Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, celý život se trápím se svou postavou. Rodiče jsou posedlý perfektní postavou a od malinka se snažili, abych byla štíhlá. První dietu s podporou rodičů jsem držela v 10 letech a nikdy se nestalo, že bych byla se svou postavou spokojená. Proto se chci zeptat a znát vaše názory, lze obejít genetické dispozice, pokud mám přirozeně silná lýtka, budou někdy hubená? Když nejsem modelkovsky štíhlá, lze toho stavu dosáhnout. Mluvím samozřejmě v teoretiké rovině, ale pokud bych zhubla 15 kilo, lze být modelkovsky hubená, nebo stále zůstanou mé genetické rysy? (pouze pro informaci nejsem obézní - 174cm 65 kg a celý život vrcholově sportuji, ale jako každá žena nejsem spokojená a pár kilo bych si přála dát dolů, ale to není předmětem diskuze!)
Pokud máte mohutnou kostru, širokou pánev nebo hrudní koš, tak modelkovsky hubená prostě nebudete. Na někom můžou chrastit kosti, ale 90cm v bocích mít nebude kdyby se zbláznil, protože má prostě tak stavěnou kostru. Geneticky je dáno i osvalení, pokud máte přirozeně silná lýtka a navíc hodně cvičíte, tak štíhlejší nebudou. Jedině v případě důsledného dodržování diety zn. Osvětim.
Moje babička nám vždy říkala,,Až ty tlustý budou hubený,tak hubený budou studený,,! Nandala nám kopec knedlíků,masa a zelí a navrch lívance s hruškovými povidly,vyhnala nás ven si zaběhat,zajezdit na kole,plavat do rybníka,do lesa na houby,maliny,neseděli jsme celé dny doma u TV a PC a žádná dieta se u nás v dětství neřešila.Babička byla ,,silná,,celý život,dožila se 95 let a kdyby neměla úraz,tak je tu doteď.Taky jsme v rodině byli vždy všichni silnější.Člověk se musí naučit mít sebe rád takového,jaký je a netrápit se dietama,když má prostě geneticky dáno,že bude prostě ,,tlustý,,celý život. Někdo je prostě postavou ,,Kemr,, a někdo zase ,,Menšík,,a to je dobře,byla by to nuda,kdyby byli všichni hubení jako tyčky od plotu nebo naopak tlustí jako bečky piva.Takhle je to aspoň rozmanité a každý si může vybrat podle svého gusta.
Mám kamaráda, kolem 140 kg/178 cm, oba rodiče obézní. Nejí sladké (ne z povinnosti, ale nemá rád), ani sladké pití, jí poměrně málo, žádné polotovary, vaří si většinou sám. Bohužel často bez snídaně, to je fakt (není čas, a to není výmluva). Jinak hodně zeleniny, masa, alátů apod. Chodí na dlouhé vycházky, jiný sport nelze buď kvůli váze (kolo apod.), nebo kvůli nedostatku místa v panelákovém pokoji (a do posilky ho nikdo nedostane, a když, stejně je mu posilování k ničemu). Oba rodiče jsou vcelku obézní, matka opravdu hodně. On byl i za výživovým poradcem, kde při speciálně upraveném jídelníčku a sestavených cvicích zhubl 0,5 kg za půl roku. Přirozeně se na to pak vykašlal, protože je fuk, jestli má 140kg při normálním režimu, nebo 139,5 kg při "hubnoucím". A to se ten půlrok fakt snažil, byl hodně zklamaný.
Opravdu jsou tedy geny jen výmluva?
doplněno 11.10.13 09:55:Stirecku, s tvým kamarádem je fajn, že shodil, ale ten můj nejí nezdravě, právě naopak. Žádné klobásy, žádné tučné, sladké, smažené. Taky jsem mu vysvětlovala, že musí hodně jíst, boužel je mistr automechaniků a musí u kluků stát pořád, aby něco nezkonili a nespletli. Nemůže na 10 minut odejít do jiné místnosti, a v dílně se jíst a pít nesmí. Mikrovlnku v práci třeba má, ale má zákaz ji používat, aby kvůli starým rozvodů, nevypadly pojistky. To samé s varnou konvicí. Takže půl dne jen studená strava. Děs a hrůza, naštěstí už tam končí.
Je tlustý, co ho znám, asi od 10 let, a vždycky snědl jen o něco víc, než já (a že já nejím zrovna málo.
Já si myslím, že by bylo mnohem lepší, kdyby člověk, nejen vy, místo hledání nedostatků, začal hledat své přednosti, pozitiva, poznal svou vyjímečnost, svou originalitu a byl na ni pyšný. Pochopil, že nikdy, nikdo z nás nebude dokonalý. Dokonalý může být výrobek, ale člověk ne. Člověk je krásný svými odlišnostmi od ostatních a HLAVNĚ, je krásný tím jak se pohybuje, mluví, gestikuluje, mimikou. Tím, jak jedná s ostatními, jak se staví k životu, jak je rád na světě. Jak dokáže pomoci druhým, byť jen úsměvem a chvilkou, kterou někomu věnuje. Tím, že neotravuje svět svým stesky nad číčovinami a nad svými pokroucenými pohledy a negativním hodnocením sebe i druhých. V tom je krása člověka. Na ve štíhlých lýtkách, v malých uších, v nosu pršáčku a štíhlém pasu. Znám lidi, kteří mají ke klasické kráse hodně daleko, ale jsem s nimi velmi ráda, mají můj obdiv. Znám také pár krásných lidí, kteří jsou nejkrásnější na fotce, protože se jim vyhýbám a několik lidí také, protože pobyt s nimi, nespokojenci a negativisty, to je utrpení, muka, pošramocené mé sebevědomí a jistota, jak je všechno naprd.
Růžičko, život není o štíhlých lýtkách a dokonalé postavě. Štěstí je úplně, ale úplně někde jinde. A tobě ho přeji hodně. Ale musíš ho přivolat úsměvem a spokojeností. Štěstí má rádo spokojené a usměvavé lidi.
No upřímně diskuze nebyla ani o tom, zda mi pomůže psychiatr ani o tom, jestli jsem dobrý člověk byť se silnými lýtky, ani to, že nemůžu zhubnout, jen mi zajímalo, že pokud má člověk daná silnější lýtka či boky, zda při zásadním úbytku tělesné hmotnosti lze tyto věci potlačit. Jelikož sportuji na vrcholové úrovni těžko přestanu jíst či se zbavím svalové hmoty na lýtkách..diskuze se měla odehrávat pouze v teoretické rovině CO KDYBY. Pokud chce někdo přispět, tak prosím k tématu, ostatní řeči jsou mimo čas a prostor!
No to se nedivte, když píšete, že v deseti letech jste držela dietu a nejste spokojená, zda obejít genetiku, zda budou lýtka hubená, jak lze dosáhnout modelkovsky (co to je za termín?) štíhlou postavu, zda nezůstanou genetické rysy... Vy se trápíte postavou a... rodiče jsou posedlí vaší postavou?
Co je to za vrcholový sport?
Zdravím, pokud jíš normálně a váhu máš také normální, tak roiče opravdu nechápu. v 10 letech dietu, pokud k tomu není lékařský důvod? To máš teda dost ujeté rodiče.
Moje rada zní - buď taková, jaká chceš být ty sama. Moje máma byla odjakživa malinká a drobná, a protože má hodně času na své koníčky, tak si postavu udržuje. Já jsem od přírody "hrana", mám hodně široká ramena a hrudník z plavání, pádlování, takže jako máma nikdy nebudu. Váhu i výšku mám skoro stejnou, jako ty. A už dva roky, kdy jsem začala přibírat, poslouchám, jak jsem tlustá a kdesi cosi.
Genetika se dá "překecat", kyž najedeš na jiný režim, ale neplatí to vždy (viz kamarád, co píši nahoře), ale ze statné normální holky se jen těžko stane zdechlina, ze které trčí kosti.
Krom toho koncentráku, jak píše Claire.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.