Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych jednu otázečku. Nevíte, zda-li je pravda, že se musí z vepřových nožiček před jejich úpravou (vařením atp.) vyříznout šlachy?Prý je potom vývar nebo to maso hořké...Moc tomu nevěřím a zatím jsem se o tom nikde nedočetla, ale raději je stejně vždy vyříznu, abych jídlo nezkazila, ikdyž je to teda hodně pracné. Tak bych vás prosila o radu, jestli je to nutné, nebo ne..Děkuji mooooc všem a přeji hezký den.. Itečka
No, jsem z kraje zabijaček... vepřové nožičky zrovna moc nemusím, ale třeba sulc či tlačenku (které tuto prasečí část obsahují) ano. Nikdy jsem neslyšel nic o hořkosti zmíněných šlach... Ono taky, proč by hořké měly být?
No právě, používám je taktéž jen na sulc. Já o hořkosti také slyšela jen jednou a to ještě ze zdroje, kterému jsem moc nevěřila, proto se raději informuju u lidí chytřejšíchTakže myslíš, že si můžu ulehčit práci a nechat nožky kompletní?
Děkuji moooc...
Klidně, vždyť je (šlachy) nemusíš jíst. Já mám stejně pocit, že ty nožičky jsou opravdu jen tužidlo bez chuti (s malinkými kousky masa) - přesněji řečeno, chuť, kterou po uvaření mají, je jim dána solí a kořením při tom použitým. Někdo to pak baští s hořčicí či křenem, někdo je dokonce udí... Znám řadu lidí, kteří toto milují... a přeji jim to. Dobrou chuť!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.