Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koření na stejky

Od: petrushkaa* odpovědí: 9 změna:
Zdravím,jak mám naložit stejky,máte nějaké vychytavky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Víc než na koření záleží na výběru dobrého hovězího masa. Krájím na 4-5 cm, poklepu jen kloubama ruky. Solit stejk před úpravou je, pardon, barbarství. Sůl váže vodu a pak je stejk suchý. Já jen popepřím a před dokončením posolím, nejlépe mořskou solí. Koření od Vitany mi nechutná. Zkoušela jsem i stejky na pivu, ale pro mne nic moc.

Já mám ráda přesně tak, jak to píše Uska. Mám ráda chuť a vůni masa, ne koření. Když už chci naložit, tak hodně pokapu olejem. To pak dobu na pánvi nebo grilu zkrátí. Po vytažení nechat pár minut odpočinout a pak solit. Pááááni, to se mi sběhly sliny! :D

petrushkaa*
hodnocení

Na video kouknu,dělám v kuchyni v Řecké tak se poptam šéfa ;) Třeba bude vědět ale i tak děkuji :)

rnk*
hodnocení

0x

Nenakládat, je posolit a trochu opepřit. Pokud to však chcete dělat z nějakého odpadu, jehož chuť je nutno "přerazit"tak neporadím, obraťte se na Vitanu.

doplněno 02.11.13 15:42:

Aha. mají tlouštku alespoň 2 cm?

doplněno 02.11.13 15:46:

Nepsal jsem solit předem.

Podívejte se třeba zde:

doplněno 02.11.13 15:53:

Tady je ještě Pohlreich. Je to delší.

archiv-tv-prima.cz/...

Mimochodem on solí těsně před tím, než to dá na gril.

doplněno 04.11.13 13:06:

Vážření, marinuje se jen zvěřina, protože je velmi tuhá a nebo velmi nekvalitní maso, které by jinak nešlo použít.

petrushkaa*
hodnocení

Ka je včera koupila v Kauflandu už naporcovane a chci je zítra udělat právě,tak nevím

hodnocení

0x

Teď jsem někde koupil mlýnek s kořením na steaky. Je to super.

hodnocení

0x

Já používám koření od Katani-přímo na stejky a řekl bych že to nemá chybu,ale je to jen můj názor.Je třeba ochutnat a pak posoudit.

narf
hodnocení

0x

Dporučuje se třeba tohle: steak - složení: rozmarýn,česnek,cibule,paprika sladká, pepř bílý, koriandr,tymián,sůl. Míchám si ale raději Tohle: paprika, rozmarýn, zázvor, tymián, trochu pepře a soli, potřít olejem a necha 24 hodin v chladničce..

narf

A může být dobrá marináda: 125 ml červené víno, 125 ml olej, česnek utřený, 1/2 lžičky pepře, rozmarýn, majoránka, tymián a bazalka (24 hodin potopené maso v chladničce).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]