Guláš vs paprika - kolik a kdy?

Od: Datum: 24.08.13 17:05 odpovědí: 11 změna: 25.08.13 13:31

Zdravím,

dělám guláš, a nejsem si jistá, že jsem na začátku dala správné množství papriky, můžu jí tam přidat i ke konci vaření? Nezmění se chuť nebo něco?

Děkuji za rady. =)


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.08.13 17:14
avatar

přidat můžete, ale je lepší papriku na pánvi "rozpustit" v oleji a potom přidat do pokrmu

Ohodnoceno: 1x
 
Od: manonka
Datum: 24.08.13 17:17

A hovězím bujónem také nic nezkazím že?

Od: olaf71*
Datum: 25.08.13 13:31

pokud je guláš hovězí, tak hovězí bujon lze. někdo ho dává i do drůbeží polévky,pak ale nevím, co vlastně člověk dělá za polévku

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 24.08.13 17:35

Papriku můžete přidat i na konci, ale rozmíchejte si ji v malém množství vody, ať se neudělají hrudky. Hovězí bujon přidat můžete, ale je to možná zbytečné. Dejte pozor, ať přidáním bujónu nemáte guláš přesolený.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: lm®
Datum: 24.08.13 17:50
avatar

Papriku můžete přidat až na konci,ale lépeje ji rozmíchat v troše tuku- v oleji,udělá vám pěkná oka na guláši.

Masox přidat můžete - ten je dobré nechat rozpustit v trošce vody a pak přidat do guláše.Jak už tu bylo zmíněno,pozor,na přesolení.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.08.13 20:27
avatar

Guláš a olej no fuj! Guláš a sádlo ano! Nejlepší v troše vody-ze začátku jsem to takto praktikoval,než jsem se naučil více!

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.08.13 21:47
avatar

Je to věc názoru, zda papriku dát do oleje, nebo až ke konci. Oba jsou správně.

Když dáte papriku hned na začátku do horkého oleje, pak vám guláš zhnědne. Moje babička dávala papriku do guláše úplně nakonec, až bylo maso skoro hotové. Pak úplně těsně před koncem vaření přilila žbrďolek smetany a guláš měl krásnou svítivou červenou barvu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 25.08.13 07:29

guláš nemá bít svítivě červený, ale tmavě hnědočervený :)

doplněno 25.08.13 07:30:

oprava: být

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 24.08.13 22:04

Více méně všechno řekli dobře předchozí diskutující, jen je lepší papriku rozpustit v oleji nebo sádle, než ve vodě. Pozor na přepálení -paprika hořkne. A hlavně není paprika jako paprika. Může mít barvu od cihlové až po tmavě červenou (ta je podle mě nejlepší). Takže je třeba vybírat.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 25.08.13 07:28

paprika je rozpustná v tucích, proto se na začátku krátce restuje. tak že když jí jen tak přisypete, nebo jak tu někdo píše, rozmíchat ve vodě, tak tím nic nedocílíte. nebarví a neochutí.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: zabu
Datum: 25.08.13 08:04

Paprika rozpuštěná ve vodě. No fuj. To je nehodné dobrého kuchaře. Papriku jen zpěnit v troše tuku. A až potom přidat. Ale moc si nepomůžete. Jen tochu posílíte šťávu. Masu chuť zůstane tak jak je.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.