Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zacákaná trouba při pečení bůčku

Od: naspatricek® odpovědí: 12 změna:
avatar naspatricek

Dobrý den

Moje žena vždy po dopečení bůčku nadává, že je trouba hrozně zacákaná a umaštěná od toho jak maso při pečení prská. Dnes to došlo to tak daleko, že mi tuto pochutinu již odmítá připravovat a já tím přicházím o část smyslu života:-D.

Nevíte někdo jak tomuto nechtěnnému jevu předejít. Když se peče maso zakryté, tak nevznikne ta lahodná křupavá kůrčička z kůžičky. A když se maso dopéká bez poklice na pekáči, tak je zaprskaná celá trouba.

Budu rád za případné zkušenosti zde zastoupených kulinářů, abych mohl opět radostně prožívat svůj životní styl.

S motem

I LOVE BŮČEK - NASPATRICEK :-D

PS. Ctěné publikum, jistě bude brát některá má slovní spojení s nadsázkou!

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

olaf71*
hodnocení

3x

co zkusit péci v remosce. Tefal teď dělá pěknou,velkou,levnou :)

 

pb®
hodnocení

1x

A co Vám brání v tom, chopit se po dopečení bůčku a vychladnutí trouby jejímu důkladnému umytí? Také můžete sáhnout do úspor a koupit ženě troubu s pyrolýzou, kdy se trouba zahřeje na velice vysokou teplotu a všechna nečistota se tak spálí a troubu není třeba složitě drhnout.

 

uska*
hodnocení

1x

Kůži na bůčku nakrajte na čtverečky, dokrojte až k masu. Budou pěkně křupavé, neprskavé.

doplněno 01.09.13 14:12:

peču takto - polovinu času pečení leží bůček čtverečky dolů a druhou polovinu nahoru.

emilka12*

Čistit troubu zatepa jarovou vodou.

olaf71*

správně. nejdříve se musí kůže "uvařit",proto nejdříve kůží dolů. pak otočit a upéct do zlatova. kůže se dá nařezat až před otočením

 

jakoola*
hodnocení

0x

Abyste si zachoval ,, smysl života,, :), tak co takhle tu trobu umýt sám .Nebo kupte troubu s pyrolýzou (samočištění). Manželka to jistě ocení :)

doplněno 01.09.13 18:51:

jejda .. pb už to poradila. Nicméně je zajímavé :) číst rozdílmé rady od mužů a od žen :)

olaf71*

teď jsem se docela zasmál, četl jsem to slovo pyrolýza jako pi..líza :-D

 

pohanka*
hodnocení

0x

Na kulatou pánev se dá koupit kulaté síto s rukojetí. Používám při smažení řízků, pára uniká a omastek sporák nezaprská. Zřejmě na pekáček síťový kryt nekoupíte, ale zkuste nějaký vyrobit a vyzkoušet, třeba se osvědčí. Ať žije bůčkomilec.

doplněno 01.09.13 20:16:

Kulaté se prodává okolo 70 korun.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Taky mám tenhle problém. Raději se vzdám křupavé kůžičky, než bych si zapráskala troubu. *plac* Mám problém s vyčištěním, protože mám umělou kýčel a nemám dřepat a vstávat z nízkého, tak se do ní s hadrem nedostanu. Těšila jsem se, že někdo fakt dobře poradí a nic nic *plac*

hodnocení

Jako nejlepší varianta se mi jeví zkusit tedy ten bůčíček upéct v Remosce. Tu bohužel nemáme, ale zkusím nějakou starší sehnat a uvidí se. Ale jsem rád že je tu další fanynka tohoto pokrmu :-D

pb®

V tom případě leda fakt koupit troubu s pyrolýzou a ještě ji instalovat výš, jak je tomu v moderních kuchyních, ne pod varnou desku, aby se hospodyňka musela shýbat.

pb, bezva nápad. Udělám to hned jak si pořídím kvalitní tiskárnu a penize si začnu tisknout. Za dlouhých zimních večerů. :D

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]