Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám kamarádku - spolubydlící, je obézní, cca 113 kg na 167 cm, několikrát jsem se o tom bavily, chtěla by zhubnout, teorii zná velice dobře (pravidelně jíst, omezit tuky a cukry atd.), problém je pro ni uvést toto všechno do praxe, situace je o to komplikovanější, že nemůže bůhvíjak sportovat, protože má poškozené koleno, takže občas jde cca 5 min. na orbitreku, protože více nezvládne. Když skoro celý den nic nejí, tak jdou kila dolů (max. 4), ale je logické, že tohle dlouho vydržet nemůže a pak se zase nají normálně a když dodržuje pravidelnou stravu, tak se váha nehne vůbec. Ráda bych jí pomohla, ale vážně nevím, jak na to, já s váhou nikdy žádné problémy neměla...
ZdravímPokud zná teorii,tak proč ji neuvede do praxe?To,že celý den nejí je to nejhorší,co může udělat!Musí jíst pravidelně 5x denně,ale pozor,není jídlo jako jídlo.Ta dvě,tzn.svačinky,to musí být především ovoce nebo zelenina/ovoce má skryté cukry,takže večer také ne/.A ta ostatní,tzn.hlavní jídla musí mít správný poměr živin,tuků,atd.,atd.Strava musí být pestrá,ne,že se s odpuštěním nacpe rohlíků,hamburgerů,kebabu,mekáče a coly
Důležitý je také správný pitný režim-čistá voda,bylinné čaje-samozřejmě nesladit!Pokud je omezena v pohybu,musí si najít takové cvičení,které zvládne,v tomto případě je to jóga a pilátes.Jsou to skvělé východní techniky,při kterých se musí dbát na správné dýchání a koncentrace těla a mysli.A hubne se po nich báječně,jen se člověk musí přinutit,optimální je cca 3x týdně hodinka.Ze začátku jdou cviky ztěžka,ale asi tak po 14ti dnech je to lepší a lepší.A ještě,každý z nás by si to měl v prvé řadě urovnat v hlavě,tam to všechno vězí
Hodně štěstí!Najítt si tu správnou motivaci...
Lenule, chceš-li kamarádce opravdu pomoci, přestaň se jí do toho plést. Místo toho jí pomoz najít dobrého odborníka - lékaře obezitologa.
Ovšem k jeho návštěvě pravděpodobně bude potřebná spolupráce kamarádčiných rodičů.
___ Nejsem si jista, jestli je Orbitrek vhodný pro člověka, který má problém s kolenem.
Co by kamarádka řekla pravidelnému plavání?
doplněno 26.10.13 20:21:Uško, děkuju za upozornění, přehlédla jsem spolubydlící a z formulace dotazu jsem měla dojem, že jde o hodně mladou věkovou kategorii (proto v odpovědi tazatelce tykám, za což se jí omlouvám).
Měla jsem dojem, že jde o kamarádky ze ZŠ, kdy by návštěva lékaře bez rodičů asi neprošla.
Já si myslím, že vy kamarádce nemůžete pomoci vůbec. Jestliže ona má nastudováno a přesto neřeší, nechce, hřeší. Vy svým chtěním nezměníte nic. Jen ji naštvete, začne vás mít plné zuby, že jste jako dráb. A ona si popláče a postěžuje a bude mlít pořád dokola, že chce být krásná, ale že to nejde a půjde svou vyšlapanou cestičkou. A vy zjistíte, kolik času uběhlo od prvního hovoru a ona stejně nic nemění. Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.