Nejste přihlášen/a.
Milé kuchařky, kuchaři,
Vypěstovala jsem si více, než jsem chtěla, červené řepy. Už jsem si ji zavařila jako salát ve sladkokyselém nálevu. Udělala několik litrů štávy. Ale ted už nevím, jak a hlavně s čím se dá ještě zavařovat. Nemáte někdo nějaký recept na dobrý sterilovaný salát s červenou řepou?
Jedla jsem řepu u známých,byla nakládaná s nakrájeným bílým zelím a nemělo to chybu.Prý klasicky se udělá jako salát ve sladkokyselém nálevu,co jste dělala.
hahanaj- děkuji, ale s křenem jsem ji dělala, jen jsem to nenapsala v dotazu.
jitun- také děkuji. Se zelím jsem to ještě nedělala a to může být dobré. Děkuji Gita
U nás je v oblibě salát ze syrové červené řepy:
Nastrouhám červenou řepu na struhadle, přidám strouhaná jablka (odhadem v poměru na 3/4 řepy - 1/4 jablka). Přidám šťávu z jednoho citronu a lžíci cukru (dle chuti). Promíchám a dám vychladit do lednice. V tomto horku velice osvěžující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.