Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už párkrát jsem pekla omácí chleba (recept na rychlý chleba bez hnětení) a dávám ho do skleněné zapékací mísy.
Vždy ji vysypu moukou, ale minule se mi chleba i přesto chytil po stranách a nešel ven (musel se vylámat)
Můžu formu i vymazat nebo to bude mít "negativní" vliv na těsto? Mouka totiž na stranách samozřejmě nedrží.
Jinou formu ani pekáč nemám (pouze titanovou mísu, ale ta je moc velká, takže chleba se "rozteče" do stran a pak je moc nízký = samá kůrka, houby střídka ).
Má někdo zkušenosti?
Díky.
Dobrý den,
já používám domácí pekárnu, kde je nepřilnavá forma, která se vymazávat nemusí. Než jsem si pořídila pekárnu, chleba jsem pekla občas, vytvarovala jsem pecen a dala na obyčejný nízký plech. Nic se mi nerozjelo, možná máte špatný recept. Forma na chleba se správně vymazávat nemá, ale pokud to opravdu jinak nejde, tak ji vymažte tenkou vrstvou tuku nebo kupte nepřilnavou formu (nedávno jsem takové viděla v Lidlu a nebyly drahé).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.