Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nedávno jsem byla nastydlá a tak jsem začala užívat vitamín C, 500 mg. V návodu píšou užívat 1x denně, ale jak dlouho jsem se tam nedočetla. V balení je 30 tablet. Můžu je tedy celý měsíc užívat?
vitamíny se nemůžete se předávkovat, protože ty nadbytečné se docela obyčejně neuloží a odejdou zpátky ven.
Ale právě z tohoto důvodu vám radím: Tablety jezte po půlkách. Půl ráno, půl večer.
Rozuměj vitamínem C a obecně vitamívy ve vodě rozpustnými. Nicméně ta rada tabletu rozpůlit je rozhodně správná. Anebo používat vitamin C, který se uvolňuje postupně Ten je ovšem dražší.
Jinak letální dávka vitaminu C je jeden vagon, pokud na vás najede.
doplněno 25.09.13 13:39:Rozhodně neoporučuji nadměrné dávky např. vitaminu A. Proto jsou játra ledního medvěda jedovatá.
Můžete užívat klidně celý rok. Pokud nebudete brát dlouhodobě vyšší dávky je to obecně bezpečné. A většinou i prospěšné. Tělo případné přebytky vitamínu C vyloučí.
Samozřejmě ve specifických případech (kombinace s některými léky, citliví jedinci a pod.) to může být jinak, ale to je jako cokoliv jiného, co jíme.
...
Jasně, stejně se tu ozvou jiní co budou horovat za vyváženou a pestrou stravu (a proti chemickým vitamínům), ale kdo to dnes dlouhodobě dodržuje? Brácha zelenině a ovoci moc nedá, zato užívá Céčko a tzv. dlouhodobým účinkem a nemůže si to vynachválit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.