Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červená řepa - recepty

Od: gita65 odpovědí: 8 změna:

Milé kuchařky, kuchaři,

Vypěstovala jsem si více, než jsem chtěla, červené řepy. Už jsem si ji zavařila jako salát ve sladkokyselém nálevu. Udělala několik litrů štávy. Ale ted už nevím, jak a hlavně s čím se dá ještě zavařovat. Nemáte někdo nějaký recept na dobrý sterilovaný salát s červenou řepou?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

výborná je na sladkokyselo s křenem -hodně nastrouhaného křenu .

jitun
hodnocení

0x

Jedla jsem řepu u známých,byla nakládaná s nakrájeným bílým zelím a nemělo to chybu.Prý klasicky se udělá jako salát ve sladkokyselém nálevu,co jste dělala.

gita65
hodnocení

hahanaj- děkuji, ale s křenem jsem ji dělala, jen jsem to nenapsala v dotazu.

jitun- také děkuji. Se zelím jsem to ještě nedělala a to může být dobré. Děkuji Gita

gita65
hodnocení

jitun- už je zavařeno. Vypadá to úžasně a bude to určitě vynikající. Ufff! Zítra dokoupíme ještě zelí a budu pokračovat. Děkuji

dedkoid*
hodnocení

0x

Čož takhle pomazánku? Uvařit, nastrouhat nahrubo, přidat zakys. smetanu, trochu majonézy a vinného octa, dosolit, opepřit a je hotovo. Taky je dobrá s lučinou, pomaz. máslem. Eh, co to plácám, pomazánkovým NEmáslem.

ron*
hodnocení

0x

U nás je v oblibě salát ze syrové červené řepy:

Nastrouhám červenou řepu na struhadle, přidám strouhaná jablka (odhadem v poměru na 3/4 řepy - 1/4 jablka). Přidám šťávu z jednoho citronu a lžíci cukru (dle chuti). Promíchám a dám vychladit do lednice. V tomto horku velice osvěžující.

gita65
hodnocení

dedkoid- děkuji i Vám, ale z tolika řepy by bylo pomazánky, tak pro celý regiment. Ale zkusit ji mohu udělat, jen tak na svačinku.

rone- Moc děkuji.Salát výborný, ale už zase není. Jen si děti přidaly sůl a ještě cibuli. Zítra udělám opět.

abc*
hodnocení

0x

Já miluju pečenou s medem, rozmarýnem a česnekem. Pak pokapu olejem a přidám balkánskej sýr. Mňam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]