Nejste přihlášen/a.
Milé kuchařky, dnes přišla dcera ze školky úplně unešená výbornou buchtičkou, kterou jim paní kuchařka upekla.
Prý to bylo hnědé, vlahé, a drobivé. Učitelky to tipovaly na nějaký perník (možné se zavařeninou) nebo kakaový moučník.
Měli byste nějaký tip, recept, co to mohlo být za buchtu? Co Vašim školkovým dětem chutná?
Taktéž pokud byste měli nějaký recept na těsto do muffinových formiček, tak Vás poprosím o recept. Zkoušela jsem klasické piškotové těsto nalít do těch formiček, ale to malé moc nechutnalo ..
Jediná ingredience, která jí nechutná je banán.
Děkuji za případné odpovědi . Alusska
Dobrý den, zkuste tento recept a určitě si pochutnáte. Je to velmi "žravé"a rodina to potom bude po Vás požadovat častěji. Zdravím!
doplněno 20.09.13 18:46:Ona je dobrá i "suchá". Ta čokoláda tam být nemusí nebo se může ještě ozdobit stouhaným kokosem.
doplněno 21.09.13 08:33:alusska - můžete. Já to sice znám jen s kefírem, ale na těch stránkách je uvedeno, že to je vyzkoušeno i s tím ochuceným.
doplněno 22.09.13 10:41:alusska - to jsem rád, že se Vám to povedlo a chutnalo. Tato buchta nemá chybu a příště to doladíte.
Dětem asi více chutná sladké, tak to tak neocení. Je možno použít i marmeládu z červeného rybízu a místo čokolády potřít cukrovou polevou.
Tak nějak vypadá buchta, které říkáme Šup s tím do trouby: Do kastrůlku - 1 Hera, 2 skleničky cukr, 3 lžíce kakao - to celé rozehřát. Do mísy - polovina obsahu kastrůlku, 2 skleničky plohrubé mouky, 4 celá vejce, 1 prdop, 2 lžíce vody. Zpracovat, nalít na vymaštěný, vysypaný plech, upéct. Nechat trochu vychladnou, rozehřát zbytek v kastrůlku, nalít na buchtu, rozetřít a posypat kokosem nebo strohanými ořechy. Když chci mít parádu, tak do těsta přidám větší hrst ořechů, které jsem natloukla v igelitovém pytlíku válečkem na nudle. Je to nesmírně rychlé a je špinavá jen mísa a kastrůlek. A dobrota!
To, co dětem opravdu chutná, nad tím rozum stojí. Vnouček všude vyhlašuje, že nejlepší špagety na světě umím já. :D Rýpal se ve špagetách s hovězím na zelenině, rýpal se v sekané na pánvi s rozdušenými rajčaty, rýpal se ve vydušených rajčatech s bazalkou, rýpal se ve špagetách s olivovým olejem, kečupem a strouhaným sýrem. Tak jsem měnila a ubírala a teď, když jsou uvařené špagety polité jen kečupem, tak je to to nejlepší, co se mu v jeho pětiletém životě mohlo přihodit. Nepomůže nabízet jiná lídla, taková, že by se Imperial mohl schovat. Ne! Štagety s kečupem!
Zdravím. Těsto na muffiny, které nám chutná: 2 hrnečky polohrubé mouky,
1 lžici kakaa
1/2 hrnečku cukru krupice
kypřící prášek
vanilkový cukr
1 hrneček mléka
1/2 Hery rozpuštěné
5 dkg čokolády na vaření rozsekané na kousky
vše smíchat a plnit do formiček
Já vykládám formičky papírovými košíčky , nemusím pak formu umývat.
doplněno 21.09.13 08:39: Ještě jsem zapoměla, do těsta 1 vajíčko. Omlouvám se
U nás byl pokaždé velice oblíbený rychlý perník bez vážení. 1 l hladké mouky, 1/2 l prášk. cukru /dávám o něco míň/, 1/2 l mléka, 1 prášek do pečiva, 1 prášek do perníku, sklenka do půlky plná oleje a dolitá vodou, kakao na obarvení - asi 3 lžíce. Vše dobře smíchám, nejlépe ve šlehači, protože to má tendenci dělat hrudky, tak aby bylo pěkně hladké těsto. Dám na vymazaný a vysypaný plech a pozvolna peču v předehřáté troubě. Upečené vyklopím na tác, po zchladnutí prokrojím dortovým nožem na 2 vrstvy, promažu domácí višňovou marmeládou /nebo jinou/, přiklopím druhou část a potřu čokoládovou polevou. Aby to bylo ještě lepší, než poleva zatuhne, hustě posypu mletým kokosem /ale nemusí se/. Po zchladnutí krájím na kostky. Nic to není, rychlé, nijak pracné a tento perník pokaždé hrozně rychle zmizí. Posledně na mě zůstal jen 1 čtvereček a to jsem musela být rychlá. :D Jaga.
doplněno 21.09.13 14:22:Ještě mě napadlo:co se zeptat přímo ve školce paní kuchařky a poprosit o recept? Když jsem učila v MŠ, některé maminky se ptaly paní kuchařky, co to vařila, že to děti doma chválily. Kuchařka měla radost a ochotně rozdávala recepty. Já od té naší mám dukátové buchtičky a vepřové v kapustě - to nemělo chybu! Jistě Vám ta vaše kuchařka recept taky dá. Ale vsadím se, že doma to nebude tak dobré jako ve školce. Protože dětem vždycky jinde chutná víc, než doma. Jaga.
Marcelko taktéž děkuji za recept. Receptů na perník jsem už vyzkoušela bezpočet a zatím žádný není ten favorit. Ráda Váš recept zkusím .
To mě také napadlo, ale ono je to tak, že pro dcery školku a ostatních 5 škol a školek vaří jedna školní kuchyně a jídlo následně rozváží. Takže dostat se ke kuchařce není tak jednoduché ...
Jinak s tím, že malé chutná v kolektivu nejvíce, tak to máte pravdu. Za ty 3 týdny, co chodí do školky, mi už několikrát řekla - Maminko, ve školce vařili dobroučký to a to - to Ty neumíš .
My doma děláme strouhanou buchtu s tvarohem - pradobroty.blogspot.cz/... . Je výborná a taková mokrá. Všem doma moc chutná
Dobrý den,
podle popisu bych to typovala na "buchtu", kde se dávají do těsta strouhaná jablka - v různých receptech různě, Je vlhká a dost se drobí, ale není to žádná dusivka. Lze ji pomazat marmeládou nebo polít polevou (čoko nebo citron), ale pokud byly doma všechna vnoučata, nikdy jsem to nestihla. L.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.