Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte, prosím, kde je v Praze řeznictví, kde neprodávají již předem umleté maso, ale umelo Vám Vámi zakoupený kousek?
Děkuji. Lída
Dříve to bývalo běžné v každém řeznictví. Ale když se nad tím zamyslím z hlediska dnešních hygienických předpisů, tak opravdu nevím. Zkus si představit, že řezník ráno někomu umele třeba játra a na stejném mlýnku někomu druhému někdy k večeru třeba vepřové. Opravdu si neumím představit, že bude někdo umývat mlýnek po každém použití.
Umývat ho musí denně před zavíračkou, slouží jen na mletí masa . Problém ale je, že vámi vybrané maso stejně nedostanete namleté, protože v tom mlýnku zůstane vždycky část namletého z předchozího mletí. A to předchozí mletí , kdy tam řezník hází všechny flaksy vám pak leze ven jako první...Takže vybrat si maso můžete i vám ho umelou, ale min. z poloviny to není to vaše. Jediná rada zní - mlít si maso doma. Ale paní toho chtěla pro 40 lidí , tom množství se nějaké divné půlkilo ztratí.
Do řeznictví, kam ráda chodím, maso sice melou, ale jen pro sebe, pak už prodávají namleté. Občas to bylo všelijaké, hodně tučné. Proto si raději maso koupím vcelku a doma sama na robotu umelu. Dalším důvodem je to, že si před mletím maso dobře operu a s tím si u řezníka hlavu nelámou, hodí to tam, jak to je. Naučila mě to moje mamka, dávala si kdysi vybrané maso pomlít /to řezníci ještě dělávali/, ale asi 2 x jí tam pomleli i to fialové razítko, které by se mělo z masa předem vyříznout. A ona pak doma nadávala a vybírala z mletiny ty fialové kousky. Proto je asi nejlepší: Koupit vcelku, vyprat, sama si umlít. Pak se aspoň nemusím bát, že na mě vyjde to maso, které jako zbytek leželo celou noc v mlýnku. A kdo mi bude oponovat, že to není možné? Pracovala jsem několik let jako OZ v masokombinátu a tak vím, jaká kouzla řezníci s masem dovedou. Někdy se až žaludek klepe. Jaga.
Vyberte si sama výsekové kúsky, a dajte si to pred vami zomlieť. Každý mesiar by mal mať aj mlynček v predajni.
Manželka tak robí aj v Hypernove, bez problémov.
Děkuji za odpověď - vím, že by m ě l i mít všude mlýnek a možná i mají, ale nikde mi maso neumleli. Tam, kde jsem to zkoušela prodávají jen předem namleté, Zkusím Hypernovu, doufám, že ji v Praze najdu. Normálně bych to tak neřešila a umlela si sama, ale dostala jsem za úkol přivézt (na rodinnou oslavu) do studeného bufetu právě dobrou sekanou cca pro 40 lidí a to se mi doma nechce mlít. L.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.