Řeznictví, kde melou zakoupené maso

Od: Datum: 23.09.13 17:20 odpovědí: 8 změna: 25.09.13 16:08

Dobrý den,

nevíte, prosím, kde je v Praze řeznictví, kde neprodávají již předem umleté maso, ale umelo Vám Vámi zakoupený kousek?

Děkuji. Lída


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: isteron
Datum: 23.09.13 17:59

Vyberte si sama výsekové kúsky, a dajte si to pred vami zomlie. Každý mesiar by mal ma aj mlynček v predajni.

Manželka tak robí aj v Hypernove, bez problémov.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lida46*
Datum: 23.09.13 18:07

Děkuji za odpověď - vím, že by m ě l i mít všude mlýnek a možná i mají, ale nikde mi maso neumleli. Tam, kde jsem to zkoušela prodávají jen předem namleté, Zkusím Hypernovu, doufám, že ji v Praze najdu. Normálně bych to tak neřešila a umlela si sama, ale dostala jsem za úkol přivézt (na rodinnou oslavu) do studeného bufetu právě dobrou sekanou cca pro 40 lidí a to se mi doma nechce mlít. L.

Datum: 23.09.13 19:04
avatar

Dříve to bývalo běžné v každém řeznictví. Ale když se nad tím zamyslím z hlediska dnešních hygienických předpisů, tak opravdu nevím. Zkus si představit, že řezník ráno někomu umele třeba játra a na stejném mlýnku někomu druhému někdy k večeru třeba vepřové. Opravdu si neumím představit, že bude někdo umývat mlýnek po každém použití.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: naoko
Datum: 23.09.13 19:28

Umývat ho musí denně před zavíračkou, slouží jen na mletí masa . Problém ale je, že vámi vybrané maso stejně nedostanete namleté, protože v tom mlýnku zůstane vždycky část namletého z předchozího mletí. A to předchozí mletí , kdy tam řezník hází všechny flaksy vám pak leze ven jako první...Takže vybrat si maso můžete i vám ho umelou, ale min. z poloviny to není to vaše. Jediná rada zní - mlít si maso doma. Ale paní toho chtěla pro 40 lidí , tom množství se nějaké divné půlkilo ztratí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rnk*
Datum: 23.09.13 19:44

Chtěl bych vidět ten mlýn, ve kterém zůstane z předchozího mletí půlkilo

Ohodnoceno: 0x
 
Od: naoko
Datum: 24.09.13 09:01

Kupte si půl kila libého krásného masíčka a nechte si ho umlít. Pak se pozorně se dívejte jaký lůj vám bude padat do igelitu který si pak radostně ponesete domů :).

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.09.13 07:46
avatar

Do řeznictví, kam ráda chodím, maso sice melou, ale jen pro sebe, pak už prodávají namleté. Občas to bylo všelijaké, hodně tučné. Proto si raději maso koupím vcelku a doma sama na robotu umelu. Dalším důvodem je to, že si před mletím maso dobře operu a s tím si u řezníka hlavu nelámou, hodí to tam, jak to je. Naučila mě to moje mamka, dávala si kdysi vybrané maso pomlít /to řezníci ještě dělávali/, ale asi 2 x jí tam pomleli i to fialové razítko, které by se mělo z masa předem vyříznout. A ona pak doma nadávala a vybírala z mletiny ty fialové kousky. Proto je asi nejlepší: Koupit vcelku, vyprat, sama si umlít. Pak se aspoň nemusím bát, že na mě vyjde to maso, které jako zbytek leželo celou noc v mlýnku. A kdo mi bude oponovat, že to není možné? Pracovala jsem několik let jako OZ v masokombinátu a tak vím, jaká kouzla řezníci s masem dovedou. Někdy se až žaludek klepe. Jaga.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.09.13 16:08
avatar

Já nakupuju v Globusu na Zličíně a tam s tím nedělají problémy, i když třeba hned vedle mají hromadu namletého Ale zatím jsem to nezkoušela například v pátečně odpoledním provozu... :-D

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.