Pálivá paprika - moc pálivá polévka

Od: Datum: 01.10.13 18:10 odpovědí: 18 změna: 21.09.14 00:11

ahojky, vařím polévku a ujela mi ruka s pálivou papirkou. jde to ještě nějak zachránit? třeba hodit tam bramboru nebo chleba?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 01.10.13 18:33
avatar

Dobrý den, ta syrová brambora má snad stáhnout přesolení, ale i tak bych ji zkusil. A obsah také naředit vodou. A pak už jenom vyložit si ústa alobalem . Zdravím!

doplněno 01.10.13 19:35:

Jinak, "univerzální přebíječ chutí a pachutí" je kečup. Do polévky tedy ne, ale až něco přismahnete, tak si to dejte s kečupem.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: olaf71*
Datum: 01.10.13 18:42

nejde

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.13 19:07
avatar

Ráda chodím do indické vegetariánské restaurace. Některé pokrmy, omáčky ačatný je hodně pálivé. Zjistila jsem, že na výrazné zmírnění palčivosti stačí vzít si trochu jogurtové omáčky. Zkuste tedy doplnit polévku třeba zakysanou smetanou. Pokud to stále nebude k jídlu, a nebudete to chtít vylít, tak dát zamrazit po malých porcičkách a pokud vaříte guláše, tak vždy do vaření přidat po jednom pytlíčku. Myslím, že by to ten guláš pěkně ochutilo a vypíchlo.

Ohodnoceno: 5x
 
Od: olaf71*
Datum: 01.10.13 19:20

ochucovat něco co se mi povedlo něčím nepovedeným. to je krok zpátky

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.10.13 11:04
avatar

Máte na to svůj názor, já jsem jenom nabídla možnost pro ty hodně šetřivé třeba výchovou, nebo od přírody vrozeně šetřivé, nebo rodinu, která má hluboko do kapsy a nechce, aby nic nepřišlo nazmar.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: olaf71*
Datum: 05.10.13 12:16

šetřit se má,ale na pravém místě. polévku za dvacku si zničit nenechám

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.10.13 20:28
avatar

Nemyslete, mě když se něco nepovede, tak to sice s těžkým srdcem, ale vyhodím to. Avšak tak, aby to nikdo neviděl.

doplněno 06.10.13 20:29:

Pokud možno.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.10.13 21:44
avatar

pro "pohanka"

- byla jsem vychovaná v úctě k jídlu - takže nikdy nic nevyhodím - leda by bylo shnilé - ale nic ani shnít nenechám.

Pokud se mi něco nepovede - tak přemýšlím, jak z toho přesto udělat chutné a jedlé jídlo, byť bych to měla, jak už zde někdo psal - zamrazit - a používat to jako dochucovadlo, nebo přísadu k jinému jídlu.

Dobrý způsob, jak udělat z nepovedených "kejd" jsou karbanátky - do nich můžete při správném ochucení namíchat cokoliv. (kromě teda polívky) - a máte dobré a chutné jídlo. Marcela.

doplněno 06.10.13 22:04:

- jestli něco nesnáším - tak je to tučné maso - takový ten "třaslavý, mazlavý" špek.

No a teď jsme ho dostali ca 1 kg. od známého, který si v něm libuje a jí ho jen tak s chlebem. Vyřešila jsem to tak, že jsem z něj usmažila škvarečky a udělala špekové knedlíky se zelím, plus kousek vepřového, na jehož přípravu jsem použila ten vysmažený tuk . Byla to naprosta "mňamňačka" - jenom jsem musela držet asi týden dietu.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.13 00:23
avatar

Culdo - jsem již myslím též zkušená kuchařka, takže vím, že plno jídel se dá nějak zachránit, nebo jak píšete, nějak zpracovat s doplněním jiného tovaru. Myslela jsem třeba sražený koláč. Odběhnu si na zahradu pro petrželku a než se pokochám s květinkami, tak jsou brambory spálené. Tedy už to není tak často, jako když byly děti malé. To těch neštěstí bylo více.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.10.13 13:52
avatar

Ahoj pohanko -

- ze sraženého koláče bych možná něco vymyslela - ale ze spáleného jídla tedy nic - ! - myslím, že by to nežrali ani ptáčci. Zdravím. Marcela.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ssantiana
Datum: 21.09.14 00:11
Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 01.10.13 19:30

děkuju za rady, bohužel jsem zjistila že brambory došly :-D tak sem to snědla tak jak sem si to ukuchtila. chybělo málo a volala bych hasiče

Od: olaf71*
Datum: 01.10.13 19:33

zítra bude pálit vočko

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bgmaniac*
Datum: 02.10.13 07:34

Capsaicin se rozpouští v tucích a alkoholu, tj. vodou toho krom zředění koncentrace moc nevyřešíte.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.10.13 19:31
avatar
Tak pokud to není tak, že by se to nedalo jíst, tak bych polévku snědla a přikusovala k tomu nějaké pečivo ;)
Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 01.10.13 20:42
avatar

Polívka je už asi snězená, tak pro příště: dá se to zjemnit mlékem.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 02.10.13 08:37
avatar

Snědli jste tu polívku? Teď začne druhý problém. Až půjde na wecku pryč. To neodstraníte spolehlivě ničím *plac*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.10.13 20:58

Nedávno se něco podobného stalo manželce, nevím, taky to byla nějaká polévka ..., prostě polévku zahustila na větší množství, přebytek zamrazila na horší časy a bylo to, ten přebytek už dávno nemám. Lze to udělat snad s čímkoliv

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.