Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhé vlasy vs padání

Od: wendy* odpovědí: 4 změna:
Jsem v kvintě na gymnáziu a všímám si, že mi vypadávají vlasy. Často po umytí, ráno anebo když si je prohrábnu. Sice jich je pár ale trochu se bojím. Co se dá dělat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

3x

Dobrý den.

Nedávno jsem četla článek, ve kterém bylo uvedeno, že nejvíce vypadávají vlasy v měsíci září. Jinak po umytí, česání vypadávají vlasy každému. Moje kadeřnice mi říkala, že pokud nemám ráno na polštáři plno vypadaných vlasů, pak je vše OK.

Doporučuji s vlasy zacházet šetrně. Nebarvit a nemelírovat je zbytečně často, po umytí jen opatrně přikládáním vysušit ručníkem, fénování vlasy zbytečně vysušuje. Používejte kvalitní šampony + kondicioner. V lékárně prodávají i přípravky na výživu vlasů. Do stravy zařaďte potraviny nebo vitamínový doplněk se zinkem a selenem. Pokud ale vypadávání je opravdu intenzivní, pak doporučuji (pro jistotu) navštívit kožního lékaře.

martinaa*
hodnocení

0x

Já bych neplašila. Denně člověku vypadne až 120 vlasů, samozřejmě pokud jsou dlouhé a tmavé, je to patrné daleko více, než krátké a světlé.

Vypadávání vlasů závisí i na kondici, na ročním období, míře stresu. Zkuste vlasy podpořit braním zinku.

rnk*
hodnocení

0x

Zajděte ke kožnímu lékaři. Léčí to například kryoterapií.

hodnocení

0x

Jakmile některé vlasy vypadnou a nové rostou, nic se neděje. Poznáte to nejlépe na hranici vlasů na čele, že rostou nové. Lidské vlasy mají snahu chovat se jako srst zvířete. Myslém tím zimní a letní srst. Takže teď se snaží vypadnout letní porost. Ale jen v nepatrné části. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]