Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žilní tromboza - jak dlouho bolí?

Od: litlemouse* odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jste někdo prodelal žilní trombozu a jaké byly vaše zkušenosti. Jak jste se dlouho lecili?
doplněno 10.10.13 16:03: A trvá tromboza i po odezneni bolestí?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Má mamka byla na nemocenské asi půl roku

doplněno 10.10.13 16:03:

Celou dobu ne, jen ze začátku

doplněno 10.10.13 16:04:

Mělo to v lýtku a detralex bere di teď, měla přetrhaná vaziva u nohou a doktorka jí řekla, že s tím nesmí ani trochu hýbat - to ale bylo podle jiného doktora chyba

litlemouse*
hodnocení

A to měla celou dobu bolesti?

lukasspoklicky*
hodnocení

1x

Babička měla trombózu při rakovině plic, ta noha vypadala strašně, byla oteklá, vydržela půl roku, než podledhla rakovině.

bambula*
hodnocení

1x

Trochu pomáhá úprava stravy. Sklenka červeného vína, hrozny, 100% jabl. šťáva, ananas a některá koření

hodnocení

0x

Trombozu jsem řešila několikrát. Na ruce po zavádění stentu. Ve špitále mně ruku stáhli elastickým obvazem a dostávala jsem injekce. 3 dny. A pak 2x v oku. To jsem zalehla s kapačkami na očním. Taky 3 dny. ;) Bratr ve špitále, po úraze, na týden na lůžku s injekcemi. A oba bereme Warfarin. *plac*

doplněno 10.10.13 16:09:

Bratr to měl také v noze a bez stažení vůbec nemohl existovat. Na nemocenské byl mnohem déle. Říkal, že to byla pekelná bolest. Dokud sraženinu nerozpustili. V oku to nebolelo vůbec, jen mi vypadl kus zorného pole. Vyděsilo mně to.

litlemouse*
hodnocení

No já ji mám v noze. V lytku. V oku si to tedy nedokazu predstavit po tom jaké to jsou bolesti. A to jste z nemocnice šli hned do práce?
litlemouse*
hodnocení

A jak s tím byl dlouho doma?

babkazov,,co vám dělá Varfarin,,já ho musela přestat brát

lidus*
hodnocení

0x

Hlubokou žilní trombozu prodělal manžel, v nemocnici do břicha injekce cca 14 dní, doma varfarin v tabletách cca rok-dávka se upravovala podle výsledků, na neschopence cca měsíc. Docela často během toho roku u cévního lékaře, ultrazvuk a ještě i nějaké genetické testy kde cosi dědičného bylo a dcera pak mohla (nemusela ale šla) na testy zdarma. Dnes jak ho zabolí noha tak rychle štamprdle, bojí se, bojí, že umře.

doplněno 10.10.13 17:07:

Jo a nosil stahovací punčochu.

pohanka*
hodnocení

0x

Měla jsem trombozu již delší doba tomu, ale noha si to stále pamatuje. Pokud dlouho stojím, nebo ji zatěžuji, vždy mě tato postižená noha začne první bolet. Stahovací punčochy a lepší péče o postiženou končetinu se vždy vyplatí. Po léčbě mažte kostivalovou, konopnou, kaštanovou, měsíčkovou mastí apod. Vyzkoušejte, se kterou budete spokojenější. Já si občas koupím Heparoid krém, ten mě moc pomůže.

hodnocení

0x

A víte, že v končetinách je to tromboza, v hlavě mrtvička, v srdci infarkt, v plících embolie? Je to pořád krevní sraženina, která ucpala cévu. Průšvih až na půdu! Takže pánbuzaplať za lýtko, že?! *plac*

babkazov,,já jsem měla slabou mozkovou příhodu ale mi nikde nenašli sraženinu na CT ,,ani na rentgenu plic,zkrátka nikde.Měla jsem nějakou divnou ruku i řeč.Anoha mi nějak šla dovnitř.Zajímavé,,že na příští den jsem již nic neměla. Nesnesla jsem Valfarin tekla mi stále krev odněkud.,pak mi trhali zuby a já myslela,že vykrvácím tak mi to šili.Tak ho neberu.Je to děsné svinstvo,

hodnocení

0x

já jí měl 2krát po ůraze jednou po zlomenině nártu a ted nedávno po vyhřezlý plotýnce měl sem to v levý i pravý noze a POZOR na to neni to sranda ze začátku sem pokaždý skončil v nemocnici kde mi tejden píchali injekce na ředění krve do břicha 2 ráno 2 večer pak mi propustili dom a půlroku sem bral lék Warfarin

samotnou trombozu sem léčil 3 měsíce

osobně potvrzuju že to bolí a dost jak se ta noha neprokrvuje je to malér doporučuji si stím nehrát já to poprvý zanedbal a skončil na aru s oboustranou embolií plic prej kdyby mi přítelkyně nepřivezla ráno bych byl na prkně !

neni nad to se po ránu vzbudit nemoci se nadechnout a mít pocit že se někomu chce zpod vaší lopatky na zádech ven já si myslel že tam mám horníka :D

podruhý mi odvezli z práce s neuvěřitelnou bolestí levého lítka měl sem pocit že mi ho někdo rve za živa

litlemouse*
hodnocení

To jste mel trombozu v obou nohách najednou? To je možné?

ne nejdřív v jedný a po 3 letech v další

litlemouse*
hodnocení

Tak to asi berete dlouhodobě léky na redeni krve, ne? Nebo Vam prokazali že máte sklon ke tvoření trombu?

sklony nemám ted po roce sem byl na větší krevní kontrole a bez problému,prášky na ředění neberu jen si prej mám dávat pozor při ůrazech a doktorům to ihned hlásit

nataliefoltova
hodnocení

0x
Je mi 13 let a mám trombózu,stalo se mi to při tělocviku když jsem hrála volejball,skákala jsem pořad protože mě to bavilo,pak mi něco prasklo v noze,byla jsme taková ze to nikomu neřeknu,po týdnu me to ale bolelo pořad tak jsem to řekla mamce jenže ta že to je z toho jak lezim a takový ty keci maminek,ráno když jsem mela jít do školy jsem dostala křeč do nohy okamžitě mi rodiče zavolali sanitku k nám domu,když me vezli do nemocnice tak mi řekli ze to byla jen křeč,po 2 měsících me ta noha začala bolet a to hodně častěji tak jsem se sestrou jela do nemocnice a když jsem si nějak tak musela sednout na vozicek tak mi pan doktor řekl ze mám trombozu a ze na to mužů umřít,samozřejmě to nesmí takhle říkat před 13 letou holkou,po několika vyšetření mi to potvrdili a já jela do českých budějovic do nemocnice kde me vyšetřoval pan doktor Timber. Když si me zavolal do ordinace tak samozdrejme mi brali krev jenže mi ji nikdy nebrali takže jsem si lehla na lehátko a cukala jsem se takže jsem se nenechala pak mě paní sestricka držela za ruku a brali mi krev,v českých Budějovicích jsme s rodicemi strávili asi 4 hodiny mozna i dýl,když jsme chtěli jet domu pán doktor nám dal specialni injekce které jsem si musela pichat do břicha v 7h večer + v 6h večer prášky(Warfarin).Teď každý patek musím jezdit na brání krve do Větřní dříve jsem jezdila az do ceskych Budějovic,kvůli tima injekcema jsem nemohla skoro nikam byla jsem zvyklá jezdit za kamosema/kamoskama a ted byt v 6 hodin dóm kvůli práškům a injekcim? Když jse mi zlepšila trombóza tak mi prestali pichat injekce do břicha a do ted beru prášky,z prášku mi bylo špatně tak jsem je prestala brát s tím ze o tom rodiče nebudou vědět,nebrala jsem je 3 dny a pak jsem šla na krev kde to šlo poznat a hned se mi trombóza zhoršila. Do ted beru prášky a trombozu mám už skoro 6 mesicu a ted 6.ledna pokud se mi zlepsí a budu mít dobrý výsledky tak to pro me konečně konci :(( jinak během trombózy to neboli ale jak vám nastane tak dostanete křeč do nohy a nevíte co mate dělat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]