Nejste přihlášen/a.
Zdravím,kdo mi prosím pošlete nějaký super recept na žemlovku bez veky,rohlíků apod. nebo na rychlý nenáročný jablkový nákyp i s tvarohem,na větší množství jablek,děkuji.
žemlovku bez veky a rohlíků, z čeho to chcete dělat? Z chleba? to je jako chtít dělat čaj bez vody
Nákyp s tvarohem zde: knedlik.pise.cz/...
Žemlovka je od slova žemle a to snad bez ni nebo vánočky udělat nelze, zkuste 1kg tvarohu umíchat se 2 žloutky + cukr + 33% smetana (ta lepší ke šlehání), na malý plech rozetřít a dát nastrouhaná jablka + skořice a vanilkový cukr nebo skořicový cukr, můžete posypat mletými ořechy, peče se pomalu a dlouho (dělala jsem to kdysi dávno, je to dobrý zákusek ke kávě ale k obědu to moc není).
doplněno 23.10.13 15:31:"claire" to jsme se tu kdysi s "míšou" shodly-z vánočky nebo loupáků je ta nejlepší žemlovka.
No tak bez veky, rohlíků nebo žemlí můžete použít už jen vánočku (a to se mi zdá škoda) nebo světlý toustový chleba. Do žemlovky to pečivo prostě patří. Rozmícháte vejce nebo jen žloutek s mlékem a trochou cukru, přidáte kapku rumu, omočíte pečivo, vyrovnáte do pekáče, na to vrstvu jablek, trochu cukru (podle kyselosti jablek), skořici, rozinky, tvaroh, další vrstva je namáčené pečivo, pak jablka, tvaroh a tak dál až je pekáč plný (končíte pečivem). Navrch položte pár tenounkých plátků másla a dejte zapéct. Ke konci můžete povrch potřít bílkovým sněhem a péct, než začne hnědnout.
doplněno 23.10.13 15:39: Liduš, věřím, že to může být opravdu lahodné, ale raději si vánočku sním k snídani a žemlovku udělám z rohlíků, jak ji dělávala moje babička
Žemlovka bez pečiva? Vždyť už název sám o sobě ukazuje, z čeho je pokrm. Dokonce i bezlepková žemlovka je z pečiva :D
Přidám náš domácí recept.
Ušlehám vajíčka s cukrem (i vanilkovým) do pěny. Vmíchám do tvarohu, přidám rum, citronovou kůru a dosladím podle potřeby. Naředím mlékem tak, aby byla hmota lehce tekutá. Místo mléka je možné použít i smetanu. Do další misky nastrouhám jablka, nebo i jen pokrájím na plátky, někdy míchám s hruškama. Pak namáčím plátky veky/rohlíků/housky/vánočky/toustového chleba do tvarohové hmoty a vkládám do vymazaného a strouhankou (nebo piškoty) vysypaného pekáčku. Nejdřív vrstva namočeného pečiva, pak vrstva jablek, na to rozinky. Další vrstva pečiva atd. Končím vrstvou pečiva, které poleju zbytkem tvarohové hmoty, pokud zbyla. Navrch pokladu plátky másla a peču. Po upečení by měla žemlovka chvílku stát, aby se pěkně spojila. Porce je vhodné pocukrovat. Dobrá je studená i teplá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.