Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sušení švestek

Od: bimbam® odpovědí: 3 změna:

Mám možnost si natrhat téměř neomezené množsví švestek. Mrazáček mám plný jiného ovoce, povidla vařit nechci, chtěla bych sušit v sušičce.

Loni jsem rozpůlené švestky sušila poprvé. Nenechala jsem to vysušit úplně, jako třeba houby. Vlastně ještě poměrně dost vlhké jsem je dala do sklenic a prosypala cukrem. Bylo to velmi dobré a šlo to rychle na odbyt. Naštěstí. U poslední sklenice jsem zaznamenala plíseň.

Jak se vlastně správně suší švestky? Jak poznám, že už je hotovo? A jak uskladnit?

Předem děkuji za předání zkušeností.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stracena*
hodnocení

3x

Suším švestky každý rok v sušičce. Po vysušení by neměly být ani příliš tvrdé, ani mokré. Spíš ohebné jako guma. Pokud by byly i s peckou, tak ta se tam musí trochu hýbat. Cukrem neprosypávám, sladké jsou až dost. Co se týká skladování: někde jsem četla, že se taky dají skladovat v mrazáku. U nás to není nutné, protože se snědí až moc rychle. Stracena

uska*
hodnocení

0x

bimbam - jak dopadly švestky? Já poprvé zkoušela nyní a nevím, zda lze usušit švestky aby nebyly trošku lepkavé. Vypeckovala jsem je. Ta lepkavost je způsobena cukrem? (jsou hodně sladké) a nebo je mám málo usušené? Kdo ví a poradí? Děkuji.

doplněno 01.10.13 22:27:

Děkuji bibam, no počkáme, třeba někdo už sušil švestky a poradí nám.

hodnocení

Uško, vlastně pořád nevím, jak má správně usušená švestka vypadat. Sice jsem v původím dotazu psala o neomezeném množství, ale nakonec z toho byl jeden kýbl. Než jsem se odhodlala jít pro další, předběhli mě jiní a očesali. Z toho, co jsem měla, se něco snědlo hned za syrova, něco maličko jsem ještě nacpala do mrazáčku, upekla tři plechy švestkovce a na sušení zbyla tři ubohá platíčka. Také jsem je vypeckovala. Zároveň jsem sušila křížaly z jablek a při každém pohybu s platy jsem ujídala švestek. Nakonec jsem usoudila, že kvůli asi půl platu (už sesypaných a scvrkých ) švestek dál sušičku zapínat nebududu, dala jsem to ještě dost vlhké jen tak na talíř a zase ujídala a už není aní švestička...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma křížaly
Otázky na téma sušení švestek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]