Nejste přihlášen/a.
Za prvé - jíte špatně. Jíst se má pořád v průběhu celého dne, ne jednou denně moc.
Za druhé - hmotnost tak jako tak kolísá i během dne. Sledovat pár gramů na váze nemá smysl.
smysl ma vazit se rano, pripadne rano po wc, kdyz se budete prejidat nezhubnete nic, a kor nic nezhubnete kdyz budete jist mouku (testoviny, chleba, rohliky, huste polevky a omacky a spol = prejist se spaget, je to nejhorsi, co jste mohla udelat, kdyz se prejite ryze, je to nejmin o polovinu lepsi) jist se musi cca 5-6x denne male porce, zezacatku i nasilim (kdyz nemate hlad) a pak to leti dolu samo
doplněno 26.08.13 22:51: udelejte si okurkovy salat ze 4 okurek, klidne 5ti a prejezte se toho
Zda budeš mít o pár gramů méně, to netuším, závisí to i na hormonálním cyklu, trávení, vyprázdnění střev nebo objemu vody v těle.
Zato ti ale povím, že se přecpat a jak celý den jíst málo je fakt blbost. Pokud chceš zhubnout, musíš naopak jíst hodně, bílkoviny, maso, tvarohy apod. Pět nebo šest jídel denně, smaozřejmě v přiměřených porcích, je základ. A samozřejmě se hýbat.
Dá se hubnout i s většími porcemi jídla: pohybem. Musíte najít aktivitu, která fyzicky pořádně unaví. Ale musí také bavit, aby jste neodpadla. Třeba každý víkend na kole kopcovitou krajinou, a zátěže přidávat. Přidat třeba plavání nebo nordic valking. Kalorie se pak kompenzují: příjem=výdej energie.
Tohle hubnutí je účinnější než pouhá dieta. Já jsem takhle shodila za 6 měsíců 15kg. Ale měla jsem čas se soustředit, při stresu to nejde. Také jsou dobrá šidítka: hodně velké kvantum málo kalorické stravy: Třeba mísa salátu pro 1 jako pro 4., a dlouho, předlouho zobat - ale to už jsme u zeleniny...
Ahoj, palana
- mám stejný problém - pokud jím málo - a pak (vyhladovělá) narazím na oblíbené jídlo - tak se nejenom přejím, ale s prominutím "přežeru" - !
Nevím, jestli je to důsledek tzv. "vlčího hladu" - který se dostaví vždy, když nepřiměřeně hladovíte - anebo jenom přirozené a nesdisciplinované "žravosti" - v každém případě takto nezhubnete - ! a dostanete se do kolotoče "jo-jo efektu".
Podle mne - jediná rada - vyhýbat se oblíbeným jídlům a raději na ně ani nemyslet. Je to jako s odvykáním se kouření, anebo alkoholu. Ahoj. Marcela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.