Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je možné si předpřipravit sýr na smažení ediam (cihla) - obalit v mouce, vajíčku a strauhance a nechat sýr takto obalený v lednici do druhého dne?
Zajímá mne to, když bych si dělal dva sýry - a jeden osmažil hned a druhý na druhý den... jestli by si takto bylo možné ušetřit práci.
Děkuji
asi budu za rebela, ale pokud obalený sýr dáte každý zvlášť do sáčku, klidně vydrží v mrazáku... tedy uděláte jich 5 najednou a smažíte celý měsíc.
Jen je dobré nechat ho rozmrznout tak na 50% před vložením na pánev - když by nebyl rozmrzlý vůbec těžce by se z -18°C ohříval, aby byl tekoucí a kdyby byl rozmrznutý zcela pak by rozměklá strouhanka byla jako bláto - poničila by se.
Dobrý den. Klidně si obalte sýru víc, než spotřebujete. Obalený sýr dejte do dózy,( které jsou do lednice s uzávěrem) proložte každý obalený sýr folií. Sýr zůstane stejný. Dělám to běžně pro vnoučata. Jen můj názor. Viky
Jde to, ale jak už psala Viki, uzavřít. Jinak ten plátek sýra v lednici ztvrdne a pak se těžko smaží, aby byl vláčný. Pokud mohu poradit, tak ten obalený sýr druhý den znovu protáhněte vajíčkem a strouhankou. Když budete mít 2 vrstvy, sýr Vám nebude vytékat ven do pánve. Takto se obalují i olomoucké syrečky, z důvodu velikého zápachu při přípravě. Jaga.
no já to dělám běžně nejen se sýrem, ale i s řízky - ale dávám to do mražáku a po vyjmutí nenechávám moc rozmrazovat - ale hned smažím. Takto zamražené potraviny uchovávám i několik dnů.
- Ale pan Pohlreich by Vám to možná nedoporučil, nevím. Marcela.
doplněno 03.12.13 20:45:- souhlasím s Claymanem - mám stejné zkušenosti.
Ahoj Marcelo. To já s Claymanem zásadně nesouhlasím. Mě to takhle nefunguje. Já si připravím taky 5 a vydrží mi asi 10 minut. Maximálně.
Ahoj "humbíku"
-DOBRÝ - kdybych se nebála, že se "nevejdu do dveří" - tak nemůžu, než s Tebou naprosto souhlasit - ale jinak mi nezbývá, nežli se přiklonit k Claymanovi.
ovšem - pokud druhý den změním názor - vždycky si můžu z mražáku vyndat třeba 20 kousků obaleného sýra - a zlikvidovat ho - znáš kocoura Garfielda .? - tak asi tak.
Zdravím a omlouvám se za tykání. Marcela.
Ahoj Marcelo.
To se neomlouvej za nějaké tikání. Mě to nějak u někoho někdy taky tykne a někdy je to s vyknutím a někdy tak neurčitě. A když si tu my odborníci na život v zápalu vášně z radění zatikáme, je to asi tak nějak normální. Jinak, s těma sejrama jsem trochu kecal. Ale, kdyby na ně bylo trochu času, asi by je šlo strhnout za žebřinu. Ahoj, normální lidi už asi dávno spí. Dobrou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.