Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se poradit co mám dělat když bych měla jít na gyndu ale mám trošku strach je mi 17 let a už jsem tam jednou byla ale teďka mám problémy s břichem a mamka chce abych tam šla jenže jí nedokážu říct že se trošičku bojim sice nevim čeho ale prostě se trošku bojim a navíc když jsem tam byla poprvé tak jsem byla ještě panna ale teďka už nejsem a tak bych se váš chtěla zeptat co mám dělat pro to abych se přestala bát... Děkuji za odpovědi a co mi tam budou dělat teď když už nejsem panna ...Děkuji
Zdravím, pokud je ti 17, bude lékaři srdečně šumák, zda jsi nebo nejsi panna. Toto se řeší pouze u mladších 15 let, kdy má lékař povinnost to ohlásit (a bůhví, zda to dělá).
Vezmi si s sebou sukni, abys tam neběhala s nahým zadkem, čisté ponožky a pohoda Lehneš si, doktor ti prohmatá břicho a zřejmě se podívá i dovnitř tzv. zrcadly, jejichž zavedení je trochu nepříjemné, ale žádná hrůza. A to mi věř, na gyndě jsem byla dva roky jako doma
.
To že máte strach je normální. Nevíte do čeho jdete. Ale mezi námi, raděj půjdu 15x měsíčně na gyndu než jednou k zubaři A co se vyšetření týká, není se čeho bát. Jak píší ostatní, nic nebolí, pro někoho je to mírně nepříjemné, mně osobně je to jedno
jako bych šla k obvoďákovi s angínou.
Co dělat proti strachu? Říct si, že prostě není stejně jiná možnost, jednou tam stejně musím, že všichni říkají, že to nic není, tak to asi tak bude
Frank Herbert v knize "Duna"má litanii proti strachu. Prý to pomáhá, přeříkávat si to:
Strach zabíjí myšlení.
Budu svému strachu čelit.
A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
Zůstanu pouze já.
(Frank Herbert, Duna)
Ono je to myslím frochu zkrácené, podívej se třeba na vimneok.wordpress.com/...
doplněno 14.11.13 13:36:Ještě jednou
Nesmím se bát.
Strach zabíjí myšlení.
Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení.
Budu svému strachu čelit.
Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne.
A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
Tam, kam strach odešel, nic nebude.
Zůstanu pouze já.
(Frank Herbert, Duna)
Vždyť už jste tam byla,tak čeho se bojíte? Problémy s břichem? No,jen jestli se třeba nebojíte,že jste např. těhotná.No,každopádně držím palečky,ať to není nic vážného.
Jednoduše se mamince přiznej,že máš strach a popros ji ať jde s tebou,já jsem tam s dcerou šla a bylo to v pohodě.
Jestli to nechceš řešit s maminkou,tak ať s tebou jde dobrá kamarádka.
Já jsem sepoprvé taky bála a pomohla mi kamarádka, která tam kvůli nějakým problémům už chodila a tak šla se mnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.