Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řízky z jater - kdy solit?

Od: dako® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chci usmažit řízky z jater. Mám před obalováním játra osolit nebo až po usmažení? Bojím se, že pak budou slané jen na povrchu a uvnitř nebudou dobré. Vím, že se játra solit nemají, ale řízky jsem ještě nedělala. Předem díky za radu.

doplněno 24.10.13 15:31:

Mám vepřové játra :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já je solím až po usmažení a tedy dávám sůl i do vejce ve kterém to obaluju, takže úplně neslané nejsou. Zároveň to konečné solení celkem přeháním, že z toho jsou chipsy. Mě to chutná :)

Jinak se játra nemají solit, aby nebyla tvrdá. Každopádně je smažte, aby nebyla krvavá a ani o chvilku déle jinak budou také tvrdá.

hodnocení

2x

Osolte vajíčka nebo těstíčko, podle toho v čem budete játra obalovat. Nakrájejte játra na tenčí plátky.

hodnocení

1x

Dělám je z drůbežích jatýrek,jsou výborná:-P A solím je úplně normálně jako maso.Jsou křehounká:)Nikdy se mi nestalo,že by ztvrdla!

doplněno 24.10.13 15:37:

Kurňa,už se mi sbíhají sliny:-P toprecepty.cz/...

Drůbeží neztvrdnou, vepřová by mohla.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den. Smažená játra solím až před podáváním (po usmažení). Když je osolíte hned před smažením, ztvrdnou.

naoko
hodnocení

0x

Solení jater před úpravou je pověra, kterou jsem i já léta dodržovala. Klidně je osolte i před smažením.

hodnocení

0x

Dobrý den. Rady už byly dány, tady je vlastní poznatek. Normálně skoro jídlo nesolíme, jak děláme játra?

I když dělám minutky, nebo řízky z jater, tak nesolím. Játra jen trochu popepřím, tím získají chuť. Sůl se dá vždy použít. Viky

viki
Já játra solím vždy po

uska*
hodnocení

0x

Vařím moc let. Játra jakákoliv při osolení ztvrdnou pouze, když je dáte na cibulku atd. Ŕízky z jakéhokoliv masa i z jater naklepu, osolím a natlačím do krabičky v ledničce. Druhý den smažím. Nemá to chybu.

Řízky z jater solím jako každé jiné ještě před obalováním. Při smažení neztvrdonou. Snad jedině přidelším dušení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]