Nejste přihlášen/a.
Vážené kuchařinky-kuchařové, nezkoušeli jste udělat "pečený čaj" z černého bezu? Vyzkoušela jsem už kde co a letos, bezu je spousta, mě napadlo udělat čaj z něj. Nemáte někdo vyzkoušený recept? Mám dát je černý bez nebo přidat i jiné ovoce? Děkuji. Lída
lidus, samotný není až tak dobrý. přidej jakékoliv ovoce - třeba ostružiny, nebo jablka. já to dělám taky tak, že udělám samotný bezinky. no a pak si v zimě do hrnečku nakrájím třeba kousek jablka, přidám šípek a dám lžičku pečených bezinek. No a zaleju vodou.
Jestli někdo má v okolí růži svraskalou, tak si zkus do skleniček přidat pár šípků teď při zavařování.
Sebod díky. Našla jsem pouze jeden recept a tam je 1kg. bezu a 1kg. jiného ovoce, tak jsem chtěla právě vědět zda je dobrý jen z bezu.
Tak jsem čaj pekla, černý bez asi 1kg, švestky, jablka, ostružiny, hrstka stále plodících jahod, citron + pomeranč i s kůrou, po upečení 2dcl rumu-výborné (rumu příště decku přidám). Dík za radu.
"liduš", našla jsem jeden recept, a je to směs bezinek, jablíček, švestek a borůvek. Tady: mimibazar.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.