Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji nový mixér?

Od: babajaga® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, právě po 38 letech služby pochovávám svůj mixér. Dostali jsme ho od tety a strýce ke svatbě v roce 1975. Byla to Eta Turbo 43 /myslím/ a když si vzpomenu, co bez závad a problémů za svůj dlouhý život namixoval ovoce a kašiček pro děti, různých kečupů, džemů, rajských a svíčkových, kdybych měla klobouk, musela bych ho před tím kusem plastu pietně smeknout. Ale všechno jednou končí. Už jsem si koupila jiný nový šlehač, který také byl součástí daru a také tyčový mixér. Přesto bych chtěla ještě mixér klasický, s nádobou. Má to ale jeden háček. K mému mixéru patřil i kafemlýnek. Mixovací nádoba se z unašeče vyndala, posadil se tam mlýnek a vrrrr! Kávu jsem nikdy nemlela, ale používala jsem kafemlýnek s úspěchem na strouhanku, rozsekání kopru či petrželky, různého koření - třeba feferonek nebo sušené majoránky. Protože jsem si na mixér s mlýnkem v jednom zvykla, chtěla bych nyní něco podobného. Navštívila jsem už plno prodejen, prodavači jen vrtí hlavou. Ani na netu jsem nenašla nic podobného. Snad nechci tak moc, vývoj by měl jít kupředu a že bych nenašla žádný mixér s kávomlýnkem, když se to vyrábělo už skoro před 40 lety? To vypadá, jako bychom se pomalu vraceli do jeskyní. A nebo výrobci chtějí, abychom si museli koupit výrobky dva. Proto vás prosím, pokud znáte nějaký typ mixéru společně s kávomlýnkem, zda byste mi mohli poradit. Děkuji za vaše zkušenosti. Jaga.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

mixer s kávomlýnkem třeba tento bvz.cz/...

ale mně se osvěčil elektrický sekáček eva.cz/...

já ho mám -součástí tyčového mixeru myslím, že by s úspěchem nahradil kávomlýnek

fribble*
hodnocení

3x

Něco takového bvz.cz/...

naihonn*
hodnocení

2x

Já mám teď doma tohle: kuchynske-roboty.heureka./... a zvládá to ještě víc věcí a funguje zatím pořád skvěle a cena je podobná jako u toho, co napsali rádcové výše, což je podle mě tím pádem výhodnější.

martin1965*
hodnocení

0x

Smiřte se s novou dobou. Mám taky rád věci, které fungují. Dnes se všechno vyrábí na jedno použití - nevím jestli je to špatně - zase je všechno levnější a dostupnější. (typicky vzpomínám barevná televize první v.r. 1974 13000 tis. (průměrný plat tenkrát asi 1800 Kč.) další v tuzexu v.r. 1988 Daewo uhlopříčka nula nula nic ale taky za stejnou cenu. Pak přišla Sony v.r. 1994 40000 tis. s plochou obrazovkou). Atd. Dnes supr telka za cca 8000 tis. a to je polovina průměrného platu. A když si vzpomenu jak jsem poprvé vyrazil do kapitalistické ciziny v roce 1990, tak to bylo pěkné. Dnes tady máme všechno, ale smiřme se se s tím, že to něco stojí. Každý nemůže mít všechno. Naopak kvituji, že když jsem jel poprvé do alp, tak jsem si vezl všechno sebou, dnes si i občas dovolím, si tam třeba zajít i do restaurace (i když o tom pak dlouho přemýšlím).

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
je otázka, jestli je nutné starý mixér opravdu pochovat nebo jestli by nebylo lepší ho opravit. I na staré mixery jsou ještě dnes náhradní díly poměrně dost k sehnání. Navíc jako bonus byste nemusela shánět nic jiného. Protože i když nějakou rádoby náhradu seženete, na tehdejší kvalitu s klidem zapomeňte.
V dnešních výrobcích najdete všechno udělané systémem "Franto, podrž to, já jdu pro peníze" a pokud by náhodou hrozilo, že to i tak vydrží moc dlouho, je do výrobku nainstalováno tzv. kurvítko (součástka, která je záměrně poddimezovaná nebo dokonce tak naprogramovaná, aby vydržela jen to nejmutnější, zpravidla záruku). Pro nevěřící, že to tak je - zadejte si do Googlu "canon chyba B200" a počtěte si. A to je jen jeden z nejkřiklavějších případů.
Takže za mne - mixér nepohřbívat, ale opravit.

jinx*

Bol som technik na Canon,HP,Panasonic 5 rokov a pod ruku sa mi dostali aj tieto kurvitka.A ako technik som mal v rukach aj pocet stran ktore tlaciaren vytlaci kym sa nezablokuje.Neuverite ake su to nizke cisla.Cely problem pozostaval z resetovania pocitadla cistiacich cyklov resp.vytlacenych stran...kombinaciou stlacania a drzania niekedy len dvoch tlacitok.Neskor sa to robilo cez SW.

Ked si uvedomite ze firma za moju servisnu hodinu chcela od zakanika 600SK (rok 2008) tak sa necudujte preco to nikto nechce opravit...zaruka,cena opravy a ND dokopy...naplne...a uz sme na cene novej tlaciarne.

Panovi odporucam dat do googlu: " waste ink absorber reset "Ak sa dobre pamatam tak hlava do Canon BC 200 uz bola ako ND (cize nie ako tovar-spotrebak na predajni) a pouzivali sa naplne BCi 24 BK a COLOR a tlacove hlavy tam odchadzali pomerne casto.

V sucasnosti pracujem vo vyrobe (elektronika,SMD plosne spoje)

Pouziva sa bezolovnaty cin.Mali by ste vidiet ako krasne odpadavaju suciastky po par rokoch ked sa nam to vracia na servis...obzvlast tie ktore sa zohrievaju (procesory,komponenty v zdrojoch) hotovy " cinovy mor ".

hodnocení

Dobrý den, děkuji vám všem za vaše rady. Tak jsem si včera večer objednala ten Palson 30256. Bude stát necelých 1.200 Kč /Heuréka/, dodají mi ho do nejbližší prodejny prodejny Okay, kde si ho osobně vyzvednu, přezkouší mi ho a bude to bez dopravy. Nejprve jsem sháněla v podnikových prodejnách Eta, chtěla jsem Etu po těch vynikajícíh letitých zkušenostech. Eta nedělá nic podobného. Navíc už to není česká výroba jako kdysi. A nic jiného jsem nenašla. Snad mi ale bude sloužit, třeba tam právě do toho mého zapomněli to "kurvítko" dát! :D Ten nabízený robot vypadá pěkně, i ta jeho cena, ale bylo by to na mě zbytečně složité, úplně mi stačí ten mixér a kávomlýnek. A ten náš už opravdu k opravě není. Ještě ho sice občas použiju, ale něco jiskří v motoru a smrdí to spáleninou, i když se točí. Ale nechce se mu. Manžel s tím nechce nic mít. Myslím si, že po 38 letech služby bych mu /mixéru, ne manželovi!/ měla pořídit skleněnou vitrínu s dečkou a chodit ho pravidelně nostalgicky oprašovat. Takové výrobky se už dneska nedělají. Tak ještě jednou dík, až s ním budu pracovat, pokaždé si vzpomenu na dobré rádce! *palec* Zdraví Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]