Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůně vanilkového lusku

Od: rakave* odpovědí: 4 změna:

Dneska jsem měla poprvé možnost přivonět si k vanilkovému lusku.Očekávala jsem sladkou vůni,jako vůně vánočního cukroví.Ale když jsem k lusku přivoněla,to co mi vlítlo do nosu mě zarazilo.Byla to silná vůně,ostřejší,vůbec ne sladká.Kamarádka měla též domácí vanilkový cukr a voněl stejně jako ten lusk.Vůbec mi to nevonělo.Vážně vanilkový lusk nevoní sladce?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

0x

Vaniklové lusky se fermentují ( což je hlídané zahnívání / lidově řečeno ), takže buďte ráda, že jste je necítila při výrobě, a používá se jen vnitřek, ale ta vůně je dost odlišná od té umělé, syntetické.

rakave*
hodnocení

ukulele vážně se používá jen vnitřek? Kamarádka v tom cukru měla celý lusk i s tím vnitřkem.

ukulele*
koukáte se někdy na tv, na vaření? tam ten lusk rozříznou a ostrým nožem vyškrábnou ta pidi jadýrka s tím vnitřkem, ano, používá se jen vnitřekdoplněno 18.10.13 20:28: vanilkove-lusky.cz/... Vanilku podélně rozkrojíme a hranou nože vyškrábeme obsah lusku. Lusk i jeho obsah přidáme k vařící se smetaně. ten lusk se dává aby se vyvařil, ale jí je jen vnitřek, jako přísada, jinak tu slupku vyndaváme

Ano, používá se jen vnitřek seškrábnutý třeba hranou lžičky. Ale zbytek lze vložit do moučkového cukru, který převezmě šmrnc vanilky po nějakém čase také. Do cukru lze uložit i lusk celý, neotevřený, ale provonění bude trvat podstatně déle. Pokud nespěcháte, stojí to za to a v dobře uzavřené nádobě vydrží cukr s vanilkou velmi dlouho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]