Zavařování zeleniny 2x?

Od: Datum: 08.09.13 09:27 odpovědí: 7 změna: 21.09.13 02:28

Dobrý den. Prosím o radu. Zavřovala jsem čalamádu ze zeleniny, okurka, květák, mrkev, cibule,hrášek, když jsou houby dám trochu lišek. Dělám to léta letoucí, dávám zeleninu syrovou a nechám to při sterilování dojít do varu achvíly to vařím, aby zelenina změkla. Dělám to léta, ale letos jsem asi spěchala no a prostě zelenina hlavně mrkev je tvrdá. Otázka zní. Co se stane když dám sklenice znova do hrnce a nechám to znova povařit? Nikdy jsem to nezkoušela a tak se ptám, zda někdo z vás milí rádcové nemáte zkušenost. Jinak musím pochválit tuto poradnu, už jsem se dočetla dost zajímavích rad. Přeji hezkou neděli všem. alik


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 08.09.13 10:04

Já bych to znova nevařila- může z toho být matlanina- než mrkev změkne , ostatní může být převařené.

Za mne tedy ne - jen můj názor.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 08.09.13 11:15
avatar

Já si myslím, že když to dobře odhadnete, protože není žádný způsob kontroly, může to dobře zafungovat. Maso nebo hotové potraviny se také zavařují nadvakrát. Z toho důvodu, protože to neumím odhadnout, vždycka zeleninu povařím, tak aby byla na skus a sklenice v hrnci zavařují na 75-80´C , 10minut a 10 minut nechávám odstavené a pak teprve z hrnce vytahuji. I cibulky i mrkev, které dávám k okurkám ve větším množství, protože to mám ráda, nejprve vařím. Skoro půl na půl k okurkám.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.09.13 16:48
avatar

Směsi zeleniny na zavaření vždy nejprve povařím každou zvlášť do měkka a pak dám do nálevu a do sklenic.Samozřejmě zavařuji v mikrovlnce.

JABRAKA

Ohodnoceno: 2x
 
Od: uska®
Datum: 08.09.13 16:54

Jabrako - já už druhý rok se chystám, že vyzkouším zavařovat v mikrovlnce, ale bojím, bojím ... je to pravda, že sklenice se šroubovatelnými víčky mikrovlnku nepoškodí? Máte na zavařovování nějakej fígl? Děkuji Uška

Ohodnoceno: 0x
 
Od: asiasi*
Datum: 08.09.13 23:53

To jabraka - Není to škoda, neuteče vám vlastní chuť zeleniny mimo produkt, který tvoříte?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: alik®
Datum: 08.09.13 18:59

Děkuji za rady. Taky si myslím, že bych to mohla ještě chvíly povařit. Nevím co jsem vyváděla, dávám vždy zeleninu syrovou a je to dobře. Asi stárnu. Dík.

Od: brok*
Datum: 21.09.13 02:28

Zavařovat v mikrovlnce jde dělal jsem v ní maliny na kompot Nasypal do skleniček nechal uvéct do varu po vyndání zavřel víčky a otočil. Drží to a je to kompot ve vlastní šťávě jen jsem k nim přidal po lžíci cukru.Mrkvičku ještě trochu povařte

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.