Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si kabát (viz. přiložené foto), ale nevím jaké zimní boty k němu zvolit. Prosím Vás proto o radu. Předem děkuji za typy
Zdravím, k takovým kabátům se většnou nosí třeba vysoké kozačky na podpatku i nízké, ale mohou být i kotníkové botky, opět bez i s podpatkem. Nehodí se tenisky, lodičky /pokud nejdete do divadla a kabát nemáte jen jako vrchní "přehoz".
Podobný kabátek mám a nosím k němu buď černé kozačky bez podpatku, nebo s podpatkem, případně černé sportovní šněrovací boty nad kotníky. Někdy je schovám pod širší rifle, někdy do nich zastrčím roury
Wampíku, já se zase domnívám, že to je kabát, je to dlouhé. Takže leda pak kompromis - kabátová bunda:D.
Martí,jak jinak než souhlasAle,přece jen malá připomínka-myslím,že to není kabát,nýbrž bunda.
Martí,to je ono Pod pojmem kabát si představuji tzv.flaušák,ne prodlouženou šusťákovou bundu.Já vím,prodejci to tak nazývají
K delší šusťákové bundě se hodí jakékoliv boty s výjimkou žabek. Dlouhý kabát je toto.
doplněno 21.10.13 18:40:Martinao, v nadpisu stojí "dlouhý kabát" , ale na fotkách je delší šusťákovka.
O novodebém označení prodejců si myslím své...
doplněno 21.10.13 18:41:Oprava: ... s výjimkou žabek a bot do tančních ...
To se mýlíte. Takové označení od výrobců nese i v obchodech, na netu, všude. Krátký kabát, tříčtvrteční kabát, dlouhý kabát. Kabát dnes už neznamená vlňák až na zem.
Ano, dlouhý kabát vidím, to se omlouvám, přehlédla jsem tuto skutečnost. Ovšem šusťáková bunda nikde.
Je to prostě kabát, nejde o novodobé označení, ale o prostý fakt. Dříve byly kabáty pouze na zem a jinak to prostě byly bundy...dnes už je na výběr více možností.
Správně Ivzes. Fotka, kterou jsi přeposlala, je skutečně dlouhý kabát. O tom snad nikdo nebude diskutovat. A určitě není až na zem. To je přesně klasický dlouhý kabát. A mimochodem, je velice hezký.
Ivzes:Naprostý souhlasToto není kabát,nýbrž bunda,a prodejci si mohou říkat co chtějí!Martinka a i tazatelka jsou ročníky "mladé,"takže v podstatě nemohou vědět,jaké krásné kabáty se nosívaly.Jejdá,to bylo parády
Upozorňuji,že zase tak stará nejsem,ale nosila je má maminka,babičky,tety...Včetně nádherných kožichů
Kabát to sice je, ale určitě ne dlouhý. Je třčtrvrteční. Na fotce, pokud je to opravdu ten kabát, o kterém se tady bavíme, končí minimálně 15 nad koleny. Tudíž ho nelze označit jako dlouhý. Ten končí pod koleny, asi tak v polovině lýtek, a i delší. Nemusí být až na zem, to je snad jasné. Normální délka kabátů končí několik centimetrů pod koleny. Běžně by měl zakrývat lem sukní, anebo šatů. To je co do délky kabátu. Slečna na obrázku, má obléknuté kalhoty, což je k tomuto typu kabátu nejvhodnější, protože je to sportovní oděv. Takže co se týče obuvi ke kalhotům, to snad není takový problém, a divím se, že to slečna neví a láme si s tím hlavu. Pokud si k tomuto kabátu vezme krátkou sukni, tak nějaké sexy kozačky. dnes má skutečně výběr obrovský. Mně to přijde, jakoby tady ani nešlo o délku samotného kabátu, ale o něco úplně jiného. Vsadím se, že to samé nenapadlo jenom mne.
Korinno, občas to tu bohužel tak je. Místo rady poučování a rýpání (nevztahovat, nyní mluvím obecně).
Nereagujte, už víc z nás se přesvědčilo, že to nemá smysl. A příště Vás tu rádi uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.