Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpracovat ostružiny?

Od: uska* odpovědí: 4 změna:

Zde v archívu nenacházím vyzkoušené recepty a tak je ptám. Prosím, máte odzkoušený nějaký recept na ostružiny? U nás všude dokola je černo a je mi líto si pár skleniček nezpracovat. V mrazáku už místo není. Děkuji Uška

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

U nás každoroční přebytky ostružin proměníme v chutný sirup...

Máme ten parní trojdílný hrnec, na spodku se vaří voda, pára projde trubkou do vrchního dílu, kde z ostružin vyextrahuje šťávu a ta steče do středního dílu. Z něho už jen přepouštíme do flašek.

Samozřejmě na jednu náplň přidáme k těm ostružinám i kilo cukru, který se také rozpustí tou parou.

Vše bez chemie a konzervačních přípravků, uchováváme v chladném špajzu, otevřenou flašku v lednici. Použití nejen do vody, ale i na zmrzlinu, šlehačku, pudingy, nebo jen tak, do mlsné držky...

doplněno 15.09.13 11:25:

mapaobchodu.cz/...

zeleziarstvoplus.sk/...

Jak zpracovat ostružiny?

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Já už roky vařím z ostružin výbornou marmeládu. Klasickým způsobem - ostružiny rozvařím, přepasíruji, aby tam nebyla zrníčka, přidám želírovací cukr, ještě krátce povařím a naleju do skleniček. Je no naše oblíbená marmeláda.

hodnocení

0x
Mam letos cerstve odzkouseny tento:
toprecepty.cz/...
Nemel chybu, zaprasilo se po nem ;)

uska*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ale letos jsem navařila džemu z černého jeřábu (aronie) tak na dva roky a koláče do zásoby nejdou udělat. Ale dnes koláčj vyzkouším.

doplněno 15.09.13 22:11:

Odšťavňovač nemám, tak nastoupila fanztazie a dnes jsem uvařila první várku. Netušila jsem, že je to tak lahodný mok. Dostal název Džkohej (návod od Hejkala pro mlsné držky) *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]