Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Háčkovaná taška

Od: gita65 odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

prosím, zda by mi tu někdo neporadil, jak si uháčkovat tašku na zadní stranu invalidního vozíčku. Nevím jakou a kolik je potřeba na tašku o velikosti 45x45 a hlavně, jakou přízi a háček. Nebo mne odkázat na nějakou stránku. Tašku bych používala jen na odložení třeba svetru, bundy, nebo dětem na věci, když jsme na hřišti. Jsem pak obložená oblečením a je to nepohodlné. Nákup tam dávat nebudu. Ale zase takovou přízi, aby se to hned netrhalo.

nejsem žádná zkušená pletařka, ani jsem nikdy moc neháčkovala. Ale krátký a dlouhý sloupek umím, to by úplně snad stačilo. Děkuji Vám za pomoc. Gita

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Napadlo mě - co si tašku udrhat? Jenom z plochých uzlů, což nic není, žádné ozdoby nejsou třeba. Ze silnějšího provázku.

Taška bude velice rychle hotová, nevýhodou by mohlo být, že je více "děravá". Takže do ní nedávat hřeben, propisku, apod., ale na to oblečení by byla ideální.

Takhle se dříve drhaly i ty klasické bílé síťovky, které se daly koupit v obchodě. Rychle to přibývá.

Nadělala jsem drhaných tašek hodně. Jeden čas to byla veliká móda. Takové ty čtvercové, nebo obdélníkové, jako je třeba na ten vozík. Jen jsem k tomu připlétala ještě popruh přes rameno.Jaga.

gita65
hodnocení

Milá babičko jagičko, to já neumím, nějaké drhání. Vím co myslíte. Ale v mém věku, nevím zda bych to uměla. Sice by byla i dost pevná, že? Je nějaký mustr na internetu?

gita65
hodnocení

Jen bych ještě doplnila. Moje představa je, si uháčkovat takovou tašku, aby bylo vidět z krz. Když jsem v obchodě, tak aby viděli, že nic nepašuji bez zaplacení. Ušitá tažka toto nesplnuje. Dříve, když jsem vozila kočárek, tak prodávali takové sítovky na rukojet kočárku. Koukala jsem na internetu a všude mají jen takové úzké, kolem 30cm. Asi jsou užší kočárky, než dříve. Ale taková sítka by mi vyhovovala. Proto uvažuji, že si ji sama uháčkuji.

narf

Tahle kočárková má hloubku půl metru - bez práce: chranimsvedite.cz/...

gita65
hodnocení

Jejdamanko, moc děkuji. A je to i levné. Já dala dnes za přízi i háček více. No, už nevadí. Tu sítovanou si hned objednám a tu přízi použiji na něco jiného. Budu se zdokonalovat v háčkování. Narf: moc děkuji. Už nemohu ohodnocovat, tak aspon takto Vám poděkuji. Gita

pt®

"narf", Vy jste šikula. *palec* - pt

narf
07.11.13 11:45

Já vím :)

Je to velice jedenoduché,drhat jsem se naučila kdysi podle sešitů Dorka a Praktická žena. Ten plochý uzel je velice jednoduchý, dělá se obvykle ze 4 pramenů a je to na fotce na té špičce až dole. Velice snadné, kdo to ve vašem okolí umí, ukázal by Vám to a za pár minut už byste uzlovala sama. Ale když si koupíte tu síť na kočárek, budete to mít ještě jednodušší. Takže jsem přišla s křížkem po funusu. *:)* Jaga.

Háčkovaná taška
gita65
hodnocení

babajaga: Tak to je moc pěkné. Jestli jste to dělala Vy, tak smekám. Toto bych asi nedokázala. Poptám se tady u nás, kdo by mne zaškolil. Snad se někdo najde. Ale na takovou krásu si netroufnu. Stačilo by mi, kdyby mne naučil základ. Postupně bych se třeba dostala také k něčemu takovému. Moc děkuji za ukázku. Třeba se jednou budu moci také něčím pochlubit. Gita

hodnocení

2x

Ahoj :) Co zkusit tuto?Oka by jste si popřípadě v podstatě znásobila,aby byla větší.Jinak je lehká :)

doplněno 05.11.13 12:50:

A tady máte ještě i jiné různé návody :) Také důležité-pro začátečnice :) http://www.mimibazar.cz/navody.php?id=12&order=1

gita*
hodnocení

Panečku, té to jde. Děkuji za odpověd. Dívala jsem se i na odkaz, tak si snad něco vyberu. A pokusím se tašku uháčkovat. Jak dopadne nevím, ale ono na tom tak nefrčí. Hlavně, když bude sloužit. Děkuji

Rádo se stalo:)A nebojte se toho,vypadá to složitě,ale je to lehké:)Jo,a pokud se Vám jakýkoliv "kousek"vašeho výtvoru nebude zdát,tak to zkrátka vypářete a začnete znovu.V tom je kouzlo háčkování a pletení:)A navíc,uklidňuje mysl,zvláště při dlouhých zimních večerech:)Hodně štěstí!

doplněno 05.11.13 17:22:

Drhání máte zde.Také občas drhám,jde to opravdu rychle,pokud ovšem použijete dostatečně silný provázek.Dělávám tašky,taštičky,různé dekorace do bytu,také závěsné ozdoby na květináče:) gord.gringo.cz/...

gita65
hodnocení

wamp: děkuji za odkaz na drhání. Ale asi raději zůstanu u toho háčkování. Když koukám na ty uzle, tak asi bych zauzlovala i sebe.

Také jsem si tašku ušila, nebot šít mi nedělá žádný problém, ale nebylo to ono.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]