Nejste přihlášen/a.
Vyloupané nebo ve skořápce? Co je lepší? Jak vydrží déle.
Dík za odpovědi.
Ve skořápce vydrží rok bez problémů. Také je raději vyloupám a dávám do mrazničky, tam vydrží déle. Dají se i zavařit na sucho.
Záručený náš praktický recept - naplňte ořechy do 3/4 litrových sklenic, sterilizujte 30 minut a uvidíte, že je to nejlepší, co jste mohli udělat, velmi chutné, rychlé a kvalitní. Je však nutné, aby ořechy byly skutečně zralé a dozrálé, protože letošní úroda u mne neskýtá záruku, že tomu tak vždy bylo a bude. Ořechy nesmí být hořké !
doplněno 24.10.13 23:29:Jako na fotce, úplně pod víčko, ale volné uzavření. Ořechy jsou z loňska, úplně jako čerstvé... dobrou chuť
doplněno 25.10.13 10:28:Pochopitelně, sklenice můžete použít podle Vaší potřeby, třeba i od přesnídávky. ...
Já jsem zavařovala také nasucho. Ale protože jsem měla menší spotřebu a velká sklenice by byla otevřená dlouho, použila jsem malé skleničky od přesnídávek, marmelády, oliv. Nedobranou skleničku jsem měla ve dveřích lednice. Nemusí být až povrch. Loni se mi nechtělo zavařovat a dostala jsem jádra, tak je mám na mražáku a ubírám, když potřebuji.
Naši dovezli z chalupy 3 roky staré, na půdě zapomenuté ořechy. A jsou dobré, nejsou žluklé a nikomu nic z nich nebylo. Takže, všechno je dobré. Jen ne vlhko a teplo.
Děkuji sanyo i babkazov udělám to tak. Vypadalo to na jaře když pořád lilo, že se žádné opět neurodí (loni zmrzly) a najednou je jich hodně. Některé pěkné, jiné trochu horší, menší. Ale chutově všechny stejné. Nějaké jsem už udala. Jen to loupání je otročina.
naoko. Já taky zavařuju. A domnívám se, že je to nejlepší způsob. A v tý sklenici Ty vydrží beze změny několik let.
Díky všem za odpovědi. Body jsem rozdal.
Zavařovat nebudu, mám jich 40kg. Zkusím to skladovat se skořápkou. Na půdě je sucho a zima. A jestli zbydou do jara, a já vzpomenu, tak poreferuju, jak to dopadlo.
Pokud je máte dobře usušené tak vám určitě vydrží. Jenom pozor na to, aby se k nim nedostaly myši. V současnosti zpracovávám ořechy z loňské sklizně, které byly ve s,kořápkách uskladněny po usušení v plastových přepravkách v chladné, suché a tmavé místnosti, Jsou pěkné bez červíků i bez molů, nežluklé a pro mletí použitelné - na rozdíl od letošních čerstvých..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.