Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho užívat vitamín C

Od: dako® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Nedávno jsem byla nastydlá a tak jsem začala užívat vitamín C, 500 mg. V návodu píšou užívat 1x denně, ale jak dlouho jsem se tam nedočetla. V balení je 30 tablet. Můžu je tedy celý měsíc užívat? *nevi*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

vitamíny se nemůžete se předávkovat, protože ty nadbytečné se docela obyčejně neuloží a odejdou zpátky ven.

Ale právě z tohoto důvodu vám radím: Tablety jezte po půlkách. Půl ráno, půl večer.

Rozuměj vitamínem C a obecně vitamívy ve vodě rozpustnými. Nicméně ta rada tabletu rozpůlit je rozhodně správná. Anebo používat vitamin C, který se uvolňuje postupně Ten je ovšem dražší.

Jinak letální dávka vitaminu C je jeden vagon, pokud na vás najede.

doplněno 25.09.13 13:39:

Rozhodně neoporučuji nadměrné dávky např. vitaminu A. Proto jsou játra ledního medvěda jedovatá.

fribble*
hodnocení

0x

Klidně je doberte, já v mém věku kvůli imunitě beru 500mg celé chřipkové období.

hodnocení

0x

Můžete užívat klidně celý rok. Pokud nebudete brát dlouhodobě vyšší dávky je to obecně bezpečné. A většinou i prospěšné. Tělo případné přebytky vitamínu C vyloučí.

Samozřejmě ve specifických případech (kombinace s některými léky, citliví jedinci a pod.) to může být jinak, ale to je jako cokoliv jiného, co jíme.

...

Jasně, stejně se tu ozvou jiní co budou horovat za vyváženou a pestrou stravu (a proti chemickým vitamínům), ale kdo to dnes dlouhodobě dodržuje? Brácha zelenině a ovoci moc nedá, zato užívá Céčko a tzv. dlouhodobým účinkem a nemůže si to vynachválit.

stirecek*
hodnocení

0x
Pokud je člověk "načatý", 500mg vám nepomůže. Ja v takových případech davkuju 3-3.5 gramu! Denně! Plus vitaminy z ovoce a zeleniny. 1000 mg beru běžně každý den jako prevenci. Navíc cecko je výborný antioxidant. Ve vašem případě 6-7 tablet denně po dobu nemoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]