Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Guláš vs paprika - kolik a kdy?

Od: manonka odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

dělám guláš, a nejsem si jistá, že jsem na začátku dala správné množství papriky, můžu jí tam přidat i ke konci vaření? Nezmění se chuť nebo něco?

Děkuji za rady. =)

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

ron*
hodnocení

2x

Papriku můžete přidat i na konci, ale rozmíchejte si ji v malém množství vody, ať se neudělají hrudky. Hovězí bujon přidat můžete, ale je to možná zbytečné. Dejte pozor, ať přidáním bujónu nemáte guláš přesolený.

lm®

Papriku můžete přidat až na konci,ale lépeje ji rozmíchat v troše tuku- v oleji,udělá vám pěkná oka na guláši.

Masox přidat můžete - ten je dobré nechat rozpustit v trošce vody a pak přidat do guláše.Jak už tu bylo zmíněno,pozor,na přesolení.

 

hodnocení

1x
avatar 2masoni

přidat můžete, ale je lepší papriku na pánvi "rozpustit" v oleji a potom přidat do pokrmu

manonka
hodnocení

A hovězím bujónem také nic nezkazím že?

olaf71*

pokud je guláš hovězí, tak hovězí bujon lze. někdo ho dává i do drůbeží polévky,pak ale nevím, co vlastně člověk dělá za polévku

 

hodnocení

1x
avatar diesel

Guláš a olej no fuj! Guláš a sádlo ano! Nejlepší v troše vody-ze začátku jsem to takto praktikoval,než jsem se naučil více!

 

figurek*
hodnocení

0x

Je to věc názoru, zda papriku dát do oleje, nebo až ke konci. Oba jsou správně.

Když dáte papriku hned na začátku do horkého oleje, pak vám guláš zhnědne. Moje babička dávala papriku do guláše úplně nakonec, až bylo maso skoro hotové. Pak úplně těsně před koncem vaření přilila žbrďolek smetany a guláš měl krásnou svítivou červenou barvu.

olaf71*

guláš nemá bít svítivě červený, ale tmavě hnědočervený :)

doplněno 25.08.13 07:30:

oprava: být

 

martin1965*
hodnocení

0x

Více méně všechno řekli dobře předchozí diskutující, jen je lepší papriku rozpustit v oleji nebo sádle, než ve vodě. Pozor na přepálení -paprika hořkne. A hlavně není paprika jako paprika. Může mít barvu od cihlové až po tmavě červenou (ta je podle mě nejlepší). Takže je třeba vybírat.

 

olaf71*
hodnocení

0x

paprika je rozpustná v tucích, proto se na začátku krátce restuje. tak že když jí jen tak přisypete, nebo jak tu někdo píše, rozmíchat ve vodě, tak tím nic nedocílíte. nebarví a neochutí.

 

zabu
hodnocení

0x

Paprika rozpuštěná ve vodě. No fuj. To je nehodné dobrého kuchaře. Papriku jen zpěnit v troše tuku. A až potom přidat. Ale moc si nepomůžete. Jen tochu posílíte šťávu. Masu chuť zůstane tak jak je.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]