Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je syrové kuřecí maso nebezpečné?

Od: sandin* odpovědí: 18 změna:

Koukám na takový pořad o vaření a tam jeden soutěžící nedopekl kuře. Porotci ho šíleně zrbali, že tím může někomu ublížit. Co je v kuřecím masu jiného než například v hovězím? To se přece jí jako tatrák, nebo steaky jsou taky uprostřed syrové. I vepřové se nechává uprostřed lehce narůžovělé, ale kuřecí musí být propečeno perfektně. Co teda na tom kuřecím je?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedostatečně tepelně opracované drůbeží maso a vejce jsou příčinou SALMONELY!

doplněno 16.10.13 16:53:

Pokud by se salmonela v hovězím mase objevila, dostala by se tam nedostatečnou hygienou při zpracování masa (např. neošetřené prkýnko či vál od zbytků drůbeže či vajec)

sandin*
hodnocení

A salmonela se v hovězím nevyskytuje? Jinak děkuju

qqqqqq

ne, ale můžete se nakazit tasemnicí nebo svalovcem...

uska*
hodnocení

1x

Chtěla bych se zeptat- víte někdo o zprávě nebo pořadu, kde by se testovala česká kuřata? Pořád jen slyším Polsko, Polsko . Já mám kuřata vlastní, vím co jím, přesto by mě to zajímalo, zda to není jen uměle vyvolaný problém.

Usko, je to docela možné. Já třeba kupuji kuřecí v malé soukromé masně. Ale původ kuřecího tam napsán není. Možná, že v těch supermarketech mají jiné dodavatele. Ale jen tak mimochodem jsem si při této příležitosti vzpoměla na "domácí" aféru s alkoholem. A to opravdu zemřeli lidé na otravu. Já bych to také tak nehrotila, a neobviňovala ty Poláky hlava nehlava. To by oni sami už museli umírat po stovkách. Anebo by to bylo tak, že čeští obchodníci (neboli zástupci velkých supermarketů), vykupují od nich závadné zboží vědomě, neboť je podstatně levnější. Ani bych se tomu nedivila. Čert aby se v tom vyznal. Stejně do toho nikdo z nás, obyčejných lidí neuvidí. Pamatuji si na aféru "šílených" krav. To jsem žila ještě v Paříži. Hovězí jsem kupovala, jedla v restauracích, nikdy se mi nic nestalo. A v mém okolí jsem také neslyšela, že by někdo onemocněl. Tady jím kuřata, kupuji vajíčka a zatím jsem také neonemocněla. Samozřejmě, že nekupuji nijaké hotové saláty ve vaničkách a podobný sajrajt. Já si myslím, že to je spíše o tom, že do těch "lahůdek" nacpou všechno možné, a prodávají to i přes limit. Lidé to kupují, protože se jim nechce vynakládat tu chvíli času na zhotovení jídla. nikdy jjsem nepochopila, pro lidé kupují listy salátu v igelitových pytlících, prý hotové a připravené k okamžité spotřebě. Ale že to mají v chladících prostorách uzavřené třeba týden, na to už nikdo nehledí a klidně to sní, a pak brečí, že jsou nezdraví. Je to o lidech, a když se nechají zneužívat, jejich věc...

hodnocení

0x

Na kuřecí maso jsme všechny hospodyňky velice opatrné. Tedy na úklid po něm. Prkýnko, nůž, pracovní deska. Salmonela dovede být velice rychlá a velice zlá. *cert*

hodnocení

0x

Salmonelóza - hovnóza. No já myslím, že v obou stejně, ale vzhledem k tomu, že ve vejcích nejvíc, tak asi v drůbežím mase víc.

fribble*
hodnocení

0x

Jistě mají všechny hospodyně, hygienici i lékaři pravdu. Ale pravý tatarák se syrovým žloudkem uprostřed - kvůli tomu bych se snad i po... !

mikki259*
hodnocení

0x

Myslím si, že nikdy není za škodu maso dobře tepelně zpracovat. Taky co se týče kuřecího masa, záleží mi na tom, odkud je. Protože pokud by to bylo z Polské farmy, tak nepomůže ani perfektní propečení, ty svinstva, co do toho dávají, aby zvířata rychle přibrala na váze a zvětšila se, navíc jsou ve stresu ve velkém množství na malém prostoru a to vše se projevuje na kvalitě masa. Já pokaždé i tak maso po tom, co ho přinesu z obchodu důkladně opláchnu ve vodě, než s ním jdu pracovat. Zvláště u těhotných je potřeba jakékoliv maso mít propečené a to samé platí u vajíček - jen dobře uvařené.

wtl delas jak by u nas bylo vse OK a nedelalo se to , vsak toto se dela vsude , davaji se hnusy at kure rychle pribira a at se muze co nejrychleji zabit a prodat. Nechcu ani vedet co se dela u nas ve firmach...

hodnocení

0x

Tak to jsem ani nevěděla, co všechno hrozí z kuřecího, které konzumuji vlastně nejvíce a celý, a dost dlouhý život. Já také koukám na jeden pořad o vaření, jmenuje se "Prostřeno", každý z Vás určitě zná. A když vidím, co tam jsou schopni upeldat, co tam jsou schopni navykládat za totální hovadiny o jídle, tak bych se být Vámi, vůbec nevzrušovala. Kuřecí nedodělané maso prostě není dobré. Také se mi stalo, že mi někdo předložil pečené stehýnko a bylo od kosti dost růžové. No je pravda, že jsem to moc nejedla, ale bylo to proto, že mi to nechutnalo. Oždíbala jsem to upečené a ostatní nechala an talíři. Nevím v jakém pořadě jste to viděl Vy, ale v tom "prostřeno" mi kolikrát zůstává rozum stát. Šlehají bílky do dezertu, předvádí jak má být tuhý, že nevypadne z mísy, a nakonec ho do těsta zašlehají elektrickým šlehačem na řídkou kaši. Do těhto pořadů se nehlásí lidé, kteří něco o vaření vědí. Anebo možná ano, ale nejsou vybráni, neboť tam jde o něco úplně jiného. Jak zajistit sledovanost. A sledovanost nezajistíte tím, že tam budou obyčejní lidé, kteří vařit umí, ale tím, že se tam mezi sebou popichují, kritizují a a nikdo z nich nic neumí. To je jenom "šou". Já to sleduji právě proto. Ne teda nonstop, ale když se tam hned při pondělku sejde "dobrá" parta *ee* a já už to poznám, tak se dívám. Ale o vaření to fakt není.

hodnocení

0x

Je možno si pořídít salmonelózu nebo kampylobakteriózu. Zdravý člověk se z toho za týden vyhrabe, ale jinak může být problém. Umře na to u nás víc lidí, než na AIDS.

V devadesátých letech byla promořenost chovů asi 60%, dnes nevím.

Bože, a že o těch mrtvých nikdo neví! To bych se sakra divila, že by se tohohle média lačná po jakékoli senzaci nechytla.Já se teda přiznám. Dodnes jsem si klidně nakrájela kuřecí maso na prkénku a pak na něm krájela zeleninu, bez toho, abych ho pečlivě umývala. rajčata a papriku jsem jedla rvnou z toho prkénka a nikdy - NIKDY -, jsem neonemocněla ani já, ani mí spolustolovníci. Já jsem úplně vyvedená z míry, když tady čtu všechna možná nebezpečí. Tak buďto jsem nevídaný specimen já, nebo je to všechno nafouknutá bublina.

Nikdo neví?

Já se divým, co ty černé kroniky pořád píšou, že nějaké auto někoho srazilo na přechodu. Já přes něj chodím spoustu desítek let několikrát denně a nikdy - NIKDY - mě nic nesrazilo, ani mé blízké.

Drahá Suzymon. Je to o štěstí a o náhodě ... jako celý život

Ringo, tomu velice dobře rozumím. Ano, všechno je to o té náhodě a v případě toho kuřecího asi také o celkové zdravotní dispozici konzumenta. Ale to přesně jsem asi měla na mysli. Že tedy není pravdidlem, když sníme trochu nedopečené kuřecí, tak hrozí bezprostřední nebezpečí nákazy bůhví čím. Jak psal tazatel, že to ti lidé v té soutěži svému hostiteli vytkli. Já si jenom myslím, si lidé dělají starosti tam, kde nebezpečí zase až tak nehrozí. (Kromně přecházení ulice. Tam si tedy dávám sakra bacha.) Přímo na přechodu se mi stalo, že řidička čuměla do výkladní skříně, místo před sebe a já už na přechodu byla a ona jela klidně dál. Přechod ta husa vůbec nezaznamenala. Vedla jsem kolo, takže nevrazila do mne, ale do předního kola. Ještě jela hodně pomalu, protože ji v té výloze něco zaujalo.

bgmaniac*
hodnocení

0x

Že by to bylo tím, že kuřecí maso není maso? :D jen vtip...

abc*
hodnocení

0x

Já chytla loni z kuřecího kampylobakterie. Týden jsem měla ukrutnej průjem a další měsíc jsem byla v karanténě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]