Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhubnu ikdyž jsem se přejedla?

Od: palana* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, snažím se zhubnout, ale mám velké problémy s přejídáním. Takže jsem se dnes na oběd přejedla špaget. Jinak jsem celý den jedla docela málo a taky jídla s malou energetickou hodnotou. Chtěla bych se zeptat jestli existuje možnost, že i přes přejedení budu mít zítra na váze o pár gramů méně? Děkuju

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Za prvé - jíte špatně. Jíst se má pořád v průběhu celého dne, ne jednou denně moc.

Za druhé - hmotnost tak jako tak kolísá i během dne. Sledovat pár gramů na váze nemá smysl.

palana*
hodnocení

Jak jsem řekla, že jsem hedla málo tím jsem nemyslela, že jsem hladověla, ale že jsem jedla opravdu jen když jsem měla hlad
joudic*

smysl ma vazit se rano, pripadne rano po wc, kdyz se budete prejidat nezhubnete nic, a kor nic nezhubnete kdyz budete jist mouku (testoviny, chleba, rohliky, huste polevky a omacky a spol = prejist se spaget, je to nejhorsi, co jste mohla udelat, kdyz se prejite ryze, je to nejmin o polovinu lepsi) jist se musi cca 5-6x denne male porce, zezacatku i nasilim (kdyz nemate hlad) a pak to leti dolu samo

doplněno 26.08.13 22:51:

udelejte si okurkovy salat ze 4 okurek, klidne 5ti a prejezte se toho ;)

vlasatec*
Jíst se má ikdyz není hlad, což platí hlavně dopoledne.

martinaa*
hodnocení

4x

Zda budeš mít o pár gramů méně, to netuším, závisí to i na hormonálním cyklu, trávení, vyprázdnění střev nebo objemu vody v těle.

Zato ti ale povím, že se přecpat a jak celý den jíst málo je fakt blbost. Pokud chceš zhubnout, musíš naopak jíst hodně, bílkoviny, maso, tvarohy apod. Pět nebo šest jídel denně, smaozřejmě v přiměřených porcích, je základ. A samozřejmě se hýbat.

davidp*
hodnocení

2x

Dobrý den,

s velkou pravděpodobností budete vážit více, protože tělo zpracovává to, co sníte, okamžitě a přebytky ukládá ve formě tuků. Nejedením v ostatních částech dne navíc učíte svůj metabolismus, aby každou další porci spíše ukládal než spotřebovával.

David

stirecek*
hodnocení

1x
Kdyby jste se prejedla ovoce nebo zeleniny, bylo by to lepsi. Ale špagety nebo i ta rýže obsahuje cca 80% sacharidů, tedy pokud jste snědla 200 gramů, to znamená 160 gramů sacharidů a to má vytrvalostní sportovec na celý den. Samozřejmě to ji průběžně celý den. Stravujete se nesprávně, i kdyz správnou stravou.

hodnocení

0x

Samozřejmě,že existuje.A to ta možnost,že si dáš cca 3km běhu kolem "komína":D

narf
hodnocení

0x

Dá se hubnout i s většími porcemi jídla: pohybem. Musíte najít aktivitu, která fyzicky pořádně unaví. Ale musí také bavit, aby jste neodpadla. Třeba každý víkend na kole kopcovitou krajinou, a zátěže přidávat. Přidat třeba plavání nebo nordic valking. Kalorie se pak kompenzují: příjem=výdej energie.

Tohle hubnutí je účinnější než pouhá dieta. Já jsem takhle shodila za 6 měsíců 15kg. Ale měla jsem čas se soustředit, při stresu to nejde. Také jsou dobrá šidítka: hodně velké kvantum málo kalorické stravy: Třeba mísa salátu pro 1 jako pro 4., a dlouho, předlouho zobat - ale to už jsme u zeleniny...

katrelnovak
hodnocení

0x

Stačí si přečíst tuto knihu a je po problémech s váhou. Konečně něco co funguje..
muzete-vazit-kolik-chcete/...
emilka12*

Jde to musíte počítat kalorie.

Aniž bych tuto (nebo jakoukoli jinou) knihu přečetl, mohu zodpovědně prohlásit, že jen si ji přečíst nestačí.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Ahoj, palana

- mám stejný problém - pokud jím málo - a pak (vyhladovělá) narazím na oblíbené jídlo - tak se nejenom přejím, ale s prominutím "přežeru" - !

Nevím, jestli je to důsledek tzv. "vlčího hladu" - který se dostaví vždy, když nepřiměřeně hladovíte - anebo jenom přirozené a nesdisciplinované "žravosti" - v každém případě takto nezhubnete - ! a dostanete se do kolotoče "jo-jo efektu".

Podle mne - jediná rada - vyhýbat se oblíbeným jídlům a raději na ně ani nemyslet. Je to jako s odvykáním se kouření, anebo alkoholu. Ahoj. Marcela.

artik*
hodnocení

0x

nesleduj váhu každej den a raději se věnuj pravidelnému jídlu a pohybu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]