Nejste přihlášen/a.
Jakým způsobem použít předoplach?Po obědě,když jsou talíře špinavé,tak aby to na nich nezaschlo,nebo až na konci když je myčka plná těsně před zapnutím mycího programu?Jak to chodí u vás?
Předoplach nevyužívám, zbytky z talířů stírám hned po jídle kuchyňskou stěrkou, připáleniny na kastrolech mírně uvolním drátěnkou a lehce opláchnu. Z programů využívám 40 - 55 stupňů (myčka si má sama zvolit podle stupně znečištění). Nádobí je vždy čisté. Výjímečně dám do myčky něco hodně připáleného, to pak někdy zůstane na nádobí malý zbytek. Opět poslouží drátěnka.
Používám spíš na pach než na špínu - když je krupicová kaše nebo něco podobného z mléka, ale ještě není plná myčka, do rána by to bylo cítit, ale ten oplach tomu zamezí. Jinak jsem to brala vždycky tak, jak píšete pro ten první případ - opláchnout když je do mytí daleko, aby nezasychalo.
Nechávám pootevřené, ale mlíko, to je těžký kalibr Ostatně, nepovažuji to za problém...
Zkuste nechat dvířka pootevřené, pak myčka nesmrdí. Dělám to tak, do dvířek vždy vložím zarážku, takže zůstanou kousek pootevřená a nádobí nesmrdí i kdyby bylo v myčce špinavé 2 nebo 3 dny. Z toho že něco zaschne si nedělám hlavu, myčka si s tím poradí a stejně hodně špinavé nádobí strčím nejdřív do dřezu, kde se opláchne třeba tím, jak si členové rodiny myjí ruce nebo se opachuje ovoce atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.