Nejste přihlášen/a.
Dobré ránko, napadají Vás prosím nějaké tipy na jídla, která by se snadno ohřívala manželovi v kamionu, kromě nějakého guláše, omáčky... Má tam plynový hořák, kastrůlek. Nějak ztrácím inspiraci. Moc děkuji Martina
Když syn jezdil s kamionem, zavářela jsem mu do sklenic všechno,co jsme doma jedli my. Slepici na paprice, svíčkovou, rajskou, rizoto, francouzské brambory, špenát, dokonce jsem narovnala do sklenice malé bramboráčky a zavařila je. Měl rád sytivé polévky - dršťkovou, čočkovou, bramboračku, hrachovku, frankfurtskou. Snědl s chutí všechno, jen přivezl prázdné sklenice a já mu je vyměnila za plné. Jaga.
doplněno 06.10.13 15:24:Jen na ten bramborový salát od Asiasi divně koukám. Ten by zavařit nešel a s majonézou by brzy vzal za své. Jinak jde takřka všechno, co má rád. Ještě jsem si vzpomněla třeba na sklenici švestkových knedlíků. Ohřál na páře, máslo, cukr a jak si dával.
To vážně jde všechno zavařit? Já myslela, že zavařit jde jen vepřové maso : ). A můžete mi napsat postup? Jak dlouho atd.? Manžel má v autě lednici, takže tam mu jídlo taky ty 2 dny vydrží, takhle bych mu toho ale mohla navařit na víc dní : )
Postup je úplně jednoduchý, metodou zkoušky - jak to dopadne. Zavařila jsem všechno, co jsme jedli doma s manželem. Do vypařených a vysušených šroubovacích sklenic různých velikostí. Dala jsem to do hrnce, nechala půl hodiny zhruba na 80 stupňů. Takže se to nevařilo, jen tak "převalovalo". On to za ten týden stejně stačil zpracovat. jen jednou zapomněl na nějakou polévku a říkal, že ji pak vylil, že byla nakyslá. Obrala jsem třeba kus pečeného kuřete a přidala kostku nádivky. Nebo kotletu na šlehačce a eidamu. Nebo sklenicli koprovky s bramborami a vajíčkem natvrdo. I to měl rád. Zkusila jsem i žemlovku, rýžový nákyp. Opravdu šlo takřka všechno. Když to člověk do té sklenice pěkně narovnal, aby to vypadalo a budilo chuť a nechal 1/2 hodiny v té horké vodě, bylo dobré všechno. Nikdy se nic nezkazilo a s chutí snědl všechno. Než přijel, už jsem měla připravené a popsané další skleničky. I když - na jednoho tureckého kamioňáka teda neměl. Ten ho pozval na večeři a dal mu - dušeného velblouda. A prý to bylo dobré. Jo., chlap na cestách sní všechno. Tím ale nemyslím kdejaký šunt, připravovala jsem mu opravdu dobré věci. No, jako milující máma. A půl plechu nějakých buchet k tomu bylo vždycky samozřejmostí. Jaga.
To babajaga - o jídlech na zavařování v dotazu nebyla zmínka, v ledničce by nakonec i od rána do oběda salát vydržel/ ne vždy musí být s hutnou majonézou/. Návrh na zavařování není rozhodně špatný, ale vzešel až z Vaší odpovědi.
doplněno 06.10.13 20:07:Návrh byl brambory nebo ...A také to mělo být něco mimo omáček, které asi paní v repertoáru má.
k nám do práce jezdí s kamiony Turci. na boku návěsu, pod podlahou, kde jsou plechové boxy, vytáhnou svojí mobilní kuchyni a jen koukám, co tam mají za věcičky. vyvařují všechno možné, popíjejí čaje připravené v jejich národních přístrojích. jde jen o to, nebát se uvařit si cokoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.