Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palačinky hojně zreceptované

Od: narf odpovědí: 7 změna:

Dneska jsem stáhla z internetu celkem cca 20 receptů na tak jednoduchý pokrm jako jsou palačinky a ještě zdaleka nebyl konec. Je to možné? Kynutá, bramborová, banánová, rakouská, tvarohová...špenátová, zapečená...se zmrzlinou... Vždycky jsme doma dělali prostě Palačinky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jiste ze ano. Jak jste se docetla tak palaciny muzete udelat opravdu zcela klasicky, nebo pouzit fantazii a libovolne upravit. Take Gulas se u nas doma delal jeden ale receptu na ruzne druhy mohu najit dost a dost

fribble*

Jó, vařívalo se podle kuchařky, co máma dostala k svatbě. Dneska se díky internetu dozvíte i to, že nejlepší kyselé zelí je s přídavkem nastrouhaného zázvoru a trochou kurkumy - Babiců a Pohlreichů holt je plný net. Fujtajbl, ještě že manželka vaří podle Rettigové.

hodnocení

2x

A váš dotaz?*uf*Já dělám:22dkg hladké mouky,špetka soli,1vejce,půl litru mléka-klasika.A ty co jste stáhla,to budou ponejvíce náplně do nich,že?:)Některé jsou na sladko a druhé na slano.

narf
hodnocení

No právě: Zkrátka také děláte tu klasiku tj. cca: 1/2l mléka - 2 vejce - 200g hladké - špetka soli - zmixovat. Ale špenát se dává i dovnitř, tvaroh, banány, čokoláda... brambory...,smaží se to spolu a nejsou to náplně, ty jsou tam tedy také ale zvlášť, také to může kynout, jak jsem zjistila -a pořát to jsou prý paplačinky. Tak jestli jste někdo nevyráběl tu palačinkovou specialitku?

claire*
hodnocení

1x

Někdo dává hladkou mouku, jiný se pere za polohrubou, někdo dává trochu cukru, někdo těsto nesladí vůbec. Jedno nebo dvě vejce? To jsou dohromady tři vejce, jak praví klasik - takže receptů je opravdu veletucet a ještě víc. Já dělám palačinky podle maminčina receptu - půl litru mléka, špetka soli, jedno vejce, lžíce cukru a od oka hladkou mouku se špetičkou kypřícího prášku. Hotové palačinky si dávám klasicky s džemem a šlehačkou nebo je pokapu citronovou šťávou a pocukruju. Když mám chuť na něco jinačího, tak přidám kakao nebo do mléka rozmixuji banán :) A hle - dva nové recepty jsou na světě. Každý by se asi hádal za to, že právě ten jeho recept je nejlepší, ale to je to samé, jako s bramborovým salátem :D

narf
hodnocení

To vypydá dobře, leč jednoduše. Já jsem třeba našla také: Kravské palačinky: ingred.: mléko - vejce - mouka - špenát - kopřiva nebo kopr s pažitkou - to se připraví jako palačinky krásně a co nejvíc zelené a je k tomu náplŃ: tučný tvaroh - majolka - šunkový salám - sůl - sojová omáčka - prolisovaný česnek. Tím se plní vychladlé palačinky vyrobené na másle a podávají se k vínu nebo aperitivu...Co si představujete pod touto chutí, nezkoušeli jste někdo?

martin1965*
hodnocení

0x

Naše palačinky (komerčně velmi úspěšné - 70 Kč porce): 1 litr plnotučného mléka, 4 vejce, 500 gr polohrubé mouky, 100 gr vanilkového cukru, 5gr soli, malá naběračka dobrého oleje, pro odvážné špetka žluťi Žloudkové (E514,E102,E122,E110), nemusíte přidávat pokud se bojíte, ale vypadá to lépe. Postup je: první vejce pak mouka a nakonec mléko - těsto je pak hladké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]