Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se starými džíny?

Od: aneta311* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem u sebe ve skříni narazila na staré džíny (no, džíny, ono jak se to vezme :D - prostě černé slimky), které tam leží od té doby, co mi začly být velké (protože se nošením vytahaly) a jejich černá barva se postupem času taky někam vytrácela (pořád jsou černé, ale vypadají teď hrozně ošoupaně). Chtěla bych se zeptat, jestli nevíte, co s nimi. Zjistila jsem, že mi po pár rocích zas padnou a chtěla bych je zas začít nosit - rovnou jsem zavrhla, že v nich udělám díry. Spíš mě napadlo něco jako batikování (že by šlo vidět jen trochu v takových tlumených barvách) ale u toho se bojím, abych něco nepokazila... Neznáte nějakou jinou techniku barvení?

Předem děkuju za odpovědi :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

claire*
hodnocení

2x

Koupila bych v drogerii černou barvu na textil (pytlíček stojí kolem 20,- Kč? Nejsem si jistá, ale je to levné) a normálně bych džíny obarvila, aby byly zase sytě černé. Případně zkusit modrou barvu, co to v kombinaci s původní černou udělá -mohlo by to vypadat hezky.

Jinak já staré džíny nosím třeba se psem na procházky nebo si je beru, když se jede s kamarády někam na chatu atp.

hodnocení

1x

Koupíte barvu za 20 kč a při prvním zpocení si zabarvíte a zničíte kalhotky za 100. V každé popelnici se čas od času objevují staré džíny. V různém stadiu opotřebení. Úplně klidně je tam přidejte. Člověk má litovat úplně něčeho jiného, než je starý hadr! ;)

claire*

Ba ne, ta Duha je dobrá, nepouští. Barvila jsem nazeleno bílé tílko a pískovou sukni, chytlo to krásně (zajímavé je, že to pěkně rovnoměrně obarvilo látku, ale ne cedulky a zip) a nepouští to ani při zpocení :)

Vybledly mi černé bavlněné kraťasy, obarvil jsem je barvou duha. Byla dokonale černé, to co bylo původně bílé, zůstalo bílé (asi umělé nitě). Po 2 sezónách opět vybledly, tak jsem to udělal znova. Tentokrát sice trochu zešedlo bílé stehování, kalhoty jsou ale opět černé jak bota. Že by barva při běžném nošení pouštěla jsem nepostřehl.

doplněno 14.10.13 10:47:

...ale je fakt, že nenosím bílé trenýrky :D

isteron
hodnocení

0x

Ja by som ich zavesil vedľa odpad. kontajnera, nech si ich nejaká odkázaná aj pre deti, a kúpila si nové podľa terajšieho stavu.

aneta311*
hodnocení

Ony ještě nejsou na vyhození, jsou mi, akorát mají špatnou barvu. :) Navíc zrovna u mě se džíny docela špatně shánějí, mám drobnou postavu a hodně úzký pas, takže to není, že přijdu do obchodu a mám džíny. Když mám štěstí, tak po několika hodiných narazím na nějaký, zpravidla odcházím z obchodu s nepořízenou...

hodnocení

0x

Anebo darovat na užitečnou věc http://www.potex.cz/

lucies*
hodnocení

0x

Ono někdy docela pomůže vyprat párkrát v Perwolu nebo Woolite na černé prádlo.

dobrman*
hodnocení

0x

Já jsem si jednou takhle rifle barvila, koupila jsem si barvu Duha a podle návodu obarvila. Nebo bys je mohla "ozdobit" Savem, udělat si tam nějaký obrázek či něco zajímavého, Savo, kam stříkneš, tam Ti to barvu "vyžere"

ron*
hodnocení

0x

Pouštění barvy při nošení zabráníte opakovaným vymácháním v octové vodě po obarvení (dle návodu na barvě Duha).

uska*
hodnocení

0x

Mám jedny kalhoty s kterými se nemohu rozloučit. Také ztratily barvu a mě se nelíbily ani do lesa. Pověsila jsem je na šňůru a z metrové vzdálenosti jemně postříkala savem. Nesmí foukat vítr. A zase jsou to moje nejoblíbenější kalhoty na doma. Ne jedna návštěva se mi ptala, kde jsem takové príma kalhoty koupila. Myslím, že tímto nic pokazit nemůžete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]