Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
bude mi 18 let. Měřím 178cm a vážím 78kg ..
Vím, že mám menší nadváhu (pokud mě chce někdo přemlouvat o opaku, milerád mu pošlu fotku přes soukromou :D ), rád bych s tím něco udělal. Mám 2x týdně sport
S jídelníčkem se to těžko řeší, bohužel ho moc ovlivňovat nemůžu (jím v podstatě normálně, nepřejídám se, omezuji sladké, apod.)
Chtěl bych poprosit o rady, jaký pohyb například přidat ještě ke sportu (zda začít cvičit či něco podobného) - vím že jsem možná moc naivní, ale rád bych shodil pár kilo a poté začal nabírat svaly
Všem děkuji za rady (Pokud by byl někdo ochoten trochu více pomoc, rozebrat to, tak velmi rád to proberu třeba přes soukromou zprávu, budu jenom vděčný).
Dobrý den, důležitá je pravidelná strava 5x denně menší porce tak, aby celkový energetický příjem byl pod 8.000 kJ. Výdej energie sportem je přídavkem k normálnímu bazálnímu výdeji energie, takže hlavně záleží na tom, mít pod kontrolou příjem a postupně budete pomalu ale jistě hubnout. Každopádně, s cvičením na podporu tvorby svalové hmoty můžete začít hned.
David
jaký pohyb ještě? - no dobře, tak něco hodím do placu: co koloběžka? (já teda každodenní ježdění na koloběžce nepěstuju, protože přece jen je otrava se s ní přenášet, a hlavně blbě se na ní řeší umístění zavazadla), ale je pravda, že vyžaduje dost velkou námahu (větší než na kole) a pointa je v tom, že zatímco člověk bude těžko místo chůze po ulicích běhat, tak když se bude pohybovat na koloběžce, vyjde to asi tak nastejno jak to běhání (vyjde to cca nastejno i co se rychlosti přemísťování týče; mimochodem do prudších kopců se nejezdí, to se sleze a šlape pěšky);
(a jakou koloběžku? - no, možná skládací, s plnejma (ne nafukovacíma) kolečkama aspoň 15 cm (lépe 20 cm); kdyžtak nějakou, na kterou by se dal na zadní kolo udělat malý nosič baťohu - ten nosič jsem i vymyslel (dokonce i tak, aby nevadil skládání - můžu doplnit), horší jeho přidělání na koloběžku)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.