Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydím se za brýle, co dál?

Od: lily71 odpovědí: 23 změna:
Dobry den v zari nastupuji do prvaku a dostala jsem bryle.Strasne se za ne stydim,ale vcera jsem nasla bryle wayfarer a napadlo me ze bych si je koupila a dala do nich skla.Nevite kde ty bryle sehnat a kolik budou stat?Predem dekuji za odpoved

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Holka která má brýle vypadá "chytřejší", "inteligentnější" nebo alespoň na mě tak často působí. Ideální je , když třeba ještě čte knížku. Potom je jasné, že to není hloupá slepice bez rozhledu, která jen kouká na telenovely a zábavné šou :) Takže brýlí se rozhodně nebát. Akorát to chce vybrat model, který se bude hodit k obličeji. A na sport koupit kontaktní čočky.

hodnocení

2x

Právě nástup na jinou školu je nejlepší příležitost začít brýle nosit. Nikdo Vás tam nezná a tak mu ani nebudete připadat jiná, než dřív. Přesně to jsem udělal před 44 lety a nosím je dodnes. Dneska bych si asi připadal trapně bez nich.

paw*
hodnocení

1x
Bryle muzou byt pekny doplnek. Tak.zkus cocky.

hodnocení

1x
Proc se prosim te stydis?Ja je sice nosit stale nemusim/mam pouze pul dioptrie/,ale dost casto je pouzivam jako modni doplnek!Mam jedny cernobile,a druhe hnede:)A pokud jsi z toho tolik nestastna/i kdyz neni proc/,tak si porid cocky.a je to:)

ronyx*
hodnocení

0x

Ahoj,
zkus to tady wayfarer.cz/... a za brýle se vůbec nestyď.

hodnocení

0x

Lilly, vůbec se není za co stydět. Brýle mohou být moc hezkým doplňkem. Víte, že znám člověka, který má brýle jen s obyčejnými skly? A znám člověka, kterému o prázdninách, před gymplem vytrhali všechny přední horní zuby? Ten člověk byl na gymplu velmi oblíben a VŠ opouštěl s červeným diplomem. V životě i v profesi je velmi úspěšný s krásnou rodinou a dvěmi dětmi. :D Když už byste se měla za něco stydět, pak za to, co máte v hlavě a ne na ní. Promiňte, je to ostré, ale brýle nejsou důvodem k obavám. Vyberte si pěkné obroučky a nevymýšlejte ptákoviny, které na vás jen přitáhnou pozornost. ;)

honzav88*
hodnocení

0x

Už neni rok 19xx aby se za brýle někdo posmíval, dnes se doba otočila a spousta lidí (i celebrit) nosí brýle ikdyž nemusí a když už musí nosí i velké výrazné obroučky aby je bylo jo vidět. Brýle mám také, a více méně jsem je nepotřeboval, bylo mi naměřeno 0,5 dioptrie ale tak nějak se v nich cítím jistější v autě apod., tak je nosím pořád a nikdy se mi nikde nestalo aby se mi někdo posmíval. Nosím je od 20 let. Takže klídek, běž do optiky a vyber nějaké, které ti budou slušet, klidně jdi s kámoškou a uvidíš jak ti budou i holky závidět :) Akorát si připrav peníze, bohužel čím značkovější či modnější tím logicky nesmyslně předražené, za kus naohýbaného plechu či plastu dáš 3-XX tisíc.

non

Ženská s brýlema je sexy!

zajixxx*

Brýle msím nosit, ale nasadím si je když je třeba..., a rději si je vem do prváku, nikdo se divit nebude...

Budou se divit když si je dáš až "časem".. xD

albertomagdebur
hodnocení

0x

Ahoj pokud si zvolíš dobrý rám brýlí, tak naopak budeš mít další +

chlapům se líbí i ženy s brýlemí není to vady, naopak čím dál více mladých začíná mít problém se zrakem, díky TV a Pc

Nauč se využívat slabost jako +

ohneta*
hodnocení

0x

Lily, vada zraku je onemocnění jako každé jiné. Stydíš se tedy, i když máš zrovna chřipku? Asi ne, že. Já měl stejný problém tuším v 6 třídě, brýle jsem ignoroval, ale stejně mě stále zhoršující se zrak donutil nosit je neustále, páč bez nich jsem byl slepý jak patrona a známé jsem rozeznával jen podle chůze. Věř mi, možná první dva týdny budou známí překvapeni a budou se tě na brýle vyptávat, ale pak si zvyknou a vůbec jim nepřijde, že nosíš brýle. Copak ty sama se chováš jinak k lidem, kteří brýle nosí, než k těm bez brýlí? Apropo, sluneční brýle si jistě taky používala a nestyděla ses. Naopak, udělej z brýlí svou přednost, spoustě holek brýle neskutečně seknou ;)

sebod*

lily. Je plno mladých slečen, které BEZ brýli vypadají tuctově.Nasadí di brýle . a jsou hned tak nějak zajímavější. A co vím, tak klukům holky s brýlemi připadají tak nějak zranitelnější. Prostě je to přitahuje.

hodnocení

0x

Naďa Urbánková si na brýlích postavila svůj image

Naďa Urbánková taky prolomila pověst brýlí, jako něčeho nepatřičného na pódiu a ve společnosti vůbec. Pamatuju si, jak byl český lid šokován, když nejenže brýle nesundavala před vystoupením (jak bylo tehdy zvykem), ale ještě zvolila provokující nápadný model. Od té doby se staly brýle módním doplňkem a nikoho už nenapadne je před okolím skrývat.

iz*
hodnocení

0x

Za bolest hlavy, angínu nebo menstruaci se také stydíš?

Nauč se vybrat si ke svému typu obličeje vhodné brýle a budeš mít po starostech.

Neřd se momentální módou, ale vyzkoušej si více brýlových obrouček. Můžeš zjistit, že ti budou nejvíce slušet brýle, které by někdo mohl považovat za nemoderní.

Podle mne záleží na typu obličeje.

K brýlím je třeba se naučit i vhodně líčit, případně i upravit účes. Uvidíš, že ti nakonec budou slušet, a že v nich budeš působit zajímavě.

cucicek
hodnocení

0x

Za brýle se nestyď, ale wayfarerky vypadají hrozně...Ty si ani nekupuj

hodnocení

0x

Lily nestyď se vůbec nemáš za co! víš kolik lidí nosí brýle bez toho aby je potřebovali? dost jich znám i osobně a to mi věř.. ber to jako výzvu- s novou školou nový vzhled.. vyber si hezké modní normální brýle zajdi do nějakeho centra kde to poradí jaké brýle se hodí k tvému obličeji.. ty bryle wayfarer pusť z hlavy jsou hrozný s těma by jsi to opravdu nevyhrála.. měj se hezky K.

"...bryle wayfarer pusť z hlavy..."

Proč? Například tyhle jsou úchvatné *haha*

doplněno 12.08.13 20:11:

Bohužel, musíte počítat s tím, že kvalitní brýle jsou řádově drašší. Ale nevyplatí se šetřit, nekupujete je na pár dní a mimo vzhledu musí taky něco vydržet.

Stydím se za brýle, co dál?

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Vůbec se ničeho neboj, dnes nosí brýle spoustu lidí. Není se za co stydět. Ani to neber jako onemocnění. Dnešním způsobem života u televize a počítače k tomu postupně dojde každý.

Máš obrovský výběr brýlí v různých cenových kategoriích. Nevím odkud seš, ale ve větších městech jsou různé velké optiky, kde je výběr opravdu velký. Pokud si z malého městečka, udělej si někam "výlet", vem sebou třeba mamku nebo kamarádku, která ti pomůže. Můžete pak jít třeba nakupovat, do kina, nebo cokoliv. Zvolit příjemné s užitečným. V optice ti poradí, jaké brýle se k tvému obličeji, účesu hodí, o to se neboj.

Vím, že není jednoduché si najít ty správné brýle, zvlášť poprvé je to těžké. Ale uvědom si jednu věc - budeš je nosit ke všemu, od vytahaného tička a tepláků až třeba po společenské oblečení.

Časem si třeba pořídíš další brýle, jiné, budeš je střídat nebo jednoduše "dospěješ" a změníš třeba styl oblékání.

Na Wayfarer se vykašli. Možná teď je to moderní, aleza chvíli to bude jednoduše OUT. A navíc - dokážeš si představit mít takové brýle ke všemu oblečení.

Neím, neznám tě, nevím, jak se oblékáš, jak vypadáš... ale výrazné brýle taky nejsou pro každého. I v optice najdeš brýle podobného ražení, ale brýle jsou poměrně velká investice, tak vybírej s rozmyslem, ať nemáš za měsíc pocit, že chceš jiné.

lily71
hodnocení

Dekuji vsem za rady,ale ja bych si ty bryle chtela koupit z toho duvodu,ze ty wayfarerky se nosi takze nikdo nepozna ze mam dioptricke bryle!Ale jeste o tom tedy popremyslim...
lily71
hodnocení

Jedna holka ze skoly je nosila normalne a vypadaly dobre!Ale bylo to s tim rozdilem,ze ona nemela dioptricke,ale mela v tom obycejny skla.

hodnocení

0x

Ahoj, mně brýle předepsali na 2. stupni ZŠ a tehdy jsem se za ně také hrozně styděla. Nasazovala jsem si je, jen když jsme opisovali z tabule (seděla jsem většinou vzadu) a to jsem si ještě nahrnula vlasy do obličeje, aby to nikdo neviděl. :D Postupně mě to přešlo. Dneska brýle nosím jen občas - nestydím se za ně, ale vadí mi ten pocit, že se dívám na lidi přes sklo.

Mimochodem, vzpomínám si, že když jsem si je ve škole prvně nasadila, všichni spolužáci mi říkali, že mi to v nich hrozně sluší (a to i ti, se kterými jsem se moc nebavila). Na žádné posměšky nebo udivené pohledy si opravdu nepamatuju.

pecka*
hodnocení

0x

Brýle nejsou ostuda, jsou dobrý modní doplněk , nemáš se za co stydět já je mám taky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]