Cvičení vs rané těhotenství

Od: Datum: 16.09.13 21:48 odpovědí: 5 změna: 19.09.13 08:22

Ahojky

chci se zeptat, jestli cvičení /konk. 50 sklapovaček za den a dělání stojek může ohrozit rané těhotenství. Zda-li praktikování tohoto cvičení v raném těhotenství může vést k potratu?

Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: vlasatec*
Datum: 16.09.13 22:33
Asi záleží na tom jaká je to pro vás zátěž. Jestli jste před tím dělala 500 tak je to asi v pohodě, Ikdyz bych být vama byl radši v klidu a cvičil něco jednoduššího.
doplněno 17.09.13 07:47: Obávám se že budoucí maminka cvicila a až pak zjistila že ji roste v břiše nový tvorecek.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 17.09.13 07:06
avatar

Sklapovačky nejsou pro plod nic dobrého. Volila bych případně jen mírná protahovací cvičení, pomalá, na protažení končetin, ale razantní stlačování břicha určitě ne. Pokud chcete mít pěkné a zdravé děcko, určitě ostrá cvičení těch pár měsíců oželíte. Choďte rekreačně plavat, choďte do cvičení pro budoucí maminky, tam vědí, které cviky Vám neublíží. Jaga.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 17.09.13 07:47
avatar

Taky záleží na tom, co je pro vás důležitějšího. Jestli dítě nebo superpevné bříško. ;) Proč tohle chcete vědět, proč tohle chcete dělat i s rizikem, že vám poradíme špatně a vy o dítě příjdete? Nějaké lehké cvičení vůbec neuškodí, ale věřím, že ocelové svaly na břiše, vyvíjejícímu se plodu nebudou pomáhat. Vůbec! Sklapovačky si nechejte po šestinedělí. Ty jsem také dělala v té době, s nohama šprajcnutýma pod skříní. ;) A stojky? Chudáček, nenarozený bobeček, co to musí mít za šílené prostředí k vývoji a růstu?! Až se vám narodí neurotické dítě, alespoň budete vědět, proč tomu tak je. Přece už všichni víme, od jakého stupně vývoje plod žije, vnímá a prožívá emoce a vlastně všechno s matkou. *hej* Přestaňte myslet na sebe samotnou, začněte myslet na dítě. Ne nadarmo se těhotenství také říká, že je žena samodruhá.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 17.09.13 11:48
avatar

Ta pravděpodobnost je velice, velice malá, zvlášť pokud jste zvyklá alespoň trochu cvičit a jinak zdravá. Ale zátěž podobného typu by mohla nejspíš potrat popohnat, pokud plod už není v pořádku a stejně by k němu došlo. Pokud jste dosud cvičila a nic, tak fajn, plod to určitě neohrozilo, ale určitě je lepší cvičení přizpůsobit, i když byste měla pocit, že vám dělá dobře.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: maserka
Datum: 19.09.13 08:22
Nevim zda muze vest k potratu ale jedno vim v tehotenstvi se roztahuji vebrisni svaly a to opravdu hodne a v pripade, ze jsou svaly priliz pevne telo toto roztazeni vezme cestou mensiho odporu a vytvori Vam luxusni rozestup brisni steny jaky cvicenim jiz nenapravite a budete muset na operaci a bohuzel Vam ji neudelaji hned po porodu a ani po sestinedeli a pravdepodobne budete dost dlouho cekat. A do te doby budete mit v bise diru a budete vypadat jako v polovine tehotenstvi diky strevum co Vam budou vyset jen na tenke slase.
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.