Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel mi neskutečně psychicky ubližuje

Od: kami95 odpovědí: 9 změna:

Zdravím. Nedávno jsem tu psala, že mě přítel bije, že mám modřiny a ptala jsem se, zda s fotkami modřin uspěju u soudu..Nejhorší je, že přesto jak mě už léta psychicky deptá, ubližuje mi, trápí mě a dokonce mám už z toho trápení i fyzické problémy, tak ho neskonale moc miluji. Nazývá se to stockholmský syndrom nebo tak něco.. Vždy mi ublíží, a pak když mi ukáže dobrou tvář zase vím, že ho vyměnit nechci a vím to i v momentě, kdy mě bije a velmi velmi vulgárně mi nadává. Nevím už co mám dělat..jsem s ním velmi dlouhou dobu takže si již nedovedu představit život bez něj, nevím co mám dělat, rozešla bych se s ním a on mi rozchodem vyhrožuje neustále, i nyní, a přesto se bojím, že to doopravdy udělá..nechci o něj přijít i když mě bije a ubližuje mi..za psychiatrem nechci, pochybuju že by něco takového pomohlo..moc ho miluji a přesto si ho vážím..nevím, jak to dál řešit..pomozte mi alespoň radou..a ty tupé kecy že si za to mohu sama si strčte do..háje..děkuji.

zámek
ladinpraha uzavřel tuto otázku

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

3x

Slečno, moc ráda bych vám pomohla, ale vy předem všechny možné pomoci odmítáte. Podle mého názoru je tu jedniná pomoc: rozejít se s ním a vyhledat odbornou pomoc.

Záměrné ubližování, psychické ani fyzické, není projevem lásky. Je demostrací moci. Přítel vás nemiluje, ať tvrdí cokoli. Má vás v moci a baví ho to. Případně je sám psychicky nemocný.

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, jediná má ráda, která se V8m nebude líbít, je - jděte se léčit.

Žádný člověk zdravého rozumu nezůstane dobrovolně s někým, kdo ho bije, ubližuje mu, ponižuje ho. Jak moc Vás bude muset zmlátit, abyste se probudila? Do bezvědomí? Nebo stejně, jako moji kamarádku - tak, že skončíte na vozíku a dítě, co nosíte pod srdcem, díky kopancům a shození ze schodů umře?

Vzpamatujte se. Psychicky nemocný není jen on, ale i Vy.

doplněno 27.10.13 22:16:

A když ho tak strašně milujete a určitě s ním chcete být dále, proč ho tedy chcete dávat k soudu?

doplněno 27.10.13 22:23:

Máte pravdu, o psychologii a citech nic nevím. Jen jsem od jednoho bývalého utekla po druhé facce, kamarádku mám invalidu po útoku jejího expřítele, který sedí, a nehodlám žít s hovadem, co mě tříská tak, že mám modřiny.

Máte to možná pěkně nastudované se všemi odbornými výrazy, ale to je v praxi k ničemu. Jiný způsob, než odborná léčba, není.

kami95
hodnocení

Asi nic o psychologii a lidských citech nic nevíte, a k soudu bych ho dala jen, kdyby to mezi námi skončilo a já mu dokázala, že toto už si k žádné jiné ženě dovolit nesmí!

hodnocení

0x

Udějte si z toho přednost. Kupte si pouta, jemu dejte bičík a užívejte si to formou sexuálních hrátek. Tímto způsobem tomu dáte legitimitu.

Konec legrace a teď vážně:

Ženská náklonost je nevyzpytatelná.

Z toho co tu píšete mám dojem, že on se nezmění. Jaký je důvod jeho počínání? Zkuste jít nejdřív do sebe a pokud uvidíte, že neexistuje důvod proč se tak chová, prostě utněte vztah. I přesto, že to nebude nic příjemného.

kami95
hodnocení

Vždy říká, že si za to mohu sama. Jenže kolikrát se hádáme a nic, a pak stačí jen malinko a udělá tohle..

k2
hodnocení

0x

že mě přítel bije, že mám modřiny...léta psychicky deptá, ubližuje mi, trápí mě a dokonce mám už z toho trápení i fyzické problémy...ho neskonale moc miluji

...za psychiatrem nechci, pochybuju že by něco takového pomohlo..

a ty tupé kecy že si za to mohu sama si strčte do..háje..děkuji.

Co chcete poradit? S psychickym problemem k psychiatrovi nechcete a ostatni lidi posilate do haje.

Rada? Muzete si za to sama. Navstivte psychiatra.

hodnocení

0x

Také zdravím. Vyměnit přítele nechcete, rozejít se s ním nechcete, moc ho milujete a i přesto, že Vás psychicky týrá a také bije, si ho vážíte...? Ve vztahu zůstáváte dobrovolně, každý svého štěstí strůjce. Takže záleží jen na Vás, jak dlouho chcete trpět dobrovolně a jak dlouho to chcete snášet...Nechápu, proč dovolíte, aby Vás někdo takto ponižoval, ubližoval Vám, ale zřejmě Vám to tolik nevadí, když to nechcete vůbec nijak řešit a držíte se ho dál. Kdyby Vás opustil, neskutečně by se Vám ulevilo, věřte tomu. Dejte mu na jevo, že když Vás opustit chce, ať nevyhrožuje a udělá to. On si je Vámi tak jistý, že si k Vám dovolí až přespříliš...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že přítele nemilujete. Vy se ho bojíte, jste mu zcela oddána a podřízena, vzhlížíte k němu, odpustíte mu i neodpustitelné, ztratila jste lidskou důstojnost a je z Vás onuce, o kterou se Váš "přítel" otírá. To ale není láska - to je závislost. Věřím, že se na to ponižování i těšíte s pocitem, že je to láska k Vám z jeho strany. Předpokládám, že máte i vyšší IQ a tím jste ohroženější, protože si vše dokážete rozumově vysvětlit a zdůvodnit - hloupá ženská by mu to vrátila a píchla ho už kudlou. Závislost se má léčit nebo se na ní může i umřít. Záleží na Vás, kterou možnost si vyberete. Zdravím!

hodnocení

0x

Taky radím, jako všichni tady. Běžte k psychologovi. Nebojte se toho. On si s vámi promluví, vše spolu proberete, poradí . Určitě vám pomůže.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]