Zacákaná trouba při pečení bůčku

Od: Datum: 01.09.13 12:49 odpovědí: 12 změna: 03.09.13 19:15
avatar

Dobrý den

Moje žena vždy po dopečení bůčku nadává, že je trouba hrozně zacákaná a umaštěná od toho jak maso při pečení prská. Dnes to došlo to tak daleko, že mi tuto pochutinu již odmítá připravovat a já tím přicházím o část smyslu života:-D.

Nevíte někdo jak tomuto nechtěnnému jevu předejít. Když se peče maso zakryté, tak nevznikne ta lahodná křupavá kůrčička z kůžičky. A když se maso dopéká bez poklice na pekáči, tak je zaprskaná celá trouba.

Budu rád za případné zkušenosti zde zastoupených kulinářů, abych mohl opět radostně prožívat svůj životní styl.

S motem

I LOVE BŮČEK - NASPATRICEK :-D

PS. Ctěné publikum, jistě bude brát některá má slovní spojení s nadsázkou!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: pb®
Datum: 01.09.13 13:21

A co Vám brání v tom, chopit se po dopečení bůčku a vychladnutí trouby jejímu důkladnému umytí? Také můžete sáhnout do úspor a koupit ženě troubu s pyrolýzou, kdy se trouba zahřeje na velice vysokou teplotu a všechna nečistota se tak spálí a troubu není třeba složitě drhnout.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: olaf71*
Datum: 01.09.13 13:26

co zkusit péci v remosce. Tefal teď dělá pěknou,velkou,levnou

Ohodnoceno: 3x
 
Od: uska®
Datum: 01.09.13 14:11

Kůži na bůčku nakrajte na čtverečky, dokrojte až k masu. Budou pěkně křupavé, neprskavé.

doplněno 01.09.13 14:12:

peču takto - polovinu času pečení leží bůček čtverečky dolů a druhou polovinu nahoru.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 01.09.13 14:36

Čistit troubu zatepa jarovou vodou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 01.09.13 14:49

správně. nejdříve se musí kůže "uvařit",proto nejdříve kůží dolů. pak otočit a upéct do zlatova. kůže se dá nařezat až před otočením

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.09.13 18:47
avatar

Abyste si zachoval ,, smysl života,, :), tak co takhle tu trobu umýt sám .Nebo kupte troubu s pyrolýzou (samočištění). Manželka to jistě ocení :)

doplněno 01.09.13 18:51:

jejda .. pb už to poradila. Nicméně je zajímavé :) číst rozdílmé rady od mužů a od žen :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 01.09.13 18:52

teď jsem se docela zasmál, četl jsem to slovo pyrolýza jako pi..líza :-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.09.13 20:13
avatar

Na kulatou pánev se dá koupit kulaté síto s rukojetí. Používám při smažení řízků, pára uniká a omastek sporák nezaprská. Zřejmě na pekáček síťový kryt nekoupíte, ale zkuste nějaký vyrobit a vyzkoušet, třeba se osvědčí. Ať žije bůčkomilec.

doplněno 01.09.13 20:16:

Kulaté se prodává okolo 70 korun.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.09.13 16:38
avatar

Taky mám tenhle problém. Raději se vzdám křupavé kůžičky, než bych si zapráskala troubu. *plac* Mám problém s vyčištěním, protože mám umělou kýčel a nemám dřepat a vstávat z nízkého, tak se do ní s hadrem nedostanu. Těšila jsem se, že někdo fakt dobře poradí a nic nic *plac*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.09.13 17:09
avatar

Jako nejlepší varianta se mi jeví zkusit tedy ten bůčíček upéct v Remosce. Tu bohužel nemáme, ale zkusím nějakou starší sehnat a uvidí se. Ale jsem rád že je tu další fanynka tohoto pokrmu :-D

Od: pb®
Datum: 03.09.13 19:02

V tom případě leda fakt koupit troubu s pyrolýzou a ještě ji instalovat výš, jak je tomu v moderních kuchyních, ne pod varnou desku, aby se hospodyňka musela shýbat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.09.13 19:15
avatar

pb, bezva nápad. Udělám to hned jak si pořídím kvalitní tiskárnu a penize si začnu tisknout. Za dlouhých zimních večerů. :D

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.