Obalování sýru na smažení do zásoby

Od: Datum: 03.12.13 04:00 odpovědí: 11 změna: 04.12.13 00:20

Dobrý den, je možné si předpřipravit sýr na smažení ediam (cihla) - obalit v mouce, vajíčku a strauhance a nechat sýr takto obalený v lednici do druhého dne?

Zajímá mne to, když bych si dělal dva sýry - a jeden osmažil hned a druhý na druhý den... jestli by si takto bylo možné ušetřit práci.

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.12.13 04:08
avatar

Jde to, ale čerstvě obalený je lepší. Trojobal Vám v ledničce zvlhne a olej bude při smažení víc prskat. I chuť je trošku jiná.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: viky®
Datum: 03.12.13 06:10
avatar

Dobrý den. Klidně si obalte sýru víc, než spotřebujete. Obalený sýr dejte do dózy,( které jsou do lednice s uzávěrem) proložte každý obalený sýr folií. Sýr zůstane stejný. Dělám to běžně pro vnoučata. Jen můj názor. Viky

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.12.13 06:46
avatar

Jde to, ale jak už psala Viki, uzavřít. Jinak ten plátek sýra v lednici ztvrdne a pak se těžko smaží, aby byl vláčný. Pokud mohu poradit, tak ten obalený sýr druhý den znovu protáhněte vajíčkem a strouhankou. Když budete mít 2 vrstvy, sýr Vám nebude vytékat ven do pánve. Takto se obalují i olomoucké syrečky, z důvodu velikého zápachu při přípravě. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.13 07:36
avatar

asi budu za rebela, ale pokud obalený sýr dáte každý zvlášť do sáčku, klidně vydrží v mrazáku... tedy uděláte jich 5 najednou a smažíte celý měsíc.

Jen je dobré nechat ho rozmrznout tak na 50% před vložením na pánev - když by nebyl rozmrzlý vůbec těžce by se z -18°C ohříval, aby byl tekoucí a kdyby byl rozmrznutý zcela pak by rozměklá strouhanka byla jako bláto - poničila by se.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ivik®
Datum: 03.12.13 08:40
avatar

Taky to přesně tak dělám, vždyť se i takto upravený mražený prodává...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.13 15:19

dejte obalený do mikrotenu a do mrazáku a až budete chtít vyjměte a usmažte aspoň nevyteče

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.13 17:53

Moje zkušenost je naprosto jiná.Když nám zůstanou obalené sýry,klidně je dám do ledničky jen tak volně na tácek a druhý den si je usmažíme a jsou ještě lepší než ty z předešlého dne.OVĚŘENÉ

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.13 20:43
avatar

no já to dělám běžně nejen se sýrem, ale i s řízky - ale dávám to do mražáku a po vyjmutí nenechávám moc rozmrazovat - ale hned smažím. Takto zamražené potraviny uchovávám i několik dnů.

- Ale pan Pohlreich by Vám to možná nedoporučil, nevím. Marcela.

doplněno 03.12.13 20:45:

- souhlasím s Claymanem - mám stejné zkušenosti.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.13 21:16

Ahoj Marcelo. To já s Claymanem zásadně nesouhlasím. Mě to takhle nefunguje. Já si připravím taky 5 a vydrží mi asi 10 minut. Maximálně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.12.13 21:51
avatar

Ahoj "humbíku"

-DOBRÝ - kdybych se nebála, že se "nevejdu do dveří" - tak nemůžu, než s Tebou naprosto souhlasit - ale jinak mi nezbývá, nežli se přiklonit k Claymanovi.

ovšem - pokud druhý den změním názor - vždycky si můžu z mražáku vyndat třeba 20 kousků obaleného sýra - a zlikvidovat ho - znáš kocoura Garfielda .? - tak asi tak.

Zdravím a omlouvám se za tykání. Marcela.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.12.13 00:20

Ahoj Marcelo.

To se neomlouvej za nějaké tikání. Mě to nějak u někoho někdy taky tykne a někdy je to s vyknutím a někdy tak neurčitě. A když si tu my odborníci na život v zápalu vášně z radění zatikáme, je to asi tak nějak normální. Jinak, s těma sejrama jsem trochu kecal. Ale, kdyby na ně bylo trochu času, asi by je šlo strhnout za žebřinu. Ahoj, normální lidi už asi dávno spí. Dobrou.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.