Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba prstenu ze zlata

Od: bystinkaa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

můj přítel dostal od babičky naušnice pro dcerku,bohužel jsou rozbité a dcerka má naušnice od mých rodičů a tak nás napadlo,že by jsme z nich dali udělat dceři prstýnek a v dospělosti by jsme jí ho předali.Naušnice jsou pro dospělou ženu a jsou z dvou barev zlata.Nemáte někdo zkušenosti s tím,jestli by byl zlatník ochoten to udělat a kolik se tak asi pohybuje cena?Za každou odpověď budu moc ráda.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jestli vám mohu poradit, tak prstýnek teď pro dcerku nenechávejte vyrábět. Tvary šperků podléhají také módě. Koukněte se starším ženám na ruce. To co tam uvidíte bylo módní před několika léty, ale dnes ne.A pak, vkus dcerky ještě neznáte. Na to, aby to byl nadčasový prstýnek, na to byste potřebovali diamant nebo nějaký jiný kámen. Ten bude v kurzu vždycky. Ačkoliv i brus se mění. :D Takže náušničky schovejte a dejte zlatníkovi k výrobě asi tak půl roku před tím, než nastane slavnostní okamžik předání. Třeba maturita.

lidus*

Dovolím si dodat, že se to vůbec nevyplatí jelikož práce je drahá, dcera má několik zlatých prstýnků co už dnes nenosí a měla nápad nechat z nich udělat něco jiného, zlatník jí to sám rozmlouval.

hodnocení

1x

Našla jsem na parkovišti zlatý prstýnek, rozježděný a placatý. Nebyl k ničemu, nešel ani narovnat.

Vzpomněla jsem si na to, že mám doma ještě jeden, hodně ošoupaný tenký kroužek, už nehezký. Zašla jsem do klenotnictví. Prstýnky mi vzali, zvážili, zeptali se, co bych z toho chtěla. Vybrala jsem si jemný prstýnek bez kamínku, jen celozlatý, měli na ukázku asi 30 vzorů. Dokonce se mě ptali, jestli chci jen žlutý, nebo i s tím červeným zlatem, prý by to doplnili podle mého přání.

Bylo to hotové za 3 týdny, prstýnek krásný, platila jsem od práce rovných 750 Kč a ještě mi kousek zlata v sáčku vrátili. Budu mít jednou hezký dárek pro vnučku, i když je jí zatím jen 13.

Ale vím, že každé klenotnictví toto nedělá. Já jsem pochodila až v druhém. V tom prvním nedělají ze zlata nic, jen to ode mě chtěli za pár šupů odkoupit. Takže musíte hledat a určitě na ty poctivé a šikovné taky narazíte. Jaga.

doplněno 05.11.13 18:28:

Takhle vypadá. Na fotce vypadá sice velký, ale ve skutečnosti není. Má jemný brus /to mám ráda, když se to mění/, je nízký, nebude vadit v rukavicích. Myslím, že pro mladé děvče bude jemný a pěkný i za 5 let. Jenom nevím, zda jsem dobře trefila velikost.

Výroba prstenu ze zlata
Babajaga@ A máte jistotu, že to vyrobili přímo z toho kusu, který jste přinesla?
Kamarádka si ze zlata po příbuzných, chtěla nechat udělat snubní prsteny. Všude jí však řekli, že nakonec slejí zlato od více lidí a z toho to potom vyrobí, takže nikdo nemá jistotu, že je to přesně ten kus zlata po babičce, na kterém Vám záleží.. Také by se mi to líbilo, ale takhle si raději nechám památku.. :(

hodnocení

0x
Věřím tomu, že téměř každý zlatník se kromě oprav zlatých předmětů věnuje i jejich výrobě. Pouhé opravování není tak lukrativní, na dobré peníze si přijde nejlépe přidanou hodnotou. Teda podle návrhu zákazníka nebo ještě výhodněji návrhu svého vyrobí šperk. Za to si nechá zaplatit.
Cena je závislá od množství práce, ohodnocení jeho případných vlastních nápadů a návrhů uměleckého díla, v neposlední řadě také podle odhadu solventnosti zákazníka.
Běžně zákazník donese svoje zlato a zlatník ho ohodnotí. Potom nabídne na výběr hotové prsteny v přibližné ceně. Zjistí vkus a představy zákazníka, také jeho finanční možnosti. Pokud chce zákazník něco speciálního, odhadne náročnost práce a předpokládanou cenu. Případně ještě dohodne nějaký ten diamant či kámen, který vloží.
Takže cena se tady na poradně těžko odhadne!
Dalším problémem může být dnešní odhad velikosti prstenu a budoucí velikosti prstů té slečny, které ho chcete za určitý čas věnovat. Malý, velký, akorát?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]