Hladká mouka vs polohrubá/hrubá na dort

Od: Datum: 23.08.13 21:34 odpovědí: 4 změna: 24.08.13 14:14

Ahoj, chci péct dort podle receptu, ale v něm je jen, že mám použít špaldovou mouku, ale už ne zda hladkou,polohrubou nebo hrubou. Co jsem koukala do jiných receptů na piškoty na koláče nebo bábovky,tak se to dá péci ze všech tří druhů. Chci se tedy zeptat jaký je vlastně vůbec v té hladkosti rozdíl co se týče toho pečení, jak se to projeví. Díky moc


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: pt®
Datum: 23.08.13 22:33
avatar

Kynuté koláče dělám z hladké mouky, ale dort bych udělala z polohrubé, myslím, že z hrubé by se více drobil. - pt

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.08.13 23:10
avatar

S výjimkou knedlíků, do kterých dávám hrubou mouku, používám do všeho prosátou hladkou mouku (pečivo je vlášnější).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: bobana
Datum: 24.08.13 08:36

Dorty už moc nepeču,ale polohrubou mouku,držela jsem se receptu.Se špaldovou moukou zkušenosti nemám.Jinak na ostatní pečení namíchám mouky napůl-polohrubou s hladkou.Hrubou na knedlíky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ron*
Datum: 24.08.13 14:14

Špaldovou mouku jsem viděla pouze hladkou nebo hrubou (nikoliv polohrubou). Do dortu bych tedy použila tu hladkou. Nedala bych ale celý díl špaldové mouky, ale napůl bych ji smíchala s obyčejnou hladkou pšeničnou.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.