Nejste přihlášen/a.
A jak? Na plechu s vodu? Kolik vody? Na kolik stupňů? Jak dlouho? Prosím, poraďte neználkovi. Děkuji Uška
Dobrý den. Pomáhala jsem u sousedů se zavařováním okurek a cibulek, tak předám informace dál.
Okurky se šroubovacím víčkem se dají na vysoký plech, ( plech s vyšším okrajem) kde je daná utěrka. Zalije se vodou asi 3 cm. Horkovzdušná trouba se dá na 250 stupňů. Malé skleničky s cibulkou se dělají 10 minut. Velké sklenice se dělají 13 minut. Během zaváření se dolévala voda. Okurky se vyndají a otočí víčkem dolů, nechají se do dalšího dne. Další den se mohou okurky jíst, jsou krásně křupavé. Tento postup jsme dělaly se sousedkou. Okurky už jíme a jsou výborné. Jen můj názor. Viky
1/Horkovzdušná trouba - teplota na 250 stupňů.
2/ Malé skleničky Moravanka, Majonéza apod. zavařujeme 10 minut.
3/ Velké sklenice zavařujeme 13 minut.
4/ Voda, která se dolévá na plech, musí být vřelá.
5/ Zavařené sklenice se nechají otočené na víčko, do dalšího dne.
Dobrý den.
V elektrické troubě zavařuji už roky. Na plech s okrajem narovnám sklenice, doleju teplou vodou - množství co nejvíce, ale aby se voda nepřelila. Troubu - obyčejnou elektrickou mám vyhřátou na 180 stupňů. Ovoce, které vařím do měkka předem v hrnci (hrušky, dýně), nechávám v troubě max 5 minut - jen aby chytla víčka a ovoce se mi nerozvařilo. Ovoce za syrova - švestky, třešně, mirabelky nechávám v troubě 15 minut. Zeleninu (okurky, papriky) 15 - 20 minut. Sklenice jen vyrovnám, víčkem dolů je nepřevracím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.