Myčka nádobí - jak používat předoplach

Od: Datum: 25.09.13 09:34 odpovědí: 8 změna: 30.09.13 01:11

Jakým způsobem použít předoplach?Po obědě,když jsou talíře špinavé,tak aby to na nich nezaschlo,nebo až na konci když je myčka plná těsně před zapnutím mycího programu?Jak to chodí u vás?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 25.09.13 09:38
avatar

Předoplach prakticky nepoužíváme...

A nádobí je vždy po umytí čisté, i když v myčce předtím nějaký čas leželo špinavé...

Pokud by to bylo opravdu VELMI nutné, pak používám nejkratší program na sklo (28minut)..Ovšem prakticky vždy je pak již nádobí umyté..i na tento krátký program.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.13 09:49
avatar

Předoplach nevyužívám, zbytky z talířů stírám hned po jídle kuchyňskou stěrkou, připáleniny na kastrolech mírně uvolním drátěnkou a lehce opláchnu. Z programů využívám 40 - 55 stupňů (myčka si má sama zvolit podle stupně znečištění). Nádobí je vždy čisté. Výjímečně dám do myčky něco hodně připáleného, to pak někdy zůstane na nádobí malý zbytek. Opět poslouží drátěnka.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.09.13 12:50
avatar

také nepoužívám, ani nevím jestli to myčka umí, spíše ano. Pokud je na talíři např hodně zbylé omáčky, tak to spláchnu na hrubo ve dřezu jednotlivě.

Předoplach bych chápal v tomto smyslu - hrubá nečistota pryč, aby se nadobí nemylo od začátku v hodně špinavé vodě. Něco jako předpírka u pračky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.13 13:36
avatar

nepouzivam , kdyz je hafo spinave a zaschle tak dam program na 70°C , kdyz je mene tak na 50°C. Pouzivam sul + prasek + lestidlo a nikdy jsem nemel problem

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.13 15:57
avatar

Používám spíš na pach než na špínu - když je krupicová kaše nebo něco podobného z mléka, ale ještě není plná myčka, do rána by to bylo cítit, ale ten oplach tomu zamezí. Jinak jsem to brala vždycky tak, jak píšete pro ten první případ - opláchnout když je do mytí daleko, aby nezasychalo.

doplněno 25.09.13 20:15:

Nechávám pootevřené, ale mlíko, to je těžký kalibr :-D Ostatně, nepovažuji to za problém...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 25.09.13 20:08

Zkuste nechat dvířka pootevřené, pak myčka nesmrdí. Dělám to tak, do dvířek vždy vložím zarážku, takže zůstanou kousek pootevřená a nádobí nesmrdí i kdyby bylo v myčce špinavé 2 nebo 3 dny. Z toho že něco zaschne si nedělám hlavu, myčka si s tím poradí a stejně hodně špinavé nádobí strčím nejdřív do dřezu, kde se opláchne třeba tím, jak si členové rodiny myjí ruce nebo se opachuje ovoce atd.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.09.13 16:08
avatar
predoplach je urcen ke splachnuti zbytku jidla ktere mohou zaschnout v dobe nez se mycka spusti . Jeho pouziti jako predpirka u pracky je blbost
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.09.13 01:11
avatar

Používáním předoplachů se jednou svou myčku zrušíte...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.