Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí chleba - vymazat formu?

Od: dery* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

už párkrát jsem pekla omácí chleba (recept na rychlý chleba bez hnětení) a dávám ho do skleněné zapékací mísy.
Vždy ji vysypu moukou, ale minule se mi chleba i přesto chytil po stranách a nešel ven (musel se vylámat) :(
Můžu formu i vymazat nebo to bude mít "negativní" vliv na těsto? Mouka totiž na stranách samozřejmě nedrží.
Jinou formu ani pekáč nemám (pouze titanovou mísu, ale ta je moc velká, takže chleba se "rozteče" do stran a pak je moc nízký = samá kůrka, houby střídka :-D ).
Má někdo zkušenosti?

Díky.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar jethro

Pokud pečeš chleba pravidelně, vyplatí se automatická pekárna. Je to bezpracné, spolehlivé, pohodlné.

 

nukika
hodnocení

0x
...co pečící papír?

 

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den,

já používám domácí pekárnu, kde je nepřilnavá forma, která se vymazávat nemusí. Než jsem si pořídila pekárnu, chleba jsem pekla občas, vytvarovala jsem pecen a dala na obyčejný nízký plech. Nic se mi nerozjelo, možná máte špatný recept. Forma na chleba se správně vymazávat nemá, ale pokud to opravdu jinak nejde, tak ji vymažte tenkou vrstvou tuku nebo kupte nepřilnavou formu (nedávno jsem takové viděla v Lidlu a nebyly drahé).

 

honzmalatny*
hodnocení

0x

Když jsem pekl chléb v troubě,dával jsem těsto do ošatky na chléb,aby se mi vytvaroval,pak na plech a šup do trouby.Časem jsem koupil domácí pekárnu a tam je to skoro bez práce.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]