Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šupinky v obočí, ve vlasech, zarudlá tvář

Od: drkazi odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny na této diskuzi. Bude mi 22 let a už dlouhé léta mě trápí střídající se šupinky hlavně na obličeji v zarudlé části u nosu, v obočí, ve vlasech. Je třeba týdenní období, kdy je vše v pohodě a další týden zase vše špatně a neustále se to střídá. Byl jsem s tím až nedávno u kožní lékařky a ta mi jen doporučila mast, která vůbec nepomáhá a na zarudlý obličej taky a výsledek opět stejný. Hodně mě to štve, chtěl bych mít jednotný obličej a vůbec si nevím rady. Je možné, že to může být i nějaká alergie? Je fakt, že se dost často z nedostatku času stravuju v Mc´Donaldu apod. :(...děkuji všem za odpovědi, pomůže mi každá rada. S pozdravem, Petr.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, vypadá to na projev alergie, ekzému či něčeho podobného, ale lepší by bylo vložit foto.

Doporučuji Jarišovu vodu, seženeš v lékárně, natírám si tím ekzematická ložiska dost to pomáhá, navíc je přírodní a neobsahuje kortikoidy. Dokonce jsem si tím začal potírat ráno a večer celý obličej a mám po pár dnech celkově lepší pleť.

A strava je taky podstatná, Mekáčem tomu moc nepomůžeš. Hlídej si sladké, já, když to přeženu, ale míním uškrabat a ložiska se zvětšuj. Pij hodně čisté vody, případně se šťávou.

macaudio
hodnocení

0x
Je to kožní nemoc a pokud mast nezabrala, musí to doktorka vědět léčbu změnit. Měl bys dostat i předpis na speciální šampon. Nejhorší to bývá na podzim a na jaře. Takže moje rada je, opět co nejdříve k doktorovi. A pokud nejsi spokojen s tímto, tak zajdi za jiným kožním lékařem.

hodnocení

0x

Ahoj:)Odpověděl jsi si sám.Strava z mekáče je humus,mrkni na složení viscojis.cz/... *blee*Máš zkrátka a dobře přetížená játra,proto ty fleky!Ihned by ses měl začít stravovat správně,ovoce,zelenina,atd.,atd.,to zcela jistě najdeš kdekoliv:)

doplněno 03.11.13 19:53:

Ano,ano,kolegové asi mají pravdu.To mě nenapadlo*hi* nemoci.vitalion.cz/...

hodnocení

0x

S velkou pravděpodobností lupénka /psoriáza/, což jsou vlastně kromě kůže nemocná i játra. Mám ji taky, naštěstí spíš jen v zimě. Člověk se toho z 99% nezbaví, provází ho to celý život. Pomáhá hlavně kůži promašťovat /nejlépe neparfémovaná vazelína/ a dobře vtírat do pokožky. Druhé, co pomáhá, je sluníčko. Na rozdíl od lidí, kteří zatracují opalování, se vystavuji přiměřeně sluníčku od jara do podzimu a v té době mám pokožku krásnou. V zimě je to horší. Pomáhá také moře - slané koupele, slaný vzduch. Jinak to chce navštívit dermatologa, předepíše mastičky. Mně kdysi pomáhala jugoslávská mast LOCACORTEN TAR, byla černá a voněla dehtem, jenže ta se už dneska dávno nedělá. Ale snad je místo ní nějaká náhrada. Já jsem už lékařskou léčbu vzdala, neobtěžuje mě to až tolik, jen v létě mám prostě kůži lepší. No a v zimě ji neukazuji. A tak se to spíš snažím dohonit tím mořem a sluníčkem. Jaga.

olaf71*

přesně. namazat si hubu běžným krémem, tak to pálí. pomáhá mi slunce, moře a krátké vlasy

drkazi
hodnocení

To je přesně ono, když mám krátké vlasy, tak mám obličej jemný, vlasy mám OK, šupinky v obočí taky nemám...:-O!

hodnocení

0x

Kožní doktoři jsou napůl šarlatáni, protože ikdyž něco dovedou pojmenovat, každý jedinec reaguje úplně jinak. Proto je potřeba najít takového, kterému důvěřujete a obrnit se trpělivostí a docházet tak dlouho, dokud něco nenajde. ;) Pix je fajn, ale pokožka po něm nesmí přijít na slunko a pix vůbec nesmí přijít na obličej. Ani omylem!

doplněno 03.11.13 17:08:

Tedy Locakorten tar-Pix jedno jsou.

vm
hodnocení

0x

alergie na lepek nebo celiakie

sebod*

jak už napsala babiznajagizna *smich* . Mohla by to být lupénka. Dcery jí má také, Třeba rok je v pohodě, pak má přesně takové projevy, které popisujete. U ní je hodně na vině stres a velice špatná strava.

Na obličeji a vlasech to bývá seboroická dermatitida. Někdy je to horší, někdy vůbec, znám to léta. Je to předzvěst lupénky. Mě pomáhá kittlova mast, ale někomu ne. Jinak mast s kortikoidy, ale ne dlouhodobě.

martinaa*
hodnocení

0x

Ještě doplním, teď jsem u své léčitelky sehnala domácí mastičku z vlaštovičníku s ozonovým olejem a ještě čímsi. Málokdo ví, že vlaštovičník je v mnoha případech silnější, než marihuana, a po této přírodní mastičce mě většinou ložiska přestanou svědit. Jsem s ní velmi spokojená.

host*
hodnocení

0x

Někdy stačí (obecně, netvrdím, že je to váš případ), používat na obličej jiný ručník, než za tělo a nohy. A také prát v dobrém pracím prostředku, některé prací prostředky zůstávají i po vymáchání v prádle a mohou pokožku dráždit.

Nejlépe je používat na obličej samostatný, jiný, čistě bavlněný nebo lněný ručník, který se dá prát na devadesát, a neprat ho s jiným prádlem, třeba s ponožkami nebo montérkami apod. Znovu opakuji, je to řečeno pouze obecně.

Když se někdo dobře myje a pak si utře obličej do stejného utěráku jako nohy, nebo do stejného konce, do kterého se utírají nohy a pak obličej, mohou se zřejmě nějaké ty mykotické mikroorganismy nebo co to je, přenést na obličej a uchytit se v obočí a pokožce na obličeji a znovu se mohou probudit. Možná... jsou to jenom dohady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]