Co byste uvařili cizinci?

Od: Datum: 14.11.13 20:24 odpovědí: 12 změna: 15.11.13 13:40

Ahoj,

jsem vcelku zdatná kuchařka, aspoň dle reakcí okolí a mám přítele Keňana. Máme spolu být první celý víkend u mě. Ráda bych mu uvařila něco dobrého, možná i typicky českého, ale není to podmínkou. Už jsem mu dělala lasagně a z těch byl nadšený. Chtěla jsem se poradit, co uvařit. Uvažovala jsem o haluškách a štrúdlu, nebo o nějaký omáčce s knedlíkem. Ale nevím, jestli halušky nebudou pro cizince "slizké". A zda tu seženu hrubou mouku.

Musím šetřit, takže drahé věci nepřipadají moc v úvahu, přesto bych chtěla pokud možno dobře a kvalitně uvařit a upéct, co byste zvolili vy? Vím, že každý člověk má tisíc chutí a ač si normálně v kuchyni dost věřím. Teď ani náhodou :D Tohle je úplně jiná kultura, tak co by cizince tak mohlo nadchnout? Ještě malá poznámka, nechce jíst moc nezdravě, protože normálně se stravuje vesměs co mu přijde pod ruku.

Mamina radila bramboráky s uzeným a zelím a bábovku (ale ta mi přijde taková obyč)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 14.11.13 20:27
avatar

Hlavní je zjistit co mu nechutná a nemá rád...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.13 20:36
avatar

Uvařil bych to, co bych vařil, i kdyby Keňana nebylo.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 14.11.13 20:46
avatar

Zdravím. Knedlo-vepřo-zelo. Nebo Segedin s knedlíkem. Šťouchaný brambor a sekanou, nebo karbánátky. Upekla bych štrůdl, nebo nějaký koláč. Těch možností je hodně, ale pokud jste zdatná kuchařka, bude mu chutnat patrně vše.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.13 22:14
avatar
Podle mě jsou bramboráky dobrý nápad i bez zelí a masa. Teda jestli se návštěva nebude kroutit že je to mastné.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.11.13 22:23
avatar

Bábovka mi připadá dobrá, s bramborákama bych byla opatrná - šla bych nějakou méně tučnou a méně mastnou cestou, obecně je na ně naše kuchyně moc hutná. Nějaká lehčí omáčka s knedlíkem by se mohla ujmout...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.11.13 06:56
avatar

Nevím, kde žijete, ale když máte problém s hrubou moukou, asi to nebude v Čechách. Udělala bych pravou českou bramboračku, zeleninu, česnek, majoránku, máslovou zásmažku a hlavně houby! Ty asi použijete sušené. A potom švestkové knedlíky z tvarohového těsta. Navrch cukr a rozpuštěné máslíčko. není to drahé, není to tučné. Nikoho tím neurazíte a bude to vonět zaručeně až k nejbližšímu buši! *:D* Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.11.13 07:02
avatar

Ten štrůdl je podle mě dobrý nápad. Taky bych si ho teďka docela dal. :)

doplněno 15.11.13 07:03:

Samozdřejmě jako dezert k nějakému jídlu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.11.13 07:23

Pro Keňana,co nechce jíst nezdravě a jí vesměs to,co mu přijde pod ruku,bych zvolil mísu banánů.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: narf
Datum: 15.11.13 09:10

Hlavně dobrou snídani po staroanglicku, třeba je jednoduché, rychlé, dobré a lehké: Na pánvi rozpálíme rostlinný olej. Nakrájíme na půlky rajčata velikosti větších cherry a dáme jich na pánev tolik, až je dost plná (třeba úhledně do kruhu). Přihodíme na kolečka nakrájený čertovský špekáček (dobře se oloupe a je mírně pikantní) a po chvíli 2 vejce, jimž propíchneme žloutek, aby se roztekl. Zmírníme plamen a smažíme - dusíme, dokud nejsou vajíčka hotová a rajčata podušená (způlky, vršek rajčete je jenom prohřátý). Na mělký talíř rozhodíme na kostičky pokrájený chleba (který vsákne kapalinu = olej+šťáva z rajských) a na to hotovou omeletu vyklopíme. Zdravější to je pochopitelně bez toho špekáčku, v tom případě osolíme.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 15.11.13 10:27
avatar

Já bych vyměnila Keňana za Evropana a snad by mu chutnalo všechno české jídlo. - pt

Ohodnoceno: 1x
 
Od: kukyno
Datum: 15.11.13 12:30

koprofku.. a bude se olizovat až za ušimi!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 15.11.13 13:40
avatar

Ta koprovka mne přivedla ještě na křenovou omáčku.

A co třeba houbový kuba, nebo cmunda (nevím, jestli by příteli nevadilo, že je hodně mastná?). A mně chutná tökfőzelék čili tekvicový prívarok, maďarské a slovenské lidové jídlo, viz třeba http://varecha.pravda.sk/rece…-fotorecept/17085-recept.html, ale google vám najde spoustu dalších receptů.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.