Veprova zebra na grilu - priprava

Od: Datum: 22.08.13 07:20 odpovědí: 7 změna: 30.08.13 23:10

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jak spravne pripravit veprova zebra na grilu. na netu je spousta receptu, ale nevim, kterym se inspirovat, protoze zadny zatim neni muj osvedceny. nemate tedy prosim nejaky osvedceny recept? zaroven bych se chtela zeptat, jak je to s varenim zeber pred grilovanim. v nekterych receptech se pise, ze se zebra maji predtim uvarit, aby zmekly, ale nekde zase tato rada neni, tak bych se chtela zeptat, jaky je mezi tim rozdil a zda ma vareni zeber pred grilovanim nejaky vliv na vysledek. dekuji!


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.08.13 07:44
avatar

varit neni treba, pomalu na poctive rozpalenych uhlicich, ale at se nespali, ale zase ne tak, aby se nevysusily :) Ale jestli se chcete blejsknout pred nejakou vetsi bandou, a delate to poprve, tak je asi trochu načněte :) ale fakt neni treba, koreni je na vas, muzete udelat mix, par na paprice, par na bylinkach, par s cesnekem atd

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.08.13 22:29
avatar

My je uvaříme a pak naložíme do nějaké marinády (koření co mě napadne, pivo, med) teprve pak grilujeme. Asi by to šlo bez vaření ale trvalo by to dýl.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: martin1965*
Datum: 23.08.13 01:27

Rozhodně bych je nevařil, získáte tím sice kvalitní vývar, který můžete použít na něco dobrého, ale žebra tím utrpí. pokud chcete získat kvalitní maso, tak zprudka opéct, pak mírně grilovat a nechat dojít, aby se teplota v mase srovnala. Docela nemám rád ani nakládání, protože zase tím z masa vyteče štáva a maximálné tím získáte dobrý sosík. Chce to dobrou marinádu (koření, med, sójovka atd. dle vkusu), ale namarinuji a hned griluji, už jen proto, že soli začnou okamžitě zase rozpouštět to maso. Viz třeba játra, ty se třeba vůbec nesolí, protože by ztvrdla. Docela poučný byl Šéf na grilu. A hlavně to neutavit do bezvědomí. Dost lidí se bojí krvavého masa, ale právě v tom je to hlavní kouzlo. Když si můžeme dávat syrový tatarák, tak proč by nemohlo být i trochu krvavé maso na grilu. i když samozřejmě jen vhodné druhy - hovězí, tuňák, losos, samozřejmě třeba kuřecí, vepřové (výjma panenky) by měly být propečené.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: marianda*
Datum: 23.08.13 04:26

shodou okolnosti jsem delala zebirka o vikendu. Zeptala jsem se pritele jestli je chce po cesku nebo po americku. Jelikoz odvetil po cesku, okorenila jsem soli, peprem, cesnekem, kminem a troskou smesi na veprovou peceni, a sup s zebirky do alobalu. Na stredne rozpalenem grilu jsem za necelou hodinku zkontrolovala a byly krasne upecene. Vytahla jsem je z alobalu. a nechala asi jen 5 minut odkryte na grilu. Tyto fazi neprodluzujte nebo to maso nakonec vysusite. nechte to jen dokud nedostanou trosku barvu. potom nuzkama rozstriham a zachvilku byly pryc. At se vam povedou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.08.13 17:27
avatar
Nevařte , nepečte . Stačí dát dva dny do předu žebra rozkrojena na jednotlive žebirka naložit do marinady a dat do lednice proležet. Idealně něake pěkne od kamarada řezníka.
Na gril na vostro idealně briketky aby se propekly tak akorat .
A nekazit kečupem nebo jinymi ochucovadly.!
Nebo je taky dobré ale spíš na maso mořska sul a dobrý pepř nechat od večera v lednici pokapat třema kapkama olovoveho oleje a grilovat.
Dobrou chuť
doplněno 25.08.13 01:37:

pardon olivového

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.08.13 20:28
avatar
Tak vidíte, jak jsme vám hezky poradili ;) Jeden povaří druhý ne, třetí nakládá čtvrtý dokonce na noc nasolí z čehož pátému vstávají vlasy hrůzou na hlavě protože sůl přece vytáhne z masa vodu a tak vyrobíte skvělou houžev.
Já měl minulý týden žebra která se před grilováním povařila a pak ještě na pár hodin naložila a byla skvěle šťavnatá. Tajemství šéfkuchaře je v tom se toho nebát a neusušit to. Když vařit tak vkládat do hodně horké vody aby se maso zatáhlo a nevyvářelo a jestli nakládat tak pokud možno do suché směsí koření bez soli. Solit až těsně před vložením na rošt.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.08.13 23:10
avatar

ono je upe jedno jak se to dela, jen se to nesmi vysusit na podrazku :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.