Nejste přihlášen/a.
Dneska jsem měla poprvé možnost přivonět si k vanilkovému lusku.Očekávala jsem sladkou vůni,jako vůně vánočního cukroví.Ale když jsem k lusku přivoněla,to co mi vlítlo do nosu mě zarazilo.Byla to silná vůně,ostřejší,vůbec ne sladká.Kamarádka měla též domácí vanilkový cukr a voněl stejně jako ten lusk.Vůbec mi to nevonělo.Vážně vanilkový lusk nevoní sladce?
Vaniklové lusky se fermentují ( což je hlídané zahnívání / lidově řečeno ), takže buďte ráda, že jste je necítila při výrobě, a používá se jen vnitřek, ale ta vůně je dost odlišná od té umělé, syntetické.
ukulele vážně se používá jen vnitřek? Kamarádka v tom cukru měla celý lusk i s tím vnitřkem.
Ano, používá se jen vnitřek seškrábnutý třeba hranou lžičky. Ale zbytek lze vložit do moučkového cukru, který převezmě šmrnc vanilky po nějakém čase také. Do cukru lze uložit i lusk celý, neotevřený, ale provonění bude trvat podstatně déle. Pokud nespěcháte, stojí to za to a v dobře uzavřené nádobě vydrží cukr s vanilkou velmi dlouho...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.