Prorostlé maso - co to přesně znamená?

Od: Datum: 18.10.13 15:33 odpovědí: 9 změna: 21.10.13 23:07

Prosím,rozřešte nás s kamarádkou:co znamená,když je maso PROROSTLÉ?

Já myslím,že to je maso,které je prorostlé tukem-např.bůček apod.Moje kamarádka říká,že tehdy je maso prorostlé,když je libové.Která z nás má pravdu?Děkuji za radu.S.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: wamp®
Datum: 18.10.13 15:38
avatar

Vy

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 18.10.13 15:44
avatar

Maso je prorostlé sádlem. Když je bez sádla, tak je libové. ;)

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 18.10.13 15:49

řekl bych, že je to docela jednoduché - prorostlé maso je maso, kde pojmem prorostlé znamená tuk, chcete-li bůček, slanina a pod. Prorostlý bůček či slanina je zase taková, který je prorostlý(á) naopak masem ...a můžete se dohadovat, třeba zjistíte, že máte obě pravdu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.10.13 15:48

prorostlá je třeba krkovice - bůček už bych řekla, je tlustý

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 18.10.13 18:39
avatar

Prorostlé= "dietní bůček "*smich* (libové prorostlé tukem!)

doplněno 18.10.13 18:40:

Nebo-li bůček light

Ohodnoceno: 0x
 
Od: dobrman*
Datum: 18.10.13 19:42

Prorostlé maso znamená, že obsahuje tlusté čili sádlo. Čím by bylo podle vaší kamarádky maso prorostlé, pokud by to znamenalo libové?

Pravdu máte tudíž vy

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 19.10.13 08:22
avatar

Když vezmu jako příklad vepřové, tak libová je třeba kýta, karé nebo panenka. Typicky prorostlá je krkovička. A tlustý je bůček. Ačkoliv v současné době se vepříci už nevykrmují tolik do tlusta, že se dá sehnat občas i velice pěkný bůček, kde toho tlustého není moc a pak je jen prorostlý. Takže pravdu máte Vy. Prorostlé maso je tehdy, je-li prorostlé tukem. A když je úplně libové, jak a čím by mohlo být prorostlé? Vaše kamarádka se mýlí. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.10.13 12:31

Díky za odpověď.Jsem ráda,že náš "spor" s mou milou kamarádkou vyšel vítězně pro mne.Byla to jen taková legrační válka,nic vážného.

Přeji hezký podzim/já camp Živogošče/-jistě rozumíte.Zdraví S.

Od: martin1965*
Datum: 21.10.13 23:07

Jako kuchař si myslím, že prorostlé je spíše hovězí maso (nebo třeba dále zvěřina a skopové), někdo tomu říká mramorování, vepřové je prostě někdy tlusté, jak krkovice, tak bůček, tam je tuk docela oddělen od masa. Zase vepřová kýta či pečeně může být celkem libová.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.