Řízky z jater - kdy solit?

Od: Datum: 24.10.13 14:44 odpovědí: 9 změna: 24.10.13 18:48
avatar

Dobrý den, chci usmažit řízky z jater. Mám před obalováním játra osolit nebo až po usmažení? Bojím se, že pak budou slané jen na povrchu a uvnitř nebudou dobré. Vím, že se játra solit nemají, ale řízky jsem ještě nedělala. Předem díky za radu.

doplněno 24.10.13 15:31:

Mám vepřové játra


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 24.10.13 14:53

Dobrý den. Smažená játra solím až před podáváním (po usmažení). Když je osolíte hned před smažením, ztvrdnou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.10.13 14:53
avatar

já je solím až po usmažení a tedy dávám sůl i do vejce ve kterém to obaluju, takže úplně neslané nejsou. Zároveň to konečné solení celkem přeháním, že z toho jsou chipsy. Mě to chutná :)

Jinak se játra nemají solit, aby nebyla tvrdá. Každopádně je smažte, aby nebyla krvavá a ani o chvilku déle jinak budou také tvrdá.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.10.13 14:54
avatar

Osolte vajíčka nebo těstíčko, podle toho v čem budete játra obalovat. Nakrájejte játra na tenčí plátky.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: naoko
Datum: 24.10.13 14:55

Solení jater před úpravou je pověra, kterou jsem i já léta dodržovala. Klidně je osolte i před smažením.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wampŽ
Datum: 24.10.13 14:59
avatar

Dělám je z drůbežích jatýrek,jsou výborná:-P A solím je úplně normálně jako maso.Jsou křehounkáNikdy se mi nestalo,že by ztvrdla!

doplněno 24.10.13 15:37:

Kurňa,už se mi sbíhají sliny:-P http://www.toprecepty.cz/recept/17354-jatrove-rizky/

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.10.13 15:04
avatar

Drůbeží neztvrdnou, vepřová by mohla.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: vikyŽ
Datum: 24.10.13 15:37
avatar

Dobrý den. Rady už byly dány, tady je vlastní poznatek. Normálně skoro jídlo nesolíme, jak děláme játra?

I když dělám minutky, nebo řízky z jater, tak nesolím. Játra jen trochu popepřím, tím získají chu. Sůl se dá vždy použít. Viky

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uskaŽ
Datum: 24.10.13 15:52

Vařím moc let. Játra jakákoliv při osolení ztvrdnou pouze, když je dáte na cibulku atd. Ŕízky z jakéhokoliv masa i z jater naklepu, osolím a natlačím do krabičky v ledničce. Druhý den smažím. Nemá to chybu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.10.13 18:48
avatar
Řízky z jater solím jako každé jiné ještě před obalováním. Při smažení neztvrdonou. Snad jedině přidelším dušení.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.