Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se poradit co mám dělat když bych měla jít na gyndu ale mám trošku strach je mi 17 let a už jsem tam jednou byla ale teďka mám problémy s břichem a mamka chce abych tam šla jenže jí nedokážu říct že se trošičku bojim sice nevim čeho ale prostě se trošku bojim a navíc když jsem tam byla poprvé tak jsem byla ještě panna ale teďka už nejsem a tak bych se váš chtěla zeptat co mám dělat pro to abych se přestala bát... Děkuji za odpovědi a co mi tam budou dělat teď když už nejsem panna ...Děkuji
2x
Zdravím, pokud je ti 17, bude lékaři srdečně šumák, zda jsi nebo nejsi panna. Toto se řeší pouze u mladších 15 let, kdy má lékař povinnost to ohlásit (a bůhví, zda to dělá).
Vezmi si s sebou sukni, abys tam neběhala s nahým zadkem, čisté ponožky a pohoda
Lehneš si, doktor ti prohmatá břicho a zřejmě se podívá i dovnitř tzv. zrcadly, jejichž zavedení je trochu nepříjemné, ale žádná hrůza. A to mi věř, na gyndě jsem byla dva roky jako doma
.
2x
To že máte strach je normální. Nevíte do čeho jdete. Ale mezi námi, raděj půjdu 15x měsíčně na gyndu než jednou k zubaři
A co se vyšetření týká, není se čeho bát. Jak píší ostatní, nic nebolí, pro někoho je to mírně nepříjemné, mně osobně je to jedno
jako bych šla k obvoďákovi s angínou.
Co dělat proti strachu? Říct si, že prostě není stejně jiná možnost, jednou tam stejně musím, že všichni říkají, že to nic není, tak to asi tak bude
0x
Co se týče vyšetření. Trochu nepříjemné, ale je to jen chvilička
A mezi námi děvčaty - snaž se dýchat z hluboka a co nejvíce se uvolnit...
0x
Frank Herbert v knize "Duna"má litanii proti strachu. Prý to pomáhá, přeříkávat si to:
Strach zabíjí myšlení.
Budu svému strachu čelit.
A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
Zůstanu pouze já.
(Frank Herbert, Duna)
Ono je to myslím frochu zkrácené, podívej se třeba na vimneok.wordpress.com/...
doplněno 14.11.13 13:36:Ještě jednou
Nesmím se bát.
Strach zabíjí myšlení.
Strach je malá smrt, přinášející naprosté vyhlazení.
Budu svému strachu čelit.
Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne.
A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel.
Tam, kam strach odešel, nic nebude.
Zůstanu pouze já.
(Frank Herbert, Duna)
0x
Vždyť už jste tam byla,tak čeho se bojíte? Problémy s břichem? No,jen jestli se třeba nebojíte,že jste např. těhotná.No,každopádně držím palečky,ať to není nic vážného.
0x
Jednoduše se mamince přiznej,že máš strach a popros ji ať jde s tebou,já jsem tam s dcerou šla a bylo to v pohodě.
Jestli to nechceš řešit s maminkou,tak ať s tebou jde dobrá kamarádka.
Já jsem sepoprvé taky bála a pomohla mi kamarádka, která tam kvůli nějakým problémům už chodila a tak šla se mnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.