Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Už jsem vám tu několikrát psala, že mě partner bije a nadává mi, reagovali jste že mám vyhledat odborníka..toho už jsem vyhledala, napsal mi nějaké prášky a mám prý Stockholmský syndrom..kdo nevíte co to je tak si to najděte..Teť se se mnou partner rozešel a cítím neuvěřitelnou bolest..nevím, jak se s tím mám vyrovnat, nevím vůbec nic jen že ho chci zpět..psychiatr mi na to nic moc extra neřekl, jen prášky..jsem uplně v pr..li nevím co mám dělat několik dní jsem už nejedla..Partner mi nadává a nejhorší je, když mi začně psát takový ty srač.y že se se mnou rozejít nechtěl, jak mě měl moc rád a takový,..a to je nejhorší..nevím co teť dělat..hlavně zase nesuďte že mám být ráda že se se mnou rozešel..cítím se hrozně..on byl pro mě každodenní náplň, jediné a poslední na co jsem se těšila byl on..chci ho zpět..jak se teť zachovat? S pozdravem Kami
Přetrpět bolest
Dobrý den, protože vím, že jste tady již dříve a často psala o tom, že Vás partner podrobuje domácímu násilí, tak k Vám budu opět trochu upřímný. Jiná žena by se radovala, že se takového zmetka konečně zbavila, ale Vy se tím trápíte. Trápila jste se ve vztahu s ním a nyní opět. Ale, nezoufejte. Teď Vám bude chvilku vyhrožovat po telefonu a dělat potíže s autem, ale až si nebude mít do koho bouchnout, tak se k Vám vrátí. Také, kde by našel takovou ženu, která si to nechá líbit. No, tak se připravte na další peklo a myslím, že už se na to i těšíte. Jestlipak víte, že jsou i muži, kteří partnerku nemlátí a neponižují? Zdravím!
Postrádám v nabídkách ankety něco jako "Najít si jiný rozumný smysl života. " Ale rozumím tomu, že v tomto okamžiku si ještě život bez agresora neumíte představit a napsala jste pouze varianty, keré vám nyní ve vašem bolestném stavu připadají jako reálné.
Především se domnívám, že byste na to neměla být sama. Rodina, přátelé? Pokud vám nepomohli už dříve, tak asi nic moc, že? Sama se z toho nemusíte vyhrabat vůbec. Prakticky nechápu, jak vás mohl psycholog/psychiatr v tomto stavu samotnou jen tak nechat odejít. Snad je na místě najít nějakého zkušenějšího. Bohužel jsem byl v mém okolí svědkem práce také jednoho "odborníka". Předepisoval vyšší a vyšší dávky prášků proti depresi (dokonce přímo na přání pacientky), až zcela změnil její osobnost a vyvolal maniodepresivní onemocnění. Nakonec to vinou jeho neprofesionality skončilo tragicky.
Najít rozumný smysl života ) musím se smát..asi nevíte co to je když ráno nemůžete vstát z postele a válíte se v křečích bolesti z té úzkosti..
Milá Kami95, dodatečně jsem si přečetl ještě Vaše předchozí sdělení o své bolesti z rozchodu. Když jsem odpovídal na tu záležitost s vrácením auta, něco takového jako silnou bolest z rozchodu jsem za tím tušil, teď je to jasné.
Jak už jsem Vám psal, klid, klid a zase klid. Každá zrada bolí až k nesnesení - ale ne napořád. Přestaňte myslet na křivdu a následnou pomstu - tak vlastně vznikají války a v menším měřítku třeba i útoky na zdraví či život. Toho se vyvarujte, zakažte si tyto myšlenky. Prášky Vám mohou krátkodobě přinést uklidnění, ale nebudou k ničemu, pokud se sama s nastalou skutečností uvnitře sebe samé nevyrovnáte. Vím o čem hovořím, nehodí se abych Vám teď mentoroval, kolik takových zvratů už bylo a bude, ale opravdu jediným lékem je smíření se s tím, co se stalo. Absence smíření (alespoň toho vlastního osobního uvnitř sebe sama) je přináši řadu následných zdravotních problémů ...
Dobrou noc.
Přetrpět bolest
Kami, komu není rady, tomu není pomoci. Pokud nechcete slyšet, abyste se sebrala a byla ráda, že jste se osvobodila od takového vztahu a hledáte za každou cenu cestu k němu zpátky, pak je to s Vámi vážně těžké. Nezbyde Vám nic jiného, než brečet a škemrat o jeho přízeň. Vážně Vám nevadí, že s Vámi zachází jako s kusem bezcenného hadru? Chápu, že láska je mocná čarodějka, ale to nemáte ani trošku své hrdosti? To Vám vážně dělá tak dobře být ponižovaná, týraná atd.? Pokud toto opravdu k životu potřebujete, pak jste na nejlepší cestě, stát se jen otrokem někoho takového. Nechci Vás urazit, ani se Vás dotknout, ale Vy si ubližujete záměrně hodně sama...Chápu, že Vaše psychika dostala hodně zabrat, ale měla byste se koukat sebrat a vážit si sama sebe. Jistě si zasloužíte o hodně víc od chlapa, než jen surovosti a bezohlednost. Ale je to Váš život, Vy se s tím musíte poprat...
Že to nejde ještě dnes je jasné. A jak píši, pokud na to budete sama, tak to může trvat měsíce i roky.
Ví že jsi slabý jedinec a proto toho zneužívá. Máš několik možnosti. První je vrátit se, tím mu ale potupluješ to co si o tobě myslí a dá ti to vy*žrat. A možná potom minimálně skončíš na psychině.
Druhá možnost je, změnit si číslo. Nereagovat a uzavřít pomalu tuto kapitolu života a začít dělat něco co ti vyčistí mozek. Máš jej zaneřáděný. Potřebuješ se z toho dostat. Zkus třeba sportovat, běh, plavání. Zkus začít navštěvovat nějaký běžecký kroužek kde poznáš nové lidi a přátele. Budování silné osobnosti vyžaduje léte a rozhodně to nebude trvat týden a budeš fit ale třeba i rok dva. Záleží jak rychle se ti regeneruje psychika. Dále musíš si v hlavě říci, že tohle byl ten správný krok, kdy ses odprostila od člověka který tě ponižoval, bil a měl tě jen jako panenku. Je to psychopat! BuĎ ráda že jsi našla v sobě tolik síly a odešla jsi. To znamená že jsi silná a dokázala jsi mu, že nejsi jen hračka a fackovací figurína na které se vyblbne a uleví. To nečekal. Proto tě bude atakovat sms-kama kdy ti bude říkat jak ho to mrzí. Tento typ člověka se nezmění a když se k němu vrátíš spočítá ti to tak že psychicky umřeš.
Stav který nyní prožíváš je úplně normální, obviňuješ se, a říkáš že bez něj nebudeš mohla existovat. Je to blbost. Musíš psychiku nastartovat a v hlavě musí fungovat pozitivum. Takže odteď, udělala jsi hodně dobře, oprostila jsi se od člověka, který tě zneužíval a musíš v tomto směru vydržet. Taky musíš začít něco dělat. Pokud nic neděláš a sedíš tak tě psychika zničí. Musíš teď v začátku fáze být aktivní...zkus začít něco dělat co zaměstná tvou mysl aby nemyslela na něho!
Hodně štěstí
po přečtení tvých příspěvků doporučuju hospitalizaci v psychiatrické léčebně. a to myslím jako dobrou radu, tak mě nikdo nekamenujte, že si z ní dělám srandu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.