Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Prosím, jak se bere antikoncepce? prášek se bere první den menstruace nebo až pátý? jaký je v tom kdyžtak rozdíl?
Děkuji za odpovědi
Jak brát antikoncepci najdeš v příbalovém letáku nebo brožurce u své antikoncepce. Tam máš vše co potřebuješ popsané včetně případů co dělat, když se něco stane...
Dále by ti měl všechno vysvětlit tvůj lékař - gynekolog, který ti antikoncepci předepsal. Pokud si něčemu nerozuměla/nerozumíš, neboj se ho zeptat, má sice zuby, ale nekouše a je od toho aby ti pomohl a poradil.
To, kdy vemeš první prášek má za důsledek to kdy budeš chráněná.
je to tak že - vezmu první prášek ten den co jsem to dostala, prášky doberu, za 3-5 dní to dostanu a hned beru zas? chápu to dobře?
Proto jsem psala, že se tazatelka musí podívat do příbalového letáku. Mohla jsem dodat, že jsou ještě jiné druhy, ale dle dotazu mi přišlo, že se tazatelka ptá na tento druh.. Ale ano, máte pravdu, díky za doplnění
No tak ono hlavně záleží přímo na typu antikoncepce. Protože jsou takové, kde je 21pilulek a pak 7 dní pauza nebo takové, kde je 24pilulek s účinnou látkou a 4 placebo pilulky, ty se berou pořád a v době užívání placebo pilulek dochází ke krvácení a pak je antikoncepce, která se bere nepřetržitě a ke krvácení nedochází.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.