Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové - rádkyně, maminky,
již delší dobu řeším to, že moje 3-letá dcera toho doma moc nevypije. Jakmile jsme někde na návštěvě, kde je dítě, tak pije hodně - ve společnosti jiného dítěte. Ve školce taky pije hodně. Doma ale skoro vůbec.
Jediné, co by doma pila je kupovaná ochucená voda - třeba Dobrá voda jahodová neperlivá.
V naší domácnosti pijeme vodu z vodovodu ochucenou šťávou (proč kupovat balenou vodu, když nám z vodovodu teče kvalitní kontolovaná voda).
Chci aby moje dcera pila, ale nechce se mi jí pořád dávat balenou kupovanou vodu.
Nemáte někdo tip, jak tu vodu z vodovodu ochutit, aby chutnala "kupovaně"? Zkoušela jsem různé druhy sirupu (levné i ty nejdražší), ovocné vymačkané šťávy, šumáky, různé čaje a úspěch se baleným vodám nevyrovnal.
Děkuji za případné odpovědi . Alusska
Možná tu budu za Heroda, ale nějak mi přijde divné, proč takhle dítě ,,očůrávat´´. U nás proběhlo také několik podobných pokusů ze strany dětí, ale věc je velmi jednoduchá - Nechceš vodu se sirupem? Dobře, tak pak jedině vodu obyčejnou. Žádná další možnost není.
Jojo, jak píši nahoře, balenou přestat kupovat. Prostě doma není, tak se pít nebude. Ono to není ani tak o očůrávání dítěte, jako spíš o to, že se dítě snaží tazatelku ovládat. Máme ve školce holčičku, která na snídani vyžaduje polévky, nejí chleby a pomazánky. Když je doma dostane, hodí je prostě na zem. A maminka se nás ptá, co s tím, že už neví.
Ve školce samozřejmě sní všechno, co dostane.
Jo pitíčka to je něco pro děti, vnučku šidíme a do té sklenice ji děláme sirup YO, co umí mluvit tak se vždycky ptá jestli to není čaj nebo sirup. Zkuste do petky udělat sirup a otvírat před dítětem jako že je to ten koupený, třeba to bude fungovat.
Alussko, zkoušela jste i tento sirup? lineanivnice.cz/...
Pití pak chutná jako džus, dětem ve školce to hodně chutná. A pokud pije dcera ve školce normálně, tak se poptejte, co dávají za pití. U nás máme hodně ředěné džusy a šťávy, dětem to chutná.
doplněno 03.11.13 19:23: Ještě jednou zdravím, myslela jsem klasické šťávy rozmíchané ve vodě, ne takové ty Jupíky a jiné břečky, to dětem nedáváme ani omylem. To ať jim kupují rodiče, když jim to nevadí... u nás ale fakt bodují ty Hello šťávy a pak ještě sirup s příchutí koly, nějaký nový. A i když děti nesmíme nutit, pokud vidím, že někdo celé dopoledne ve školce nepije, tak ho k pií hezky naženu
Takto malé děti musí pitný režim dodržovat.
Líbí se mi rada Lidus, zkusit šťávu zakamuflovat do té láhve z obchodu. Já bych možná osobně tyto vody přestala kupovat úplně, ať si dítě zvykne, že v domácnosti žádná není a naučí se pít to, co doma je.
Sirupy Hello jsem zkoušela a moc úspěch nemají. Připadá mi to tak, že když jim ve školce dají pít cokoliv, tak to bude pít, protože to prostě pije dvacet dětí kolem ní. Ve školce se ještě přeptám ..
Když ochutnám ty kupované šťávy - Jupík, Cappy atd. tak jsou to strašné slaďárny a děti to fakt milují. Pak se jejich rodiče nemohou divit, když zjistí stav jejich zubů. Tam bych se dopracovat nechtěla ..
Zkuste nalít ochucenou vodu z kohoutku do kupované lahve a až se po prvním loku dcerka ošklíbne, tak jí prostě zalžete, že teď ta kupovaná voda bude vždycky chutnat takhle, protože ta stará už v obchodě došla - něco takového. A že když nebude pít, nedostane sladkost nebo nepůjde na výlet atp. Odměřte jí ve skleničce, kolik musí vypít - jestli je třeba na sklenici medvídek, tak až po nožičky apod. Případně zkuste dítě nechat žíznit až do chvíle, kdy vypije i kohoutkovou vodu. Je to drastické, ano, ale v krajním případě to může být jediná účinná metoda.
Nenapadaji me jake chemicke latky by k tomu dodali tu potrebnou chut. Mimochodem s tou kontrolovanou kvalitni vodou z kohoutku moc neprehanejte. Dobra voda taky neni voda z kohoutku, ale nadrouhou stranu je tam spousta umelych latek pro ovocnou chut.
Moje rada zni, uvarit konvici dobreho caje, je to chutne, a zdravejsi, a jeste pouzijete svou vodu, takze i levnejsi.
Což ředit ovocný koncentrát? Litr je ale za 100 Kč (cca). Také je výborná limetka - šťáva v bublinkové (jemně) minerálce. Nevím, jestli by to ale chutnalo dítku, není to sladké, leč osvěživé.
Ten ovocný koncentrát jsem taky zkoušela a nic. Ono je to prostě o tom, že ty kupované ochucené nápoje (Jupík, Dobrá Voda) mají takový "jiný šmak" ..
Alussko, já bych to prostě přestala kupovat. Dokud se necháte takto "vydírat", že buď bude malá pít jen to, co ona chce, nebo nebude pít vůbec, tak se daleko nedostanete. Když bude mít žízeň, věřte, že se přijde napít i vody se šťávou, která tam bude stát.
Musíte ale ustát prvotní šok, odmítání, uraženost a jiné typické projevy.
A Jupík je pěkný humus, nedávno jsem si četla složení. obrá voda, konkrétně Jahoda, nevím jak u ostatních, zase obsahuje látky, které mohou u dětí způsobovat alergiea hyperaktivitu.
Marti ono je to tak, že malá to neřeší, zda je to kupované či domácí. Domácí jí moc nejede, kupované hltá. Ale nestane se, aby po mě vyžadovala to kupované. To je jen můj postřeh v rozdílech pití.
Všude píšou, jak má dítě vypít aspoň 1,5 litru denně. Když sečtu to domácí pití, tak je to ztěží půl litru.
Je pravdou, že denně má i nějakou tu polívku, jogurt a další tekutější věci, ze kterých si tělo vláhu vezme. Tak to nebudu asi moc řešit ..
Děkuji všem za rady!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.