Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Milenka v domě, kdo je v právu?

Od: zlataryba odpovědí: 49 změna:

Prosím nemáte někdo podobnou zkušenost?

Jsme s m. v rozvod.řízení a on již vodí milenku k nám na noc.A to máme malé dítě.

Dům je v sjm.A tvrdí,že na to má právo. Děkuji

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkušenost sice nemám,naštěstí!Ale,ta by panečku jela jako dráha!Zavolejte normálně policii a až přijedou,tak ji jednoduše nechte z bytu-domu vykázat,nemá tam přece trvalé bydliště*bum*

doplněno 06.01.14 21:04:

Snad se také přiklání k morálnímu aspektu,nebo nikoliv v dnešní době?*bzum*Jsou to snad stále manželé,a on si tam tahá svou milenku,dobytek jeden zas...

lidus*

Wamp i manželé si do své půlky domu mohou na návštěvu pozvat koho chtějí. Půlka domu je jeho a i kdyby si pozval pět ženských tak nic protizákonného nedělá. Snad pokud před dítětem pobíhá ženština nahá dalo by se to hnát přes orgán péče o dítě.

qqqqqq

tak to hned zítra na ópédé musím zajít. žena taky před synem, dost často, pobíhá nahá. nedávno se spolu dokonce koupali ve vaně.

ne, chápu, jak jste to myslela. ale jaký by v tom byl faktický rozdíl?

lidus*

qqqqqq pro tu sociálku rozdíl obrovský. Manželé mají 3 děti a žijí v 1+1-to sociálku nezajímá pokud děti netýrají a oblékají je čistě, rozvedená matka s děckem se nastěhuje do 3+1 k rodičům, příjde sociálka a první co ji zajímá je, jakto, že děcko spí s matkou na velkém letišti a nemá vlastní pokoj a postel. Neměří se v této zemi všem steným metrem.

xantr

Nemáte tak docela pravdu. Když je dům ve společném jmění manželů, mohou oba manželé využívat celý dům, nikoliv jen jeho polovinu.

qqqqq

a co na tom, že tam nemá trvalé bydliště? trvalé bydliště nic neznamená, vůbec nic. manžel je spoluvlastník domu a na návštěvu k němu může kdokoliv...

xiter

To je teda rada. Jestliže je dům v SJM, tak by ji museli vykázat oba manželé a vzhledem k tomu, že je to jeho návštěva, tak to nepřichází v úvahu.

miklous*
hodnocení

3x
Bych si ve stejném čase pozvala jeho rodiče, nebo ještě lépe, nějakého jeho kamaráda. Nebo hrdličkám nechat hlídat děťátko a jít se bavit? Také by nebylo špatné, kdyby slečna našla pod polštářem cizí podprsenku ;). Ty mají tedy žaludek OBA - že by jim asi káva od žida chutnala...
doplněno 06.01.14 22:26: Další nápad: být ve vedlejší místnosti a dát najevo, že tam jsem. Vy jste doma, ona ne! Např. zaplá televize, hlasitý telefon s kamarádkou, cinkání nádobí... Zkrátka - klid tady mít nebudete. Vše s úsměvem. "Ale MANŽELI, je to TVOJE návštěva, tak se postarej o slečnu, já zrovna teď chci koukat na TV, můžu né? Vždyť jsem DOMA!" Ať si ji vodí třeba do parku ubožák. :)

hodnocení

3x

A dělá něco s tou milenkou před malým dítětem? Asi nedělá. Takže právo na to, aby si do své části domu pozval návštěvu, určitě má. Máte na to právo i Vy. Jste v rozvodovém řízení a vlastníte spolu dům. Takže tam je určitě dost místa na to, aby oni dva mohli mít své soukromí a Vy Vaše. Myslím, že by mu vůbec nevadilo, kdybyste si Vy pozvala zase svou návštěvu. Vždyť se rozvádíte, tak co se tady vlastně řeší? A nějakou veselici - mejdan, jak někdo radil, tak to by jemu určitě nevadilo. Ale myslím si, že by to vadilo Vašemu malému dítěti. Takže to nedoporučuji. Spíše si musíte zvyknout, že k Vám ten muž už nepatří, takže má právo mít jinou ženu.

hodnocení

3x

Expresívní výraz "milenka" nahraďme neutrálním "známá". Může si jeden z partnerů pozvat na návštěvu známého nebo známou? Pokud to proběhne ve vší slušnosti, proč ne? A pokud k té známé cítí něco víc než k zatím současné manželce, je to důvod k nějakým naschválům?

Každopádně po této diskusi začínám lépe chápat podstatu jugoslávské války :)

miklous*
Já tedy na návštěvě nespím s hostitelem...
A co se týká Jugoslávie - díky za vysvětlení. Aha - takže srbové se ve vší počestnosti zamilovali do chorvatů a Bosna začala žárlit... :) No vidíte, člověk se má pořád co učit.

Přesně tak. I já to vidím obdobně. Ale je opravdu zajímavé číst, kolik lidí má spíše agresivní přístup k věci jenom proto, že vyslechli (přečetli), stížnost jedné osoby kterou neznají, neví jak to ve skutečnosti je, ale jsou téměř radikální. Vždyť ten muž se nevyjádřil, nikdo nečetl, co zase prožívá a prožíval on. Ale to je jedno. Šmahem se odsoudí, aniž by byl vyposlechnut, a to pouze na základě výpovědi člověka, který je s ním ve sporu. Kdyby takto fungovalo soudnictví, tak by byl každý třetí člověk bez důkazů ukamenován. Nikde nevidím ani náznak tolerance a hlavně toho, že by se lidé zamysleli hlouběji, a to na obě strany. Je mi divné, že tazatelka píše, že od své tchýně nemůže očekávat žádnou podporu. A ta ji přece zná mnohem déle a asi ví,co se tam vlastně dělo. Navíc je to babička toho dítěte a určitě by nechtěla, aby její vnouče strádalo.

My tady nevíme vůbec nic. Já bych také mohla klidně napsat, že mne přítel mlátí, okrádá a nechá se živit a bla bla bla. A podle všeho, až na jednu, či dvě výjimky, by všichni stáli na mé straně a odsoudili člověka, aniž by znali pravdu. Vůbec tomu nerozumím.

uska*

Je jedno, že druhou stranu neznáme. Ale je nás většina, která žít ve třech nedokáže. Někomu to bude určitě vyhovovat, ale tazatelce evidentně soužití třech lidí vadí.

Návštěva nechodí pravidelně na celou noc, spíše se mi zde hodí slovo milenka.

martinaa*
08.01.14 13:14

Asi tak.

naoko

jethro, myslím, že tazatelka ve své domácnosti žije, je svéprávná . Zná ve své domácnosti poměry a pokud nazve nějakou ženu,která sdílí s jejím stále ještě nerozvedeným manželem jejich společnou dománost i přes noc milenkou , určitě ví proč jí tak nazývá .

Nemyslím si, že má někdo jiný právo zaměňovat slovo "milenka" z jejího dotazu za slovo "známá". A tím měnit vlastně celý smysl její otázky a snižovat její rozlišovací schopnosti.

Celá její rodinná situace souvisí se základníma morálníma hodnota. Morálka je soubor pravidel a norem chování člověka ve společnosti, v rodině, v zaměstnání apod. Je to něco, co vyjadřuje názor na jednání člověka z hlediska dobra, čestnosti , správnosti a naopak. Morálka je to, co člověk získává výchovou od rodičů, morálku hlídá i veřejné mínění.

Dnešní morální hodnoty u některých jedinců , potažmo tedy i ve společnosti pravda čím dál víc upadají. Možná jednou přijde i doba , kdy i v řádně fungujícím manželství (tedy v takovém, jak si ho představuje dnešní zákon o rodině) si bez problémů přivedou partneři své "známé" kdykoliv na noc domů a nikoho to nebude pohoršovat.

Tazatelka žije sice v nefunkčním manželství, přesto už s ohledem na společné dítě a prožité roky by se manžel se svou milenkou mohl trochu ovládat.

Také neznám žánou tchýni, která by obdarovávala pouhé známé svého syna šperky.

Podstata jugoslávské války s rozpadajícím se manželstvím tazatelky a s provokujícím chováním jejího manžela a jeho milenky za jednoznačným účelem psychicky tazatelku deptat a znepříjemňovat jí bydlení v jejím vlastní domácnosti, která jí z poloviny patří ( tedy z hlediska dnešní většinově ještě vyznávané morálky a práva ), vůbec nesouvisí.

hodnocení

2x

Může mi někdo vysvětlit proč naprostá většina rádců radí eskalaci konfliktu?

uska*

Pokusím se vám to vysvětlit za sebe. Představuji si RD třeba 4+1. Manžel si pozve slečnu, která se osprchuje před milováním v naší koupelně, nedejbože se utře do mé osušky, v župánku projde přes chodbu do kuchyně uvařit si kávu a já budu čekat až slečna dovaří, abych uvařila sunar pro dítě.. Napřed bych trefila něčím slečnu a pak by trefilo mě.

Rozhdně nejsem ta, která by pro klid v domě seděla v koutě. Až bude dům celý manželův a mě vyplatí, tak ať si pozve celý harém.

07.01.14 09:19

Uška:*palec*

Jethro, já budu vyjímka...

Prosím nemáte někdo podobnou zkušenost?

Jsme s m. v rozvod.řízení. Bývalka mi nechce dovolit pozvat si novou přítelkyni ve vší slušnosti k nám na noc. A to máme malé dítě.

Dům je v sjm. A tvrdí,že na to nemám právo.

Milý kolego Jetro, jak myslíte, že byly rady v tomto případě?

Vždý říkám, kde je pravda...

přeji hezký den.

miklous*
Jak jinak chcete jednat s člověkem, který nemá kousek slušnosti v těle? Vysvětlovat mu: Hele Pepo, to se vážně nehodí. Není mu čtrnáct! Navíc přepokládám, že to už tazatelka zkoušela. Takový dotaz píší opravdu zoufalí lidé.
naoko

Manželský konflikt dle mě eskaluje manžel a jeho milenka. Vodit si ji do bytu kde přebývá manželkas dítětem je od něj i od milenky nehoráznost.

Jak byste to řešil na pozici manželky vy? Tiše byste někam zalezl a ve vlastním bytě ani nedutal? A čekal až se vaše manželka s milencem dostatečně vyřádí?

martinaa*

Jethro, a to mám jako ta poslední chudinka čekat v koutku, až si budoucí exmanžel užije s milenkou, zatímco já jsem vedle? Já tedy nevím, ale říká Vám něco lidská slušnost? Protože to je hluboko, ale opravdu hluboko pod její hranicí. Já bych takovou slečnu rovnou vyhodila, pokud by byl můj ex tak drzý a vodil by si ji domů naschvál.

A jak tu někdo psal, že už je to skoro ex a už mi nepatří, tak se s tím mám jako smířit:D, tak to je úplně šumák. Tady nejde o nějaké vlastnictví, ale o prachobyčejnou slušnost a ohled na druhého. Pokud se neumí chovat slušně, tak nazdar, jaképak copak.

vecernicek*
hodnocení

2x
Snad vas podpori i to.ze jste udelala velky kus prace na sobe a dokazete se s manzelem rozejit!
Taky muzete byt rada.ze tu milenku ma.protoze kdyby nemel mohl by stale chtit ziskat vas a pri tom pouzivat ruzne psychologicke taktiky a vydirani skrze pocity viny atd.
Taky mlade milence neni co zavidet.Mozna ji spis politovat.nebot je blba.omezena a do toho ma blba na krku.
Vim.ze je to neprijemna situace.ale vse se blizi ke konci -vydrzte!
zlataryba
hodnocení

Večerníčku děkuji za Váš pohled.Vy jste snad psycholog.Máte naprostou pravdu ve všem! Děkuji moc.S pozdravem Míša

vecernicek*
Miso.mate pravdu ;)
na psychoterapie chodim nekolik let (jako pacient ) ;)
a mam za sebou dlouholety vztah s ..manipulativnim psychopatem.. Takze tusim.cim prochazite a take vidim.ze pokud se ho co nejdriv zbavite.mate sanci na krasny plnohodnotny vztah!
Preju mnoho sil-budete je potrebovat!
:)

kangaroo*
hodnocení

1x

Přítel asi rád psychickou šikanu :(

more07*
hodnocení

1x

pisu Vam protoze muj kamarad presne toto co popisujete delal sve zene,takze VIM (OD NEJ) ze ji to delal schvalne protoze milenka kterou mel ho k tomu nutila mam-li to tak nazvat za vidinou vlastniho prospechu,toto ale nemusi byt vas pripad to ze se chova jak prase bylo recenoa je jedno jestli na to pravo ma ci nikoliv,ze VAS CHCE ZNICIT PSICHYCKY JE JASNY i pani milenka si musi rikat:tak to ji nezavidim,rada zni:Nenechte se vyprovokovat tento clovek nestoji za nic, fyzicky vas nenapadne ale jen by vas deptal a to je mnohem horsi a tezko se to dokazuje narozdil od modriny z facky chapete a pan to vi,sodim jen stoho mala co pisete nevim pricinu jeho chovani ,myslete na budouctnost ditete a ktomu je potreba vyrovnani se ohledne domu,klid bez nervu,rozvod je samozdrejmnosti ale to vite sama,preju mnoho stesti

zlataryba

Děkuji za odpověd.Manžel mě opravdu duševně ničí a v minulosti mě i fyzicky napadal.Nyní si dává,ale skutečně pozor.A vyhrožuje mi "jen slovně" např.že by se mi mohlo taky něco stát od jeho kamarádů.Rozvádím se,proto že je to agresivní alkoholik a velmi zlý člověk.Když zjistil,že po řadě přemlouvání a opětovných slibů v zájmu mém i dítěte končím.Rozhodl se mě patrně dostat z domu.Je mu 40 a přeskočilo mu.Zhubnul 20kg,do uší a nosu dal naušnice.Začal kouřit v domě se slečnou marihuanu a vymetat diskotéky.Slečně je kolem 20 let a nebojí se opravdu ničeho ani dělat takovou drzost.Na radu všech se snažím zachovat klid,ale kdyby tu jen 2xtýdně přespala,ale ona tu je 5 týdně a to i ve dne.Očividně to dělá schválně.Naše 5 tileté dítě velmi trpí.Jeho tatínek ho ignoruje či odstrčí a řekne mu at si najde jiného tatínka.Vím,že musím vydržet a jsem ráda,že se zbavím takového člověka.

vecernicek*
Kolik vam zbyva do vyrovnani SJM.upravy styku a vychovy a rozvodu?
Vypada to.ze ten kteten vas chce fakt z domu vysrnadit co nejdriv. Mozna je treba si polozit otazky.zda je pro vas a dite unosne toto zvladnout.zda neni lepsi zvolit taktiku.kdo utece vyhraje. Jde o to.ze kdybyste vy a vase dite takto meli zit treba rok (kazdy ma hranici jinou)tak sice dostojite sveho prava ale psychicky budete troska...
Ja osobne jsem byla ochotna nechat ex i byt...jen abych od nej mela pokoj. Jemu vsak o byt neslo-chtel zpatky me.a ja v byte zustala a jejo 1/3bytu se stala jeho nastrojem k manipulaci...
Jinak myslim.ze he pozitivni.ze dela takovy hovadiny...mnohem hur by se vam odchazelo.kfyby se zacal pretvarivat a byt hodny...
naoko

rybko, jste ve výhodě, víte, že je to psychopat. Slečna to ještě neví a neví co jí čeká. Pozice držte :), až je po rozvodu opustíte on nastoupí na slečnu. Neví co jí čeká, on se totiž nezmění.Dávám tomu tak 3-4 roky. Jestli máte společné dražší movité věci tak si je nafoťte aby postupně nemizely. Drogy něco stojí,a postupem doby by nemuselo zůstat jen u marjánky.Vy si zamykejte tu část kde bydlíte, aby si někde u vás neschovávali množství větší než malé. Až se zhulí, mohlo by na vás přijít anonymní trestní oznámení . Jestli si do rozvodu najdete přítele, nevoďte si ho k sobě domů. Dala byste jim tím do ruky k soudu zbraň. Jestli vám vyhrožuje máte možnost nahlásit to PČR a požádat o krátkodobou ochranu. Doporučuji i osobní kontakt v některém z Intervenčních center pro ohrožené osoby, či na pracovišti Bílého kruhu bezepčí( které jsou pro oběti trestné činnosti- více na www.bkb.cz, mají i více poboček) - kontakty naleznete (na www.rosa-os.cz ). Hlavně vydržte, tlačte na urychlení rozvodu. Důvody máte víc než pádné..

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Všechno rovným dílem. Pokud on má nárok na půl domu, ty na půl milenky. Takže sekyra...

ruzenka04*

Dobrý den. Už je toto trošku starší téma. Ale neměla by jste se poradit s pravníkem co dělat. Přece i když je na půl vlastnik neznamená že se takto může chovat. Kouří dělaji vam tam bordel navíc je alkoholik nebo co jste psala a nemocnej.Někdo by měl zasahnou policie nebo socialka. A né že vy a ditě to musite trpět. To neni normalní situace. Zeptat se na uředech nebo nevím kde. On neni normalni tak to nemusite trpět. Řekla bych lečeni ale to musi podepsat jinak ho tam nemůžou nacpat.A to že jste se brali v kostele neva rozvedou vás protože je tam zavažný důvod že neni normálni.Tím spíš by vás měli rychle rozvést než se něco stane.Určitě se ptát odborníků. Jsou i bezplatní. Přece se nebudete radit jen tady a čekat co chlapa napadne a co vám provede.Já bych šla pryč už kvůli ditěti.Protože dům když je na půl stejně se bude rozhodovat kdo půjde a kdo zůstane. Jestli máto do rozvodu kam jit šla bych.Ditě potřebuje být v klidu a vy taky at už to chlap dělá umyslně nebo ne.Hodně lidi píše že by on vás měl vyplacet to znamená že vy půjdete pryč Proč tedy nejit hned.Nebo jestli vy nemáte kam jit měl by jit chlap vy a ditě hl ditě nemůže být na ulici.A vy přece nemusite snašet to co tam děla.To neni že je to jeho a může si tam vodit navštěvy.To neni pravda když vám to nesedi a vadi.Prominte chyby jsem dislektik.

zlataryba
hodnocení

No jo,ale ona k nám přijde jako na návštěvu.A on to taky tak prezentuje.

Co pak můžu volat policii na manželovu "návštěvu"

uska*

Policii volat nemůžete, ale máteli silný žaludek, tak co 30 minut na milence zaklepat, jednou nabídnout kávu, podruhé ať slečna jde ochutnat právě upečenou bábovku, po třetí se synkovi porouchala lampička, po čtvrté manželovi nést jeho oblíbené jídlo, pak vzkaz od kamaráda atd. Čím víc se budete před slečnou chovat k manželovi mile, tím víc ona bude v rozpacích. Dejte si napřed frťana na kuráž a s úměvem jednejte.

Vím, že se vám to příčí, ale mohlo by to omezit návštěvy .

iz*

A nakonec přijít s kartami a přisednout si s konstatováním: "To je fajn, konečně máme třetího do mariáše"...

Usko, musela jsem ohodnotit. Perfektní nápad, mohl by zabrat.

doplněno 06.01.14 21:44:

Případně vytáhnout "Člověče nezlob se" a přibrat do hry dítko. Milenka přestane chodit ...

naoko

usko, nevím co bych v té situaci dělala já. Ale váš nápad není špatný. Jen bych asi neklepela na ty dveře. Vždyť paní je ve vlastním bytě. Takže pokud má dost silné nervy tak chodit po bytě jakoby nic, mýt okna, zalévat kytky, luxovat, přerovnávat skříně. Hlavně být tam kde se milenka zrovna nachází. Zahnat jí na WC a tam jedině pak klepat aby vylezla.

Uska, skvělé *palec* Toto je úplně nejlepší nápad.

Nemůžete. Máte asi 3 možnosti. Být zticha ve svém koutě bytu a myslet si svoje, odejít, nebo si pozvat taky někoho na návštěvu. Já bych volil hlasitou sprostou návštěvu a několikrát po sobě, aby je přešla chuť. Ale právně na ně nemáte.

martinaa*

Přesně tak, udělat si pěkný mejdan... nebo pozvat kamaráda, zavřít se do pokoje a předstírat divoký sex. Na hrubý pytel...

zlataryba
hodnocení

Děkuji vám všem každý názor mě zajímá a hlavně duševně podpořil.Tohle se bohužel může dnes stát každému.

Zoufalá tedy opravdu jsem,ale návštěvu si vodit nebudu,nebot manžel není úplně normální a mohlo by to být jěště horší.

Naštěstí máme větší dům a koupelny 2 takže jsou v té druhé části.Ale mladá slečna má takovou drzost,že by klidně ten ručník atd.použila.Klidně si u nás i dá cigáro a lahvinku vína.Já ji či manžela napadat nemohu jelikož mě upozornil,že bude on policii volat na mě,že jsem hysterka.A moje tchýně jí jěště dala zlatý prstýnek.Takže ta mi nepomůže.Ale naštěstí manžela po 10 letech teroru různého druhu již nemiluji,takže nežárlím!Ale je velice nepříjemné,když vám někdo narušuje vaši intimní zonu(a to doslova:)) )

A nejen,že jěště nejsme rozvedeni,ale měli jsme svatbu v kostele!

naoko

Je dobře že jste v rámci možností nad věcí . Jistě si tedy uvědomujete, že vás manžel spolu s milenkou duševně týrá abyste dům opustila jako první ještě před rozvodem a rozdělení SJM. To neděleje ! Soudy přihlíží k tomu, kdo kde ve skutečnos bydlí . Vydržte to, a nechte si svoji polovinu dobře vyplatit. Najednou, nikoliv na spláky . A už se nezabývejte tím, že svatba byla v kostele. Musíte se zabývat tím aby byl urychleně rozvod a vyrovnání.

zlataryba
hodnocení

Ano i to je asi účelem.Rozumím budu držet pozice*houpy*

kangaroo*
hodnocení

0x

Berte to pozitivně. Koukněte se na ně a jen si říkejte (holčičku uvidíš za 1-2 roky). Já jsem rád, že mám manželku, kterou znám od mala a prošli jsme si hodně a to nás spojilo osudově, až jsme to po dlouhé době zakončili svatbou. I kdyby se náš vztah rozpadl, tak vím, že zůstaneme pospolu. Nechápu lidi co si myslí, že partnera po 5 letech znají.

doplněno 07.01.14 12:09:

Holčičkou myslím milenku :)

mirek1*
hodnocení

0x

Co je na tom divného, vy se rozvádíte, část domu je jeho, kam asi má s přítelkyní jít, na lavičku? On má nárok si přivézt na návštěvu koho chce ne? A co když ta milenka jak píšete je jeho budoucí manželka? Vám spíš vadí, že váš manžel vůbec nějakou přítelkyni má. Tak to zkuste ještě dát dohromady, když vám není lhostejný. Vždyt si taky můžete přivézt pánskou návštěvu, nebo budete sama?

kilrah
hodnocení

0x

Já bych řek toto:

"Toníku, a na kondom si nezapomněl!? Přeci už je to několikerá slečna za krátký čas... *cert*

mirka1

Aby jsme něco nechytly ! :)

kami95
hodnocení

0x

Právo na to klidně má..zkuste si vy domluvit nějakého kamaráda, kterého on nezná, aby vám zahrál před manželem partnera..to pak bude tóčo..

buss
hodnocení

0x

Mrkněte se do nového OZ, možná by se dal využít.

vecernicek*
hodnocení

0x

pomoc a podporu můžete hledat i zde: modralinka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]