Nejste přihlášen/a.
V množství je síla: přidávám se k těm, co prohlašují, že stačí obyč (Pokud se nějak netluče se skutečností, že je diabetička; to by mělo být v příbalovém letáku, ale to máte už určitě zjištěné...) Jiné vitamíny a doplňky pak nejsou potřeba, pokud je schopná jíst normální stravu.
Tím "schopná jíst normální stravu" jsem myslela třeba to, jestli nevyzrací půlku toho, co se jí do sebe povede dostat, taky jsou takové expertky, zvlášť pokud by ty nevolnosti v druhém trimestru neodezněly
Jinak magnézium... osobně jsem přítel toho, že by se mělo jen podle potřeby, což v téhle chvíli skoro určitě není (a ke konci těhotenství by se nemělo brát vůbec), ale i tak se dá pořídit za pár korun; prostředek na výplachy, to nevím, co je tím myšleno, snad yal do porodnice? O vitamíny se vede dávná bitva, ale zatím jsou argumenty spíš na straně těch, co jsou proti (ukázalo se, že se rodí moc velké děti, tak se doporučené dávky snížily, ale pořád v tom nevidím tu nezbytnost... tělo je na těhotenství zařízené!); a určovat značky, to už je vyloženě zbytečné. Je to hrozně těžké se k tomu nějak postavit proti doktorce, ale ať to zkusí brát s nadhledem a nenechá si diktovat. Koneckonců, skoro vše se dá s úsměvem odkývat a pokud by ji přesvědčovala ke koupi přímo v ordinaci, zalitovat, že sebou nemá hotovost... Jestli si není ohledně rad od doktorky jistá, ať neváhá navštívit nějaký kurz pro těhotné (nebo stránky, kde se slézají maminy se stejným termínem porodu). Maminy si tam sdělí takových protichůdných zážitků a požadavků svých lékařů a asistentek, že člověk beztak zjistí, že méně je více a řídit se může jen svým vlastním selským rozumem. Hlavně to chce klid a nadhled. Ještě je to sranda proti těm skopičinám, které budete prožívat v porodnici
Výplachy by měly být indikovány zdravotním stavem,
těhotenství samo o sobě není důvodem.
Obdobně s vitamíny: Jsou důležité, ale umělé by se měly doplňovat jenom v případě, že jich není dost ve stravě.
Jí-li Vaše žena normální pestrou stravu s dostatkem zeleniny a ovoce, jsou další vitamíny spíše zbytečné.
Podobně i s kyselinou listovou, která je v téměř každé zelenině, a u níž hrozí spíše předávkování než nedostatek. Kromě toho se zvýšené dávky kyseliny listové doporučují před otěhotněním a v začátku těhotenství...
Také jsem v těhotenství brala kyselinu listovou a ke konci i magnesium. Název těch tablet s kyselinou listovou si bohužel nepamatuji, ale 500,- určitě nestály. Myslim, ze to bylo do 100,-. Paní doktorka Vás pěkně tahá za nos.
doplněno 26.09.13 10:44:Požádala bych paní doktorku o levnější, ale stejně účinnou variantu. Pokud nebude ochotná, změnila bych zavčas lékařku, protože během těhotenství může vyvstat ještě spousta problémů a ty by určitě nechtěla Vaše paní rešit s někým takovým.
Zena brala uplne obycejnou a byla v poradku. At pritelkyne zaradi hodne zelenych listu to stravy a bude to jeste lepsi a navic salat ma take hodne vlakniny.
Zustante u toho co berete. Dalsi vitaminy by jsem take nedaval, pry potom hodne rostou deti v brisku a pritelkyne by mohla byt potom z toho macka pekne potrhana
Doporučuji tutéž, co Fribble. Tablety mají nižší obsah, takže se kyselina listová lépe dávkuje (je důležité zbytečně nepředávkovat).
U všech ostatních bývá obsažená dávka dvojnásobná a malé tabletky se špatně půlí.
doplněno 01.10.13 02:02:Oprava: Fribble odkazuje na kyselinu listovou super.
Já doporučuji kyselinu listovou forte od stejného výrobce, která obsahuje jenom kyselinu listovou + B 12 (považuji za zbytečné do sebe v době těhotenství ládovat moc "chemie").
___ Porovnejte si složení:
doplněno 01.10.13 02:25:Ještě pár informací ke kyselině listové, doporučuji hlavně pročíst, z jaké stravy ji lze získat:
Kyselina listová (Wikipedie)
Někteří lékaři přemýšlí hlavně o tom, aby ulehčili peněženkám pacientů. Jsem diabetik a mám velice pečlivého lékaře. Ten zjistil, že mám málo kyseliny listové. Tak mi předepsal léky - ACIDUM FOLICUM. V krabičce je 30 maličkých potahovaných tabletek, mám brát 1 týdně, takže mi to vydrží na víc, než půl roku. Bylo to na předpis a doplácela jsem - nekecám: 12 korun! Schválně jsem si nyní otevřela příbalový leták a opisuji: INDIKACE: Přípravek ACIDUM FOLICUM se používá k prevenci a léčbě stavů z nedostatku kyseliny listové, např. v těhotenství a při kojení...atd. Co k tomu říct víc? Pro miminko chce každý jen to nejlepší, ale myslím si, že prášky za 12 korun by udělaly tentýž efekt. Zvláště, když to výrobce píše. Tak ať si o to paní řekne a lékař jí to napíše. Zbytečně vyhazuje peníze. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.