Ovocný sirup za studena z aronie?

Od: Datum: 17.10.13 16:13 odpovědí: 6 změna: 23.10.13 14:10

Vůbec nechápu a to jsem si plno receptu vyhledala na internetu,jak se dělá ovocný sirup za studena.Plody Aronie jsem odštavnila a mám 1litr čisté štavy ,pěnu která odštavnováním vznikla jsem odstranila a ted nevím jak dál...dat tam cukr a kyselinu citronovou a trochu vody, nebo se nechává jen ta vylisovaná štáva?A co konzervační prostředek nepatří tam také?Pokud některá sirupy za studená děláte poradte prosím ale hodně polopatě.Díky moc.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: dako®
Datum: 17.10.13 17:01
avatar

Já dávám na 1 litr šťávy 1 kg cukru, lžičku kyseliny citronové, ale zahřeju na 80°C a pak zamíchám sáček konzervačního přípravku. Úplně za studena nedělám. *nevi*

doplněno 17.10.13 17:21:

ještě doplním, že plody neodšťavňuju, ale rozmixuju, zaliju převařenou studenou vodou, na kilo plodů litr vody, přidám kyselinu citronovou a nechám 24 h. stát.. Druhý den šťávu propasíruju a pak přidám cukr a nakonec ten konzervační přípravek.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 17.10.13 17:54

Díky za radu,příště rozmixuji (ještě těch plodu mám kybl) a asi to taky raději na těch 80st zahřeji ale jelikož nemám ten připravek tak to dám do chladna a dodělám dopoledne.Doufám že to přežije ,mám tam už cukr a kys.citronovou.Hezký zbytek dne přejí.

Od: zabu
Datum: 17.10.13 19:24

Já jsem 1 litr sirupu za studena dostal, a během třech dní byl cítit octem. I když jsme ho uchovávali v lednici. Tak nevím. Já bych ho asi svařil s cukrem.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 18.10.13 11:15
avatar

za studena bych se bála zkvašení, musí to přejít varem. Asi dva týdny jsem pracovala s aronií, letos byla veliká úroda.Mám džemy , syrupy a taky něco pro dospělé s rumem.A na syrup nic než cukr , ten sám konzervuje. Ale byla to fuška.Vše rozmačkat a vl. štávě přivézt na chvilku do varu a hned odstavit , potom 2x přes síta přelít a nalít do lahví. Je to vynikající, plno vitamínů hlavně pro děti. Taky bude víno , ale do toho se nepouštím , to dělá soused. . už se na něj moc těším , na to víno je super.

doplněno 18.10.13 11:17:

jé napsala jsem po s tvrdé y , omlouvám se sirup...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: mija*
Datum: 18.10.13 15:27

Já jsem tu štavu teda zahřala na 80st a dala tam ten konzervační připravek tak uvidim co to udělá, ale chutově je moc dobrý. V ponděli budu pokračovat v dalším zpracovaváni Aronie tak to zkusim tentokrat podle vás... přejít varem a jen z cukrem.V chytrých knihách totiž psali že tim varem se zničí veškeré vitaminy té Aronie, tož nevím.Ale zkysly sirup vynášet ze sklepa to by se mi teda nechtělo.Vyzkouším víc metod a příští rok už budu třeba jako mazák dávat rady já.Hezký den přejí.

Datum: 23.10.13 14:10
avatar

za studena to bude dobré na rychlou spotřebu uchované v lednici (týden?) Ten zbytek bych raději steriloval než přidával konzervační prostředek (jako marmeládu - uvařit, naplnit, zavřít, otočit). V rámci testování určitě zkuste. :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.