Nejste přihlášen/a.
Víc než na koření záleží na výběru dobrého hovězího masa. Krájím na 4-5 cm, poklepu jen kloubama ruky. Solit stejk před úpravou je, pardon, barbarství. Sůl váže vodu a pak je stejk suchý. Já jen popepřím a před dokončením posolím, nejlépe mořskou solí. Koření od Vitany mi nechutná. Zkoušela jsem i stejky na pivu, ale pro mne nic moc.
Já mám ráda přesně tak, jak to píše Uska. Mám ráda chuť a vůni masa, ne koření. Když už chci naložit, tak hodně pokapu olejem. To pak dobu na pánvi nebo grilu zkrátí. Po vytažení nechat pár minut odpočinout a pak solit. Pááááni, to se mi sběhly sliny! :D
Nenakládat, je posolit a trochu opepřit. Pokud to však chcete dělat z nějakého odpadu, jehož chuť je nutno "přerazit"tak neporadím, obraťte se na Vitanu.
doplněno 02.11.13 15:42:Aha. mají tlouštku alespoň 2 cm?
doplněno 02.11.13 15:46:Nepsal jsem solit předem.
Podívejte se třeba zde:
Tady je ještě Pohlreich. Je to delší.
Mimochodem on solí těsně před tím, než to dá na gril.
doplněno 04.11.13 13:06:Vážření, marinuje se jen zvěřina, protože je velmi tuhá a nebo velmi nekvalitní maso, které by jinak nešlo použít.
Dporučuje se třeba tohle: steak - složení: rozmarýn,česnek,cibule,paprika sladká, pepř bílý, koriandr,tymián,sůl. Míchám si ale raději Tohle: paprika, rozmarýn, zázvor, tymián, trochu pepře a soli, potřít olejem a necha 24 hodin v chladničce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.