Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skladovat vlašské ořechy?

Od: zabu odpovědí: 13 změna:

Vyloupané nebo ve skořápce? Co je lepší? Jak vydrží déle.

Dík za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ve skořápce vydrží rok bez problémů. Také je raději vyloupám a dávám do mrazničky, tam vydrží déle. Dají se i zavařit na sucho.

sanyo*

Záručený náš praktický recept - naplňte ořechy do 3/4 litrových sklenic, sterilizujte 30 minut a uvidíte, že je to nejlepší, co jste mohli udělat, velmi chutné, rychlé a kvalitní. Je však nutné, aby ořechy byly skutečně zralé a dozrálé, protože letošní úroda u mne neskýtá záruku, že tomu tak vždy bylo a bude. Ořechy nesmí být hořké !

doplněno 24.10.13 23:29:

Jako na fotce, úplně pod víčko, ale volné uzavření. Ořechy jsou z loňska, úplně jako čerstvé... dobrou chuť

doplněno 25.10.13 10:28:

Pochopitelně, sklenice můžete použít podle Vaší potřeby, třeba i od přesnídávky. ...

Jak skladovat vlašské ořechy?
naoko

Ta sklenice má být plná až po víčko, nebo nechat trochu vzduchu?

Já jsem zavařovala také nasucho. Ale protože jsem měla menší spotřebu a velká sklenice by byla otevřená dlouho, použila jsem malé skleničky od přesnídávek, marmelády, oliv. Nedobranou skleničku jsem měla ve dveřích lednice. Nemusí být až povrch.;) Loni se mi nechtělo zavařovat a dostala jsem jádra, tak je mám na mražáku a ubírám, když potřebuji. ;) Naši dovezli z chalupy 3 roky staré, na půdě zapomenuté ořechy. A jsou dobré, nejsou žluklé a nikomu nic z nich nebylo. Takže, všechno je dobré. Jen ne vlhko a teplo.

To je asi jedno, stejne je mezi orechama prostor vyplneny vzduchem.

hodnocení

2x

Já skladuji vyloupané v mražáku

naoko
hodnocení

0x

Děkuji sanyo i babkazov udělám to tak. Vypadalo to na jaře když pořád lilo, že se žádné opět neurodí (loni zmrzly) a najednou je jich hodně. Některé pěkné, jiné trochu horší, menší. Ale chutově všechny stejné. Nějaké jsem už udala. Jen to loupání je otročina.

sebod*

naoko. Já taky zavařuju. A domnívám se, že je to nejlepší způsob. A v tý sklenici Ty vydrží beze změny několik let.

naoko

Je to dobrý tip. Já je skladovala buď ve skořápce nebo vždycky jen tak jednu sklenici vyloupaných na příložitostné použití v lednici. Do mrazáku se mě už nic už bohužel nevejde. Jen musím sehnat sklenice - rozdala jsem sousedům s tím, že je nepotřebuji :).

zabu
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Body jsem rozdal.
Zavařovat nebudu, mám jich 40kg. Zkusím to skladovat se skořápkou. Na půdě je sucho a zima. A jestli zbydou do jara, a já vzpomenu, tak poreferuju, jak to dopadlo.

asiasi*

Pokud je máte dobře usušené tak vám určitě vydrží. Jenom pozor na to, aby se k nim nedostaly myši. V současnosti zpracovávám ořechy z loňské sklizně, které byly ve s,kořápkách uskladněny po usušení v plastových přepravkách v chladné, suché a tmavé místnosti, Jsou pěkné bez červíků i bez molů, nežluklé a pro mletí použitelné - na rozdíl od letošních čerstvých..

terezahy*
hodnocení

0x

Nalouskané mám v pytlíku v mražáku :) Když potřebuji, nemusím si je nalouskat, ale vytáhnu z mražáku, odsypu si potřebné množství a zase schovám :) A jsou jako zrovna nalouskané, nehořknou.

krabecvaclav
hodnocení

0x

..loni jsem dal ořechy do slenice ,zavíčkoval a nesterizoval na sucho.Byla to chyba,za nedlouho se tam objevili moli,které se tam dostali hned při vylupování. Prý stačí chvilička v mikrovlnce a zárodky se zničí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vlašsko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]